Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

Egy vizelettenyésztés során Enterococcus sp. baktérium (csiraszám: 10'4 / ml) tenyészett ki.

Érzékenységet (E) az alábbiakban mutatott: Ampicillin, Amoxicillin, Vancomycin, Ciprofloxacin, Levofloxacin, Gentamicin H, Nitrofurantoin.

Ehhez kapcsolódóan az alábbi megjegyzéseket kaptam: Az enterococcus sp. magas szintű gentamicin rezisztenciával nem rendelkezik, ezért amennyiben penicillinekre vagy
glikopeptidekre érzékeny, akkor azokkal szinergista hatás várható. Csak kombinációban alkalmazható.
A vizelet nem tartalmaz antibiotikumot, vagy egyéb, a baktériumok szaporodását gátló anyagot.

Egy orvos számomra Ciprofloxacin 500 mg-ot írt fel. A megjegyzésben az állt, hogy csak kombinációban alkalmazható. A kérdésem az lenne, hogy elég-e ezt az egy antobiotikumot szednem, vagy pedig ehhez még mást is kellene, erre utal-e a kombináció?

Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelt Kérdező,

Igen, a Ciprofloxacinra érzékeny a kórokozó, az Ön leírása szerint.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jónapot. Az lenne a kérdésem hogy most lesz 3 hónapja hogy hpv nemi szemölcsöket szedtek le rólam lézeres operációval , a nemi szervem és az ánusom körül. Azóta még nem újult ki újjabb szemölcs . Akkor most még éll bennem a hpv , fertőzhetek. Első szemölcsöt kb 2 éve észleltem magamon azóta is ugyan az a párom akivel folyamatosan éltem nemi életet. Ő volt minden féle vizsgaláton hpv leoltáson is és negatív lett neki minden. 2 év alatt nem fertőzödött meg , valószínüleg ő be lehet oltva hpv ellen. Most szeretnénk gyereket igy belefoghatunk? Valászát előre is nagyon köszönöm
Tisztelt Kérdező,

Panaszaival forduljon bőrgyógyászhoz.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Egy kis iránymutatást szeretnék kérni Öntől. Már évek óta szenvedek attól, hogy időnként bevörösödik a nemi szervem. Régen ritkábban, de mostanában egyre sűrűbben fordul elő. Rengeteg magánrendelésen voltam már, de a megoldást senki sem találta. Antibiotikumos kezelések tömkelegén vagyok túl, amitől egy ideig tünetmentes vagyok aztán kezdődik minden elölről. Tenyésztést is csináltak, de minden negatív lett (nemi betegség, gombás fertőzés stb.). Mostanában a prosztatám is egyre többször be van gyulladva. Az egyik orvos szerint ez összefügghet a pirossággal,de nem tudott olyan segítséget nyújtani amitől a probléma elmúlt volna. Volt aki azt ajánlotta, hogy áztassam kamillába, volt aki szerint minden vizelés után szárazra kell törölni. Lehet hogy megoldás lenne a körbemetélés? Nagyon el vagyok keseredve, hiszen ezzel együtt élni lehetetlen.
Köszönöm a válaszát!
Tisztelt Kérdező,

Ha eddig nem járt bőrgyógyászatra, akkor tanácsolom a bőrgyógyászati rendelő felkeresését.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Elnezest, 52 eves ferfirol van szo. Az elozo levelmbol lemaradt.
Tisztelt Doktor Ur!
Utbaigazitas szeretnek kerni.

Tunetek:
- nagymennyisegu viztiszta nyak ami szagtalan szekeles utan
- belbolyh levalas jelentos mennyisegu (valamikor a nyakban valamikor a szekletdarabkakban)
- alhasi diszkomfort
- van gaz, nem tul jelentos nem erosen szagos
- gyakori szekeles, szilard / folyekony kozotti allagu, negyed koromnyi darabokbol, hig de nem folyos ( mintha daralthus vizbe tennenk es szetmalik)
-emesztetlen eteldarabok (zabpehely)
- a szekletnek nincs termeszetellenes szaga

Az etkezes:
-nem tartalmaz allati erdetu zsirt,
-nulla alkoholfogyasztas,
-nincs dohanyzas
-nincs tulsuly
-nincs tejtermek
-huseves heti 3 db csirkeszarny, koret nelkul. nyari honapokban nincs huseves

Fo etel a rizs minden formaban.
olaj : rizskorpaolaj, oliva, kokuszzsir, szolomagolaj

Kozerzet: jo
Eronlet: jo
Hangulat : jo

egyeb kiegeszitok: kurkuma, gyomber, capaporc, citrom, sokfele gyumolcs, probiotic-multi enzim.

Allergia: tej, colikalia, viragpor, macska.
Csak allergias gyogyszert szed.
Segitseget kernek, mi lehet a problema?

Tisztelt Kérdező,

Panaszaival forduljon gasztoenterológushoz.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tiszteletem Még 2019novembereben sürgősségire kellett menjek a herekben és alhasi görcsök miatt ultrahang stb vizsgalatok semmit nem találtak ezt kb 2 hetente mentem sürgősségire de semmit nem lattak talaltal volt sotetbarna vizelett véres vizellet is sajat kérésre ct vizsgalatra kuldtek ott talaltak is mind 2vesében követ elég nagyot beágyazodva robbatottak is sikertelenul többször is azt 2020juliusban kiirtak műtét re a követ nem sikerült el tavolitani nem tudtak kivenni az van irva kozben felhejeztek egy csövet jogy az majd meggatolja a gorcsöket.de nem igy lett 2het multan kivettek a csövetpontos nevét nem tudom a csőnek minden zarojelentesben .2nap kórház utan haza mehettem akkor reggel volt merevedesem azt utanna mar nem eltünt minden sőt innentől már merevedesi gondok is jöttek.visdzamentem mondtam a doktornönek mi
a gond.Erre azt valaszolta majd vissza tér mert egekben a testosteron szintem hat azota sem tért vissza.Azt megint mentem hogy a görcsök ujra vannak es sem dolgozni sem frlkelni nem tudok olyankor mer akkora fajdalommal jon es a merevedesi gondok sokkal nagyobbak már mint ez előtt erre azt kaptam váladzkent hogy nem tud velem mit kezdeni menjek magan uton orvoshoz.Meg tettem ott is csak rovid vizsgalat prosztata vizsg azt majd ha kovid veget ér akkor keresnek ujra tovabbi vizsgalatert szamlan kivul mad papirt nem kaptam ez volt 2021januarba azota semmi válasz. De sokat romlott a merevedesem szinte teljesen eltűnt félkemény allapot aktus kozben lekonyul néha nem de most kb fél éve mar csap egy kettő csepp ondo jon ki elötte meg rengeteg volt nem iszom alkoholt nem dohanyzom gyogyszert sem szedek. Volt magas vernyomasom de nem gyogyszerrel kezrltem vertisztitást csinaltam gyógy növennyel.fokhagyma kivonattal.néha rám tör a szex utani vágy dee inkább mégsem hangilat ami fokozatosan nöl söt elzarkozas a szextöl .elotte pedig. Naponta akartam többször is most teljesen tanacstalan vagyok sokat vedzekszunk már a szex miatttermeszetesen papirokat rendelkezesre bocsajtom ha szukseges szeretnem ha rendezodne ez a dolog szexre is vonatkozoan mert igy csak gyötrő dolkokon agyalok es nincsen megoldas ugy latni kerem segitseguket
Tisztelt Kérdező,

Adatataival, előzményeivel keressen fel rendelésemen.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Ur!
Utbaigazitas szeretnek kerni.

Tunetek:
- nagymennyisegu viztiszta nyak ami szagtalan szekeles utan
- belbolyh levalas jelentos mennyisegu (valamikor a nyakban valamikor a szekletdarabkakban)
- alhasi diszkomfort
- van gaz, nem tul jelentos nem erosen szagos
- gyakori szekeles, szilard / folyekony kozotti allagu, negyed koromnyi darabokbol, hig de nem folyos ( mintha daralthus vizbe tennenk es szetmalik)
-emesztetlen eteldarabok (zabpehely)
- a szekletnek nincs termeszetellenes szaga
- a nyak akkor is jon ha a belsar kiurult, naponta tobbszor is

Az etkezes:
-nem tartalmaz allati erdetu zsirt,
-nulla alkoholfogyasztas,
-nincs dohanyzas
-nincs tulsuly
-nincs tejtermek
-huseves heti 3 db csirkeszarny, koret nelkul. nyari honapokban nincs huseves


Fo etel a rizs minden formaban.
olaj : rizskorpaolaj, oliva, kokuszzsir, szolomagolaj
Sok sargarepa, zoldseg, gyumolcs, feldolgozott elelmiszer csak nagyon nagyon ritkan kis mennyisegben.

Kozerzet: jo
Eronlet: jo
Hangulat : jo

egyeb kiegeszitok: kurkuma, gyomber, capaporc, citrom, sokfele gyumolcs, probiotic-multi enzim.

Allergia: tej, colikalia, viragpor, macska.
Csak allergias gyogyszert szed.
Segitseget kernek, mi lehet a problema?
Koszonom valaszat.
Tisztelt Kérdező,

Panaszaival tanácsolom, hogy keressen fel egy proctológiai rendelést.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Címzett!
Márciusban felfáztam akkor a háziorvosom zinnat tabletát irt fel, tünet mentes lettem az antibiotikum beszedése után. De sajnos vissza vissza tér hónapról hónapra ez a dolog. Megfigyeltem h mentsruáció előtt egy héttel kínoz a folyamatos vizelési inger, derék fájdalom, hol az egyik hol a másik oldalon, 1 hét után elmúlik.
Voltam labor vizsgálaton ahol a vizelet üledékben 3-4 fvs, laphámsejtek,kevés baktériumot találtak, crp 7.2 mg/l lett, más csillagom nincs a laboreredményen.
Hahiorvos javaslatára bejelentkeztem egy nőgyógyászati vizsgálatra, sajnos magán uton is még 2 hetet kell h várjak.
De már megkeseríti a mindennapjaimat az alhasi nyomo érzes, folyamatos vizelési inger, sőt néha napján a combomba is lesugárzik ez a nyomó tompa érzés. Mit tanácsol doktor úr? Egy urulógust keressek fel a nőgyógyászat előtt vagy legyek türelmes es haladjak a háziorvosom tanácsa szerint?
Válaszát előre is kőszönöm.
Tisztelt Kérdező,

Igen, keressen fel előző leleteivel a rendelésemen.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm!
A problémám a következő!
Egy éve voltam hasi nativ ct-n!
Ott kiderült,hogy a jobb vesekehelyben 3mm kő van.ESWL kezelést akkor nem igényelt urulogus szerint.Hozzáteszem tényleg nem volt annyira nagy panaszom ritkán "csipegetett"a vesetájékra!
Tegnapi napon voltam Hasi uh-n.Ott mindkét vesében néhány apró 1mm nagyságú követ írtak le,doktornő elmondása szerint nem igényel urulógiai vizsgálatot.Viszont nem görcsöl a vesém de szúr felváltva mind kettőben.A vizelet laborom negatív,vérképemben az e GFR nagyon picit alcsonyabb.Sok folyadékot fogyasztok,víz,citromos víz,alkoholmentes sör,rowatinex napi 2 szem.Illetve szukség esetén nospa.
Mozgom.Kérdésem a következő lenne.
Van arra esélyem,hogy magától elmennek a kövek vagy inkább menjek vissza urulogiára?
Gondolom annyira nem nyugvó kövek ha szúrást érzek.
Illetve a doktornő az uh-n.azt mondta velemenye szerint oxalát kövek lehetnek.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel Szilvia 34 éves.
Tisztelt Kérdező,

A 3mm-es köve, ha nincs anatómiai eltérés 60-70% valószínűséggel spontán távozhat. A kövek meglétét a CT jelzi pontosabban.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!

Az lenne a kérdésem hogy gyenge, sokszor erőtlen vizelet sugár , sokára induló vizelést okozhat hólyag probléma, vagy hólyaggal kapcsolatos, üritési probléma? Januàrban akut prosztata gyulladást állapítottak meg nállam, akkor megvolt duzzadva a bal oldala kicsit és felpuhult volt, majd márciusra helyre jöttem, de továbbra is fent maradt az hogy tétovázva indul meg a vizeletem, majdnem fél perc, 1 perc.. ez nem volt így régen, régen egyböl megindult mikor a wc fölé álltam. Majd voltam egy 2. Urológusnál május elején akkor normál méretűnek és egészségesnek állapította meg a prosztatámat.. de továbbra is fent állt az hogy több idő mire beindul a vizeletem, illetve ( azt elfelejtettem írni korábban) hogy sex közben hamarabb elmegyek mint régebben.. eddig jól bírtam a barátnőmmel de valami megváltozott… most voltam agusztusban egy 3. Urológusnál aki azt mondta hogy krónikus prosztata gyulladásom van, volt rotgen is és prosztata vizsgálat, RV diónyi nem èrz prostata van a papirra írva.. nem értem ha nincs megduzzadva, se begyulladva, se egyéb más tünetem nincs , nem szokott sehol fájni, szúrni, égni semmi.. akkor hogy lehet krónikus prosztata gyulladásom, sokat olvastam a neten és beszéltem emberekkel és voltak akik írták hogy nem feltétlen a prosztatával van a gond, lehet hogy a hólyaggal, ezzel kapcsolatban írok hogy mi a véleménye doktor úrnak erről? Érdemes e vizelet áramlás vizsgálatot csinálni vagy tudjam be tényleg a krónikus prosztata gyulladásnak? Az a fura hogy neha vannak napok, hetek amikor hamarabb megindul a vizelet és erőteljesebb stb de nem tudom miért, illetve amikor ez az állapot van fent hogy jobban megy a vizelés azt vettem észre ha kondizok, súlyt emelek, de ha nem is emelek súlyt csak fekvőtámaszt csinálok stb utána eddzés után megint nehezbb, több idő mire beindul a vizelet, nagyon zavar hogy már ez van hónapok óta, illetve dél előtti órákban ha megiszok pl 200ml vizet (ami nem túl sok) egy órán belűl elmegyek vagy 5~6x a wc-re.. de csak a dél előtti órákban van mindig ez a vizelési roham, elnézést ha hosszúra sikerült, csak kicsit kétségbe esett vagyok.. köszönöm!
Tisztelt Kérdező,

A vizeletáramlásos vizsgálat elvégzése fontos lehet a vizelési panaszok tisztázására.
A krónikus prosztatagyulladás gyakori megbetegedés, türelmet, hosszantartó kezelést igényel. Kérem dokumentációival keresse fel rendelésünket.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm! Tanacsot szeretnék kerni! Edesapam 69 eves, prosztata megnagyobbodasban szenved. Kb 1 honapja begörcsölt korhazna kerult, kiderült, hogy elzárodott a húgycső, katetert kapott. Ez azota is benn van, kontrollra jar. Most megcsinaltattak a PSA vizsgalatot, mely alapjan nagyon magas érték lett. 9,075. Egyenlore nem tudjuk, hogy ez rosszindulatut feltetelez vagy gyulladas, megnagyobbodas okozza. Kerdesem lenne, hogy mi a menete tovabb a dolognak? Piopsziat fognak csinalni? Ezt kovetoen kerul sor a műtétre? Ez az érték mar rosszindulatú sejtek jelenlétét feltételezi! Kerdesem lenne még, hogy szövettan nelkul is műtik vagy ez mindenkeppen szukseges? Egy aggódó gyermek.
Tisztelt Kérdező,

A PSA emelkedését megmagyarázhatja a vizeletelzáródás és a kathéter viselése.
Ilyenkor 3 hónap múlva szokás kontroll PSA végzése, elkerülendő a felesleges biopsia végzése. A húgycsövön keresztüli beavatkozás a kathétertől való megszabadulást jelenti és szolgál egyben a szövettan kiderülésére is.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Húgyúti fertőzés
Inkontinencia
Intimtorna
Húgycső- és hólyagtükrözés
Férfi
Prosztata
Merevedési zavar
Here problémák
Herefájdalom
Korai magömlés
Férfimeddőség
Fitymaszűkület
Közös Problémák
Vesekő
Rákos megbetegedések
Nemi betegségek
Vesemedence gyulladás
Vesefájdalom

Prima Medica Egészségközpontok
