Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Azt szeretném megkérdezni,hogy a prosolin tabletta szedése befolyásolja e a termékenységet? Ha ilyen tablettát szedek,lehet e még gyerekem? Fontos lenne tudni a választ. Köszönöm a válaszr
Tisztelt Uram,

A Prolapsin okozhat retrograd ejakulációt, ami azt jelenti, hogy az ondó nem ürül ki a húgycsövön, hanem visszafelé a hólyagba ürül.
Ez a mellékhatás az esetek nagy részében a gyógyszer abbahagyása után elmúlik, de nem minden esetben.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Klebsiella pneu-t talaltak a vizeletben(10.4)
Tenyesztesnel egyik labor E, masik labor R mutatott ki a ciprofloxacinra.Ezek utan szedjem be? Koszonom valaszat.

Tisztelt Kérdező,

olyan antibiotikumot javasolnék, ami mindkét laboratóriumban " E " jelzést kapott. Előtte urológiai vizsgálat szükséges lenne.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tiszteletem!
Szeretném megkérdezni hogy mi okozhatja hogy nagy levegő vételekor hirtelen here görcsöt tapasztalok. Egyenlőre ez egyszeri eset .
Tisztelt Uram,

lágyéksérv szerű elváltozások okozhatnak ilyen panaszt.
Urológiai szakorvosi vizsgálatot javaslok.

Üdvözlettel:

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktornő , Doktor Úr!
88 éves idős anyám jó fél éve küzd vizelettartási problémával!
Az elmúlt években kétszer esett át combnyaktörésen, csípőizület műtéten. Jelenleg otthonában él, napi segítség mellett normális életvitellel, de a lakást nem tudja akarja elhagyni! A házi orvos a vizelettartással kapcsolatos problémáját idős korával, túlsúlyával és mozgásszegény életmódjával magyarázza!
Kérdésem, hogy milyen gyógyszeres esetleg homeopátiás vagy eszközös kezeléssel módszerrel lehetne enyhíteni panaszait az intim torna mellett ?!
Köszönettel: Kovács L.
Tisztelt Uram,

Édesanyjánál szükséges lenne egy szakorvosi, urológiai vizsgálat, de legalább egy vizelet vizsgálat a húgyúti fertőzés kizárása céljából.
Egyébként az intimtorna mellett hüvelyi ingeráram kezelés is szóba nem jön.

Tisztelettel:

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Sportolás közben érzett fájdalom kizárólag a bal herében. A tegnapi napon jelent meg, lázas tünet van jelen azóta.
Talán érzetre nagyobb is lett, mint a jobb oldali. A kérdésem az lenne,hogy érdemes-e megvizsgáltatni, vagy más oka is lehet. Köszönöm!
Tisztelt kérdező!

Sürgős urológiai vizsgálatot javaslok.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az MRCP leletemen az alábbi vesékre vonatkozó rész. Kell e vele foglalkoznom szakorvosi vonalon.
"A vesék normális helyzetûek és méretûek, szabályos kontraszthalmozást mutatnak.
Mindkét oldalon corticalisan számos, maximum 11 mm-es, cystosus jeladású, körülírt
képlet ábrázolódik, némelyikben valamelyest alacsonyabb T2 jeladás detektálható,
vsz. sûrûbb bennék miatt. A bal vese felsõ pólusában egy 8 mm-es, magasabb T1,
alacsony T2 jeladású, éles kontúrú képlet azonosítható, vsz. bevérzett vagy sûrûbb
bennékû cysta. A vesékben üregrendszeri tágulat nem látható."


Nagyon szepen köszönöm
Tisztelt kérdező!

Urológiai vizsgálatot javaslok.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tiszteletem!
Van egy 2 éves kisfiam, és feltünt, mivel van idősebb fiú testvére is( aki mondjuk úgy álló kukival született és fejen pisilte magát), hogy nem úgy áll a kicsi kukija fel. Vagyis először 9 hónaposan láttuk, azóta pedig havonta kb 1x fordul elő, de ezek sem teljesen fel, hanem előre. Fürdésnél sem. Pisilésnél nem duzzad, de nem akadozik a pisi. A makkról már lejött a bőr, nem szobatiszta még. Vannak különféle furcsa dolgai, így kértem időpontot szenzorosság-autizmus kérdesét tekintve, a kérdés az lenne, hogy ez urológiailag gond,vagy majd alakul, illetve össze függhet-e idegrendszeri betegséggel. Köszönöm! Aggódó szülök
Tisztelt kérdező!

Ennyiből nem lehet megválaszolni a kérdést. Első vonalban a házi gyermekorvoshoz kell fordulni.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!

Urológusom – családi problémák miatt – sajnos szünetelteti a rendelését, ezért Önhöz fordulnék tanácsért.

Krónikus prosztatagyulladásom mellett minimális panaszaim vannak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vizelés vége pár másodperces türelmet igényel, és akkor az időnkénti utócsepegést is el tudom kerülni. Vizelés közben nincs semmilyen panaszom, nem is kell sűrűn vagy sürgetően vécére mennem, és az éjszakai alvást sem kell megszakítanom emiatt. Napi rendszerességgel mozgok bő egy órát, kerülöm a sok ülést, igyekszem melegen öltözni alul, 7 éve szedem a Prostamol uno-t, időnként kúraszerűen prosztata teakeveréket iszom. PSA szint rendszeresen ellenőrizve van, normál tartományban van.

Hogy a minimális panaszaim is megszűnjenek, tamsulosin tartalmú gyógyszert írt fel az orvosom (Tanyz Eras 0,4 - napi 1 szem)

A gyógyszernek kedvezőtlen és kedvező hatása is lett. A harmadik nap után retrográd ejakulációt tapasztaltam a szexuális együttlétkor, és a kéjérzés minősége is elmaradt a megszokottól. A minimális vizelési problémámhoz képest ezt én jelentős hátrányként éltem meg. Ha viszont 1, max 2 nap után megszakítottam a gyógyszer további szedését, nem tapasztaltam ilyen negatív fejleményeket, ellenben jótékony hatást tett az erekciós képességemre.

Utóbbival eddig sem volt generális gondom, de tény, hogy már nem olyan, mint régen. 54 éves vagyok, szív-érrendszeri problémáim nincsenek, vérnyomásomat rendszeresen mérem, normál tartományban mozog.

Ez a véletlen megtapasztalás azt a kérdést vetette fel bennem, hogy milyen káros mellékhatása lehet, ha a fenti gyógyszert nem „intenzíven”, azaz napi rendszerességgel szedem, hanem csak heti 1-2 alkalommal, esetleg még ritkábban, viszont hosszabb távon? Vagy erre a problémára van más, célzottabb gyógyszer/megoldás?

Válaszát előre is köszönöm!
László
Tisztelt kérdező!

Ilyen jellegű vizelési panaszt sok minden okozhat. Amennyiben a heti 1-2 alkalommal szedett Tanyz Eras-tól is megfelelő hatást észlel, akkor így is használható.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr.
A következővel kapcsolatban kérném ki a véleményét.
2016 év végén epegörcs kapcsán mentem el egy teljes hasi ultrahangra ahol megállapították, hogy az epehólyag a szokásosnál mérs. nagyobb, vékony falú, kevés sűrű epét tartalmaz, proximális részében a fal mellett 3mm-es echodus képlet sejthető.
Epeutak nem tágabbak.
Az epe része letudva mert azóta már eltávolították az epehólyagomat.
Ami sokkal inkább aggaszt az a következő.

A vesék alakja, nagysága, helyzete normális. Kő vagy pangás nem látható, a parenchyma megfelelő vastagságú. Bal oldalon 8-. és 10mm-es corticalis cysta van.
Rad vél:-mérs. fokú diffus májlesio, lezajlóban lévő acut cholecystilis, epehólyagban sludge, fal mellett polyp vagy puha kő.
cystae renis 1.s.
Ez az ultrahang 2016 novemberében készült.

2017 Áprilisi eredmény.
A vesék alakja, nagysága, helyzete normális. Kő vagy pangás nem látható, a parenchyma megfelelő vastagságú. A bal oldali cysták 9 és 11--esek, számottevően nem növekedtek.

2017 decemberi ultrahang alapján.
A vesék alakja, nagysága, helyzete normális. Kő vagy pangás nem látható, a parenchyma megfelelő vastagságú. A kimutatott cysták bal oldalon 1cm körüliek, nem változtak.
Mellékvesék régiójában körülírt kóros képlet nem ábrázolódik.

A következő és egyben az utolsó ultrahangon(mindet ugyan az az orvos végezte)
2020.Február.
A vesék alakja, nagysága, helyzete normális. Kő vagy pangás jo, nem látható, a parenchyma megfelelő vastagságú. Bo a kp harmadában 3,5mm-es echodens képlet van tágulat nélkül.
Rad vél.
-bal vesében apró kő vagy homoktömörülés.

Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.
Létezhet az, hogy az a cyszta amit 2017-be láttak az ultrahangon, az 2020-ra felszívódott?
Illetve elég sűrűn érzek bal oldalt feszítő érzést, mintha egy lufi lenne felfújva bennem.
Ezt okozhatja az a homoktömörülés amit 2 éve láttak az ultrahangon, vagy esetleg a cyszta növekedhetett amit akkor nem vettek észre?
Magas vérnyomásra szedek gyógyszert kb 3 éve, ami szinten tartja.
Nagyon félek egy esetleges vese eltávolítástól a cyszta végett.
Családban ilyen problémáról nem tudok, vizeletem normális, ha iszok eleget akkor a mennyisége is bőven meg van.
Vérvételre rendszeresen járok, a magas koleszterin szint és az alacsony kálium szinten kívül(3,5) , más elváltozás nem tapasztalható.
Esetleg milyen vizsgálatot tudna ajánlani ami a vesék állapotára terjed ki ?
Válaszait előre is köszönöm.
Tisztelt Anonymus,

a legvalószínűbb az lehet, hogy nem került leírásra a vesecysta.
Továbbra is javaslom önnek ennek a rendszeres követését.

Tisztelettel:


Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Udvozlom mit jelent az hogy proztata pangás ez van pspiromon kaptsm ra vylami gyogynovenyes valamit azt szedem 3 honypja ez okozhat merevedesfentartasi tunetet de ez akor nyilvynul meg ha felesegemet kenyeztetem behytolss utan meg sosem volt ilyen gond
Tisztelt Uram,

a pontos választ a kérdésére egy személyes megbeszélés alapján tudom önnek megválaszolni.

Szeretettel várom önt rendelésünkön:

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok
