Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tiszt dr úr eleg kenyes a dolog 39 eves vagyok s sajnos merevedesi problemam van de ez mindig akkor jelentkezik mikor felesege.et kenyeztetem kozbe osszemegyek nyilvan megoldjuk de nekem eleg kelemetlen belsoviszerem van labamba gondolom nincs koze meg 4 honapja kezelnek proztata pangasal kisvirag fuzikevel ezeknek van e koze hozza?
Tisztelt Uram,

lehet hozzá köze. Javaslom panaszáról beszéljen urológus kezelőorvosával.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Dortor úr!

A párom pénisze 3 héttel ezelőtt elkezdett nagyon szagos lenni. Hiába mosta akármilyen alaposan, megmaradt ez az erős, kellemetlen szag. Mostanra már sokkal kellemetlenebb a szag is és fehér "túrós" darabkák vannak a fitymája alatt. Nem viszket neki, nem fáj, nem gyulladt a terület, csak nagyon szagos és kb 1 óra alatt "betúrósodik". Nincsen a pésziéből folyás sem, csak a megszűntethetetlen, egyre kellemetlenebb szag és most már a fehér "túró". Én úgy tudom, hogy a gombás fertőzéseknek nincs szaga, viszont annál inkább viszketnek és fájnak. Neki ezek közül egyik sincs, a vizelete sem csíp. Nem tudjuk, hogy mi lehet, és csak sokára kaptunk időpontot az urológiára, és szeretnénk addig legalább valamennyire tisztában lenni a lehetőségekkel, hogy vajon mi lehet ez.

Köszönöm a választ előre is!
Tisztelt Hölgyem,

nem zárnám ki párjánál a gombás fertőzés lehetőségét, de a leírtak alapján lehet akár bakteriális és parazitás fertőzés is.
Első vonalban bőr-és nemibeteg gondozóban javasolnék egy alaposabb kivizsgálást.

Üdvözlettel:


DR. Kállai László





Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr/nő,

Egy hónapja volt teljes körülmetélésem. Mondhatni teljesen begyógyult már, viszont két ilyen kis "pukli" is van még a péniszemen. A műtétet végző orvosom két hete azt mondta, hogy ez még 2-3 hétig is ott lehet. "Gyulladásos göb", ez van írva az ambuláns lapomra. Viszont egyelőre nem akarnak elmúlni, nem fáj, nagyobbak nem lettek, de kisebbek sem. Tudok ezzel kezdeni valamit? Kamillás borogatás, körömvirág kenőcs esetleg használhat?

Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelt Uram,

látatlanul, vizsgálat nélkül erről nem tudok érdemben véleményt mondani.
Orvosi vizsgálatot javasolnék!

Tisztelettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Kedves Doktor Úr!

Legutóbbi CT vizsgálatom eredménye a következő: A jobb vese kp. Harmadából 11 mm legnagyobb axialis átmérőjű, a kontúrból előemelkedő, kontraszthalmozást mutató elváltozás figyelhető meg, mely a korábbi vizsgálatokhoz képest retrospektív lassú növekedést mutat.
Vélemény: a jobb vese kp. Harmadában lassú növekedést mutató kontraszthalmozó elváltozás látszik, szoros követés/ célzott vizsgálat javasolt malignitás kizárása

1 éve volt ct vizsgálatom és fél éve hasi ultrahangom ,ahol néhány cisztát írtak le a vesémbe.
Ön szerint ez mi lehet ez, félek, hogy rossz indulatú betegség. Panaszait nincsenek.
Kedves Hölgyem,

javaslom fél év múlva a CT vizsgálatának ismétlését. További növekedés esetén laparoscopos beavatkozással az esetek többségében a daganat eltávolítható a vese megőrzése mellett.

Üdvözlettel és jó egészséget kívánva!
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a páromnál HPV-t diagnosztizáltak illetve nekem is vannak látható tüneteim, próbáltuk azt az ecsetelőt amit neki írtak fel azonban nálam ez sajnos nem működött, erősen megmarta a bőrt és viszketett utána napokon keresztül. A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ez ellen tenni, megszüntethető e teljesen?
Illetve két másik dolog is van, nem tudom, hogy összefüggés van e.
Az egyik az, hogy nem minden esetben de gyakran előfordul, hogy merevedés után és alatt görcsösen fáj az egész lágyékom, van hogy aludni sem tudok tőle. Szedtem rá NoSpat, akkor elmúlt viszont nem tudom, hogy ez normális e vagy valaminek a tünete.
Mégegy dolog, hogy 2-4 hetente van éjjeli magömlésem, ami borzasztó kellemetlen mert sosem volt és egyre sűrűsödő tendenciát mutat.
Esetleg lát ezekben a tünetekben összefüggést, vagy jellemző valamire?
Mit javasolna?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Gyula
Tisztelt Uram,

szakorvosi urológiai vizsgálatot javasolnék önnek!

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt doktor Úr/Nő !
Azt szeretném Öntől kérdezni mint szakembertől,hogy a Prosztatára van e negatív hatása a következő ténynek? Rendszeres orgazmusom esetében nincs panasz és nem is tapasztaltam csak ha több napig valami oknál fogva nincs orgazmusom kb.5-6 nap eltelte után tapasztalom,hogy a bal oldali időnként a jobb oldali herémben görcsnek tűnő fájdalom érzetem van. Ahogy orgazmusom lesz ez a panasz megszűnik. Joggal tartok e prosztata negatív kihatásra? Válaszát köszönöm! Üdvözlettel Norbert
Tisztelt Uram,

néhány napos orgazmus kimaradás valószínűleg nem károsítja a prosztatát.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr! Párommal babával próbálkozunk és kaptunk ajándékba egy gôzfürdôkbe szóló bérletet. Sajnos csak most olvastam valahol, hogy a gôzfürdô megöli a spermiumokat. Érdeklôdöm, hogy ez pontosan mit jelent? Mennyi idô alatt termelôdnek új spermiumok? Napok/hetek, vagy esetleg hónapok? A babát tetvezö férfiak egyâltalân ne menjenek gôzfürdôbe/szaunába? Milyen hôfok számít túl melegnek a spermiumok szempintjából?
Kedves Hölgyem,

kérdéseivel kérem andrológus kollégát keressen fel!

Üdvözlettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktorúr!
Ha a vizelési inger közbe nem érzek fájdalmat szuro vizeletet akoor lehet az pszhiés vizelési inger is? Stresz okozta? Rowatinex jo e tüneti kezelésnek?
Tisztelt Uram,

lehet pszichés az oka a vizelési panaszoknak, de javasolnék azért urológiai vizsgálatot.

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo

Tisztelettel:


Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr.
17 éve diagnosztizáltak nálam ,renális tubuláris acidózist.
És vese köveket.
A vese köveimmel mind a mai napig kinlódok,egyre nagyobbak és egyre több lett az évek folyamán.
Egy évvel ezelött a jobb vesém szinte teljesen le állt.3 hónapig nefrosztómával éltem.
Kiderült hogy a vese vezetékem 7 és fél cm hosszan el záródott a vese kövek miatt.
Azt akkor orvosolták.
De mind a mai napig szinte havi rendszerességgel járok kőzúzásra.
Kisebb ,nagyobb sikerrel.
A kérdésem az lenne,van e rá mód meg szabulnom a vese köveimtől?
Esetleg ön tudna e valamilyen terápiát vagy bármit javasolni?
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel:Éva
Tisztelt Hölgyem,

amennyiben a vesekőzúzás, zúzások nem járnak eredménnyel és nem elég hatékony, szóba jön műtéti kezelés is!

Üdvözlettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr,

24 éves fiú vagyok. Másfél hétig volt tünetem, hogy szinte folyamatosan vizelési ingert éreztem. De nem a szokásos, nagyon intenzív módon, mint amikor fel van fázva az ember. Hanem olyan érzéshez tudnám hasonlítani, mint amikor prosztatavizsgálatkor finoman megnyomják az ember prosztatáját. Olyan volt, mintha nekem kellett volna folyamatosan, akarattal tartani, akkor is ha nincs sok vizelet a hólyagban. Vizelés után rögtön nem éreztem ezt, de pár perccel később újra visszatért ez az érzés. Helyileg mintha leginkább a húgycső felső-középső részénél éreztem volna ezt az ingert, de mégis olyan, mintha az egész érintett környéken izgalomban/ingerülten lenne. Kb olyan érzés volt, mintha a vizelet a húgycsövem közepéig kijönne, és ott nekem kéne megfognom tudatosan, persze nyilván csak értetre volt ez. És amikor elmentem pisilni, érzésre a pisi feljebbről indul (tehát a normális helyről), mint ahol ezt leginkább éreztem. Hason fekve és keresztbetett lábakkal kevésbé éreztem. És érdekes, hogy pl amikor reggel felébredtem, nem éreztem egyáltalán, pedig elvileg egész éjszaka gyűlt a vizelet. De első vizelés után kb 10 perccel megint előjött. Bár ez függött attól is, mennyit ittam. Ha sokat, hamarabb előjött, ha keveset, akkor később. Váladék nem jött a húgycsőből, vizeléskor nem csípett a vizelet.
1 hét után voltam urológusnál, de őszintén szólva nem igazán vett komolyan. UH-on megnézte a veséket, a hólyagot, a prosztatát meg a heréket, de semmi eltérést nem talált. Csináltattam egy vizelettenyésztést ugyanitt, viszont előtte nem nyomta meg a prosztatámat, nem tudom ez szükséges lett volna-e, addig is felírta a Levofloxacint de a gyógyszertárban adtak helyette Savulint. Ezt szedtem 7 napig. Annyit mondott, hogy nyugodjak meg, nagy baj nincs, viszont mint mondtam annyira nem vett komolyan, meg hát a húgycsőbe és hólyagba ugye nem látott bele. Végig szedtem az antibiotikumot, és szinte teljesen elmúltak a panaszaim. Már 1,5 hete nincs tünetem (vagyis nagyon gyengén lehet hogy még érzem, de elenyésző a korábbihoz képest). Azonban, most jön a csavar: a vizelettenyésztés annyit ír, hogy semmi nem tenyészett ki, negatív a lelet! Biztos, hogy nem csak beképzeltem, mivel nem is a gyógyszertől azonnal jobb lett, hanem minden nap ahogy szedtem egy kicsivel jobb lett, fokozatosan!

Szeretném még megemlíteni, hogy több éve kezdődő gerincsérvem van a derekamnál, de nem komoly.

Nem hiszem, hogy ezt befolyásolná, de leírom, hogy eléggé refluxos vagyok, szedek rá rendszeresen Acilesolt illetve most Itopride-ot. És emiatt puffadásra is eléggé hajlamos vagyok.

Kérdéseim a következők lennének:
- Hogyan lehetséges, hogy antibiotikum (látszólag) megoldotta a problémát, de a vizeletben nem volt kórokozó?
- Ha a prosztatával van baj, a megnyomása nélkül is kimutatható a vizeletvizsgálatból eltérés, pl ha genny van? Tehát nem baj, hogy nekem előtte nem nyomta meg?
- Ettől szerintem teljesen független, de van egy keményebb ér a péniszem végén a fitymán, erre mit lehet kenni, hogy visszapuhuljon?
- Ön szerint mi okozhatta (okozhatja) a fent részletezett panaszt? Például okozhatja záróizom gyengesége vagy egyéb megbetegedése? Netán okozhatja húgycső vagy húgyhólyagrák, vagy egyéb eltérés a húgycsőben/hólyagban?
- Húgycső/hólyag daganat esetén biztosan lenne eltérés a vizelettenyésztésben, pl. vér, genny? (Bár erről nem ír semmit a tenyésztés-a tenyésztés gennyet, vért szokott tartalmazni?)
- Okozhatja rosszindulatú elváltozás, ha az antibiotikum (látszólag) (nagyon nagy részben) megoldotta?
- Csináltattam közben egy TPA marker vizsgálatot, ez jó értéktartományba esik: 58 (referencia: legyen kisebb, mint 75). Ez az érték jelezhet bajt? Van más marker amit megcsináltathatnék?

Nagyon-nagyon meg vagyok ijedve, őszintén szólva attól is, hogy tükrözésre lenne szükség, attól pláne, hogy ez mi lehetett, mi okozhatta (nagyon gyengén még talán most is érzem).

Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!

Tisztelt Uram,

számos kérdésével kapcsolatosan kérem forduljon kezelőorvosához! Vagy keressen fel rendelőnkben egy szakorvosi vizitre ahol érdemben lehet ezekre választ adni.

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo

Tisztelettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
