Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktorúr!

Emésztőrendszeremben ibs jellegű tüneteket tapasztalok (lágyabb széklet, sűrű széklési inger, puffadás stb.) ami ételekre csak kismértékben változik, viszont sűrűn viszketés, és vérzés (székelés után) tapasztalható a végbéltájékon. Tapintásos vizsgálat során kisebb aranyeres csomók volt a diagnózis. Érdeklődnék, hogy az aranyeret okozhatja e a hígabb széklet, illetve a sűrű székelés (napi 3-4) esetlegesen a tünetek utalhatnak-e végbélrákra?
Az aranyeres csomókra aurobin kenőcsöt kaptam, ez szívritmuszavar mellett használható?

Köszönöm a válaszát!
Tisztelt Páciensünk!

Panaszai ismertetésének alapján, azt tudom javasolni, hogy első körben proktológiai szakrendelést keressen fel. Ott nagy valószínűséggel kérdései megválaszolásra kerülnek. Ők javasolhatnak, mind diagnosztikai vizsgálatokat valamint konzervatív lehetőségeket is.
Az IBS miatt a gasztroenterológia az a terület, ahol hosszútávú segítséget tudnak nyújtani.
Kardiológiai betegsége miatt a gyógyszereléssel összefüggésben érdemes a háziorvosát vagy kardiológust megkérdezni.

Tisztelettel!
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr,
A páromnal alhasi,,derektaji fájdalommal kezdődő majd here duzzanat amitől már fel sem tud kelni.Vizelés után valami fehéres váladék is távozik. Állítás szerint nem az első eset és majd úgyis el múlik - mondja ő- de ez alkalommal padlóra küldte és mozdulni se bír.
Kérem mondja mit tegyek
Ezer koszonet a nevében is
Kitty
Kedves Kitty!

Mindenképpen szakorvosi vizsgálat szükséges ahhoz, hogy segíteni tudjunk.
Konzílium, ultrahang (here és hasi) esetleg STD szűrés is javasolt!

Üdvözlettel!
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Kedves Dr. úr!
Jobb oldali vesevezetékemből haladó vesekő miatt nem tudok kakálni!
Ezelőtt legutóbb 4 éve volt ilyen problémám az ellentétes oldalon, akkor nagy szenvedések árán 2 hét után sikerült.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne ez ügyben tenni valamit, van-e erre bármilyen orvosság vagy eljárás?
Nagyon szépen kérem segítsen!

Üdvözlettel: Zoltán
Tisztelt Uram!

Panaszai mindenképpen kivizsgálást, urológiai konzíliumot kívánnak.
A "haladó" kő helyzetét figyelemmel kell kísérni, de akár a kőzúzás is szóba jöhet, mint lehetséges gyógymód. Azt tudni kell, hogy a vesevezetékben pangó vizelet, okozhat tágulatot, ami sajnos érintheti a beleket is, (bélhűdést okozhat) így hozzájárulhat a székelési nehezítettséghez.

Tisztelettel!
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Kellemetlen nyomást érzek a végbél közelében mint ha székletelnem kellene. Lehet,hogy prosztata gyúlladás vagy nagyobbodás?? Jelenleg prosztamol unot szedek a nehézkes vizelés miatt ! Köszönöm válaszát !!
Tisztelt Uram!

Panaszainak ismertetésével kapcsolatban javasolt a diagnózis megállapításához urológiai szakrendelés felkeresése. Az ottani vizsgálatok és konzultáció után szükséges lehet egy proktológiai konzílium is!

Tisztelettel!
T.Urológus! Van lehetőség egyidejüleg prosztata vizsgálatra és
komplett merevedési zavar vizsgálatra pl. ultrahang? A vérnyomáscsökkentő szedésekor beszedett potencianövelő tabletta hogyan hat a vérnyomásra? Üdvözlettel:László
Tisztelt László!

A kérdéseivel kapcsolatban mindenképpen javasolt urológiai szakrendelés felkeresése. A gyógyszerek lehetséges kölcsönhatása és a szervezetre történő esetleges hatása miatt javasolt lehet egy kardiológiai szakrendelésre való bejelentkezés!

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
urealasma fertozes volt tavaly, most gomba van ,s sargas, atteszto folyas , doxycyclin jó r? Gomba ellen van szajon at szedheto s kú
Tisztelt Ildikó!

Panaszainak leírása, inkább érintőleges.
Így mindenképpen azt javaslom, hogy forduljon orvoshoz. Elsősorban olyan szakrendelés lenne megfelelő, ahol a gombás vagy az esetleges ismételten jelenlévő ureaplasma szűrése (STD szűrés) megoldható. pl. nőgyógyászat, urológia.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr! A következő lenne a problémám: 22 éves fiatal srác vagyok és már rég óta fennálló vizelési problémákkal küzdök ami azt jelenti ,hogy minden fél órában járom a WC t. Esténként többször is ki kell menem.... Ez mellett még több mint 3 éve refluxos vagyok , amire szedem a gyógyszert plusz alhasi problémáim vannak! Hasi ultrahangon voltam ott minden negatív volt. Az lenne a kérdésem Doktor Úr hogy pontosan milyen vizsgálatokat tud ajánlani a problémáimra? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Lajos
Tisztelt Uram!

Figyelmes panaszfelmérés és alapos konzílium mellett műszeres vizsgálat is szükségessé válhat, hogy a megfelelő kezelést megkaphassa.
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdv! A problémám a korai magömlés. Egyáltalán nem tudom kontrollálni. A péniszem annyira érzékeny lesz, hogy ha vissza is tudom tartani alig nyerek időt.
Tisztelt Uram!

A panasz nem ritka jelenség.
Hátterében több ok is állhat, melyet tanácsos szakemberrel átbeszélni és ennek megfelelően kialakítani a panaszok megszüntetését és elkezdeni a megfelelő kezelést.
Tisztelt Doktor Úr!

Nagyjából egy éve vettem észre a bal herém felső részén egy kis kitapintható kemény csomót. Növekedését nem tapasztalom, fájdalmat illetve egyéb problémát nem okoz. Érdeklődnék, hogy kell e aggódnom esetleges hererák miatt?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!

Panaszaival kapcsolatban mindenképpen fontosnak tartom a szakorvosi vizsgálatot, mely tisztázza a panasz eredetét.
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdv.
20 éves vagyok és télen már elmentem orvoshoz azzal a panasszal hogy fáj a jobb oldali herém, általában hirtelen fáj de nem tart sokaig, van amikor egy nap többször de van hogy napokig nem fáj. Az orvos nem tudta kideríteni hogy mi lehet a gond, mert semmi elváltozást nem talált még ultrahangon sem. Az orvos meglátogatása után a fájdalmak eltüntek, de 1-2 hete megint előjöttek, eleinte ritkábban de már napi szinten előfordul. Aggódok hogy herecsavarodásom van de azt látni kellett volna az ultrahangon nem?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Uram!

A herefájdalom tisztázása céljából mindenképpen egy szakorvosi vizsgálatot javasolok.
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok
