Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Mélyen Tisztelt Doktor Úr!

44 éves nő vagyok.Ma voltam hólyagtükrözésen,amin látható volt a gombásodás és mellette a doktor úr egy 5 mm-es polipot is megállapitott.Kérdésemre,hogy jóindulatú polip-e,azt a választ kaptam,hogy ritka hogybanhólyagban lévő polip jóindulatú elváltozás.Párbhét múlva kimetszésre kerül.Mivel már volt pajzsmirigyrákom eléggé megrémültem.A kérdésem,hogy tényleg kevés az esélyem,hogy ez a kicsi elváltozás jóindulatú?Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Uram!



Ehhez a pontos választ az eltávolított anyag szövettani eredménye után kapjuk meg.
Tisztelt Doktor Úr!

Rendszeresen visszatérő hólyaghurutgyulladással küzdök már 2 éve.

39 éves nő vagyok.

Eleinte 1 évben maximum 2-szer jelentkezett ez a probléma, amit urulógussal konzultálva rendszeresen kezeltettem.

Elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat, mint Ultrahang, vizelet vizsgálat, ha a tenyésztés eredménye pozitív volt, ezt követően antibiotikum kúra következett.

Két különböző magánklinika visszatérő páciense vagyok.

Elvagyok keseredve, mert az első évben 2-szer jelenkező gyulladás egyre csak sűrübben jelenkezik, ebben az évben már volt februárban, márciusban és most jelen pillanatban is vannak ezek a panaszaim.

Szeretném tudni, hogy önöknél milyen lehetőségek vannak ennek a problémának a minnél alaposabbi kivizsgálására túlmenően egy ultrahangon, vizeletvizsgálaton és antibiotikumos gyógykezelésen.

Sajnos ahol eddig jártam ezzel a problémával ott befejeződött a kezelés azzal, hogyha az antibiotikumos kúra után ismét lenne panasz menjek vissza.

Ahogy már írtam egyre sűrűbben jelenkeznek ezek a panaszok!

Szeretném tudni mi okozza nálam ezt a visszatérő hólyaghurutgyulladást és megtalálni a probléma gyökerét és orvosolni végleg nem pedig csak felszínesen kezelgetni.

Önöknél van erre lehetőségem, tudnak ebben segíteni?



Bízok a mihamarabbi visszajelzésükben.



Tisztelettel,



Répas Rita

Tisztelt Hölgyem!



Alapos, feltáró beszélgetést tanácsolok elsősorban.
Tisztelt Doktor Úr! A Jobb oldali mellékherémen egy cseresznye nagyságú cisztát fedeztem fel! Orvosi vizsgálat után azt mondták, hogy nem tud felszívódni! A felszívódás teljesen kizárt? illetve amennyiben műtétre kerülne a sor mennyire befolyásolja a spermám minőségét! Válaszát előre is köszönöm!
A cystás elváltozás önmagától nem szűnik meg. Amennyiben zavaró a jelenléte műtéti megoldást javasolok. A spermium minőségét nagy valószínűséggel nem befolyásolja.
dr. Rákász István
dr. Rákász István urológus
2018 marciusban jelentek meg a makkomon piros kiütések.Amik sorba kifakadtak és elmultak.

Akkoriban az exbarátnőmmel a szexuális együttlét során észrevettem,hogy a behatolásnál olyat éreztem mint ha tűvel szúrkodnák a makkomat.

úgy vettem észre,hogy mikor a spermium rákerül a makkomra akkor ujra megjelennek a piros kiütések.

Urologusnál voltam kétszer egymás után Framykoint írt ki azt mondta ettől majd elmúlik.

A piros foltok elmultak de merev állapotban ahogy a képen is látszik megmaradtak a bőr alatti csomok/kiütések.Főleg akkor látható ha megduzzad a makk vérrel/merev állapotban.

Urologus azt mondta ez inkább bőrprobléma lesz ,elmentem bőrorvoshoz.Ciprofloxacin sandoz antibiotikumot kaptam.

Mivel a immunrendszeremet legyengitette az antibiotikum ezért előjött a herpesz(nemi herpesz) ez novemberben volt.

Utána a herpeszt kezeltük krémmel és imunrendszer erősítő vitaminnal.A herpesz elmult azóta sem jött vissza.Azt mondta,hogy ezen a bőr alatti pirosodással nem tud segíteni,mivel nem seb és az egész makkomat érinti.

Visszamentem a urologushoz de ő csak gomba elleni krémeket javasol fungicidin vagy a canesten (egyik sem segitett.)

Vett tőlem törlet mindtát és vizelet mintát mind a kettő negatív. A makkom bőre alatt még mindig ott vannak a piros kiütések,pirosodás.

Merev állapotban ha vér kerül a makkomba akkor láthatók intenzíven, olyan piros kiütés a bőr alatt ami nagyon picit dudorodik. Amit még észre vettem a makkom bal oldala kicsit érzékenyebb tapintásra. De csak nagyon picit szexuális egyuttlet soran nem is zavar.Vizelettel nincs probléma.Semmi fájdalom.

Mi lehet ez? Diéta segítene vagy kérnék ötletet mi is lehet ez.27éves vagyok ha segít. Köszönöm szépen
Tisztelt Uram!



A leírtak alapján megtekintés nélkül pontos véleményt nem tudok adni.
dr. Rákász István
dr. Rákász István urológus
Tisztelt dr. Úr! Hosszú ideje korai magömléssel küzdök. A közösülés 1-2percnél tovább nem tudom kontrollálni. A feleségem szerint ez nem probléma, de engem nagyon megvisel! Próbálkoztam már elszorításos technikával, különböző krémekkel de egyik megoldás sem volt sikerre vezető. Mit tudnék tenni, hogy leküzdjem ezt a problémát? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!



Kérdésére a problémával kapcsolatban konzultáció után tudok Önnek választ adni, miután megtörtént a kivizsgálás.
Jó estét kívánok azt szeretném kérdezni hogy a farkam görbe s hogy ezzel tudnék e nemi életet élni normálisan s tudok e e gyereket nemzeti. Képet nem tudok csatolni de ha visszairnak akkor emailban már tudok csatolni hozzá előre is köszönöm válaszát

Tisztelettel. Dániel
Tisztelt Uram!



Ha problémát okoz a nemi életében, úgy kivizsgálás javasolt.
Tisztelt Urológiai Központ!

59 éves férfi vagyok! 2008-ban volt első ízben prosztata gyulladásom, (állítólag prosztata megnagyobbodásom is van) ezzel együtt járó vizelet elakadás. A vizeletet a hasfalon keresztül kivezették (katéter). Ezután állandóan problémám volt. Kb. 4-5 re rá kisebb gyulladásom lett, ezt antibiotikummal kikezelték.

Tavaly összes be kellett mennem a sürgősségire (vizelet elakadás, majdnem keringés összeomlás. A vizeletet ismét a hasfalon keresztül kivezették. Több mint tíz éve gyógyszereken élek (persze mást is szedek). Az orvos mindenfajta vizsgálatot elvégzett.

Azt mondta, hogy valószínű kisebb beavatkozás (kaparás) kell. Én azt szeretném, hogy miután több mint 10 éve közködök a prosztatával, hogy radikális eltávolítás legyen. Az orvos azonban azt mondta, hogy erről szó sem lehet.

Tudomásom szerint a kaparás azért nem jó, mert visszanőhet és újra problémát okozhat.

Lehet, hogy igaza van, de én mégis szeretném, mert nekem más egészségügyi problémám is van (szívbillentyű, gersinc, stb.) és ezért szeretném legalább a prosztatát letudni!

Ezért szeretnék tanácsot kérni.
Tisztelt Uram!



Prosztata eltávolítás az Ön esetében nem lehetséges, prosztatát akkor távolítanak el, ha tumoros elváltozás detektálható.
dr. Rákász István
dr. Rákász István urológus
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Másfél eve küzdök minden honapban hüvelygyulladassal, vegyes fluorral, mar a vilag osszes gyogyszeret elszedtem. Jelenleg ujfent "kikezeltek" belőle. A probléma az hogy több mint fél éve vannak húgyuti panaszaim is. Úgyértem teljesen lenn fáj, a szemeremdombom tetejen, mint mikor pisilni kell. Olyan fájdalom mint mikor már órák óta tartogatja az ember. Húz, feszít, nagyon fáj, aludni se tudok, csak fajdalom csillapitoval. Éjszakám es nappalom is pokol. A gyógyszerek csak ideig oraig hatnak. Nolicin, Monural, pyassan megvolt már. Sőt, egyszer a Klion is elmulasztotta mar amit a huvelygyulladas miatt kaptam. Az urológiai vizelettenyesztes viszont semmit nem mutatott ki. Nogyogyaszatilag rendben találtak, a huvelygyulladasok kivételével. Igy viszont semmit nem kezdenek velem. A mostani nogyogyaszom mar majdnem szószerint ram mondta, hogy idegi eredetű, pszichologus kellene inkabb. Nem tudom mit tegyek, lehet tényleg lelki baj? Dehat akkor miert hat a gyogyszer es miert azt erzem hogy faj a holyagom. Vagy menjek el maganorvoshoz, tudnak esetleg mas vizsgálatot is vegezni? Egy ujabb negativ vizelet tenyesztesert nem akarok 30 ezret kiadni. 😞 A vizeles egyebkent egyáltalán nem faj es nem is csíp.

Köszönöm a segítségét!
Tisztelt Hölgyem!



A probléma összetettsége miatt urológiai kivizsgálás javasolt, kezelést csak annak függvényében tudok Önnek javasolni.

dr. Rákász István
dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!



40 éves férfi vagyok. Korom miatti urológiai alapvizsgálat felől érdeklődöm. Különösebb panaszom nincsen, mindössze szeretnék odafigyelni magamra.



Milyen vizsgálatokat szükséges elvégezni?



Köszönettel:

Farkas István
Tisztelt Farkas István!



Amennyiben nincsen panasza, csak általános urológiai kivizsgálást szeretne , akkor a fizikális vizsgálatot javasoljuk Önnek. A kórelőzményt, illetve a fizikális vizsgálatot követően a doktor úr javasolhat Önnek még PSA ( prosztata tumormarker) vizsgálatot,-amely vérvételből törénik- illetve here ultrahangot.
Tiszteletem! Egyre aggasztóbb problémám van. Merevedési zavarom, korai magömlésem van már egy jó ideje de nem foglalkotam vele. Sajnos ez miatt már elment az önbizalmam is nem merek szexkapcsolatot létesíteni. Amikor felizgulok akkor bekeményedik de már a behatolásnál elélvezek és sajnos utánna nem keményedik vissza vagy ha az idő elteltével igen, akkor ismét hamar elélvezek. Önkielégítés közben tovább birom mereven tartani de van hogy úgy is lankadt szerszámmal elélvezek. Régebben is hamar elélveztem elsőnek de a második menetet már jól birtam néhány sör hatására. Valahol én ronthattam ezt el a nagyon sok önkielégítéssel, már gyerekkoromban is rendszeressen csináltam. Az szeretném kérdezni hogy milyen megoldás lehetséges a problémámra vagy erre már nincs is megoldás? Vettem szexboltba potencia növelőt de attol sem tartós a merevedésem. Talán orvossal kéne felíratnom gyogyszert? Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Székács Zsolt!



Problémája mindenképpen urológiai konzíliumot ígényel. A vizsgálat alkalmával a doktor úr megvizsgálja Önt, ez alapján tudják megbeszélni a kezelési lehetőségeket.
Húgyúti fertőzés
Inkontinencia
Intimtorna
Férfi
Prosztata
Merevedési zavar
Here problémák
Herefájdalom
Korai magömlés
Férfimeddőség
Fitymaszűkület
Közös promlémák
Vesekő
Rákos megbetegedések
Nemi betegségek
Vesemedence gyulladás
Vizelési problémák

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel