Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr,

sajnos három hete véres a vizeletem. Hol rózsaszín, hol barnás, hol több friss piros vér van benne, néha apró alvadékok, néha piros apró lemezkék, hol csak 4, hol 24, hol egész sok vér. Betéten semmi. Semmilyen panaszom nincs, nem fáj ég csíp stb semmi.
A háziorvos felírt 10 napos antibiotikum kúrát, semmi nem változott. Voltam ultrahangon, semmit nem láttak, a 20 éve hordozott 8 mmes vesekövem ugyanott van. Vérvételen vizelet vvtvel zsúfolt és a süllyedés 21. Nőgyógyász semmit nem talált. Javaslatára vizelettenyésztés lesz hétfőn, addigra pontosan egy hónapja vérzek valahonnan.
Van egy veleszületett érfejlődési rendellenességem, ami a kismedencét is érinti, Klippel-Trenaunay Szindróma. Tág, vékony falú érhálózatok mindenhol. (Egyéb: 2020ban egy komoly Covid után Sclerózis Multiplexet diagnosztizáltak rengeteg góccal az agyban és a gerincben. HPV-vel rákmegelőző állapot volt 2020ban, de végül nem kellett műtét. A gerincben idén MRIvel elég sok elváltozást írtak, mikor idén az SM miatt voltam.)
A vérzés egy hatalmas lelki traumát követő 2 nap nonstop zokogás után érkezett, de az elmúlt 3 év sajnos csupa extrán lelkileg megterhelő kihívásokból állt, szinte hihetetlen ahogy egymást követik a tragédiák. Mindezek ellenére pozitív attitűd jellemez, igyekszem elfogadni, amit kapok az élettől.
Nem tudom, merre menjek még, nem lehet-e nagy baj a folyamatos vérzésből. Vasam kiskorom óta kettes, max hármas ráadásul.
A hólyagtükrözést szeretném elkerülni. A kontrasztos CT esetleg mutathat többet? Van bármi javaslata? Ér gondolom nem vérzik egy hónapig, ha elpattan, vagy az is lehet? Nagyon aggódom, van egy 8 éves Csodám, akit szeretnék felnevelni.

Köszönettel:
Ladányi Dóra
Tisztelt Hölgyem,

a vérzés általában érből származik.
A CT - vizsgálat , mint olyan informatív lehet, de szakorvosi urológiai vizsgálatot mindenképpen javaslok.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Ur!
A spermavizsgalatom a spermaszamot leszamitva,normal ertekeket allapitott meg,a szam 12 millio/ml.
Sajnos a vizsgalat elott 5-6 nappal wellness hotelben voltunk ahol szaunaztam is 15-20 percet...az volan a kerdesem a viszgalathoz ilyen kozeli szauna torzithatott a vizsgalat eredmenyen?

Koszonom
Tisztelt Uram,

ezt nem lehet kizárni.
Szóba jön a vizsgálat megismétlése szaunázás nélkül.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Mélyen tisztelt doktor urak...! Nem sürgetés képpen kérdezném feltett kérdésemre mikor kaphatnék választ...és a legfontosabb hova küldik, hol tudhatom elolvasni...mély tisztelettel és köszönettel.
Tisztelt Hölgyem,

a prosztata rákot nem tartjuk fertőző betegségnek, tehát emiatt az ondót továbbra is le lehet nyelni.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jo napot,egy egy infot szeretnek..........mennyire biztonsagos egy legalis tesztoszteron kezeles?........46 eves vagyok es alacsony a tesztoszteron szintem,kb 4 volt egy anabolikus kuram,es azota csokken,edzzeni sincs kedvem
Tisztelt Uram,

az anabolitikus steroid adását nem javaslom az ismert, komoly mellékhatásai miatt. (mellékveseelégtelenség, heredaganat )
A gyógyszeres tesztoszteron pótlásnak feltételei vannak.
Ismerni kell: -a tesztoszteron,
- a szabad tesztoszteron,
- a biológiailag aktív tesztoszteronok szintjét,
- az SHBG szintjét,
- valamint az agyalapi mirigy működését jelző LH és prolactin szintet.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó Napot kívánok, olyan kérdésem fordulnék önökhöz hogy már egyszer voltam műtve here visszértágulattra. Nem rég jött élő nálam hogy a hosszabb reggeli merevedés után here fájdalom lép elő nálam. De viszont ha az együttlétek alkalmával nem jelentkezik hasonló probléma. Esetleg tud e segíteni hogy milyen probléma lépett fel nálam?
Tisztelt Uram,

a leírása alapján sajnos a kérdésére pontos választ nem tudok adni.
Kérem keressen fel rendelésemen!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Nevem Ivanovic Vjera (1957), szerb állampolgár vagyok, pillanatnyilag Montenegróban élek. Az elmúlt hat évben Franciaországban éltem ahol a Rennes-i kórház urológiai osztályán egy készüléket
-neurosztimulátort telepítettek a testembe (a készülék pontos neve és leírása a mellékletben) mely
a vizelést szabályozó idegeket hívatott sztimulálni. Az operáció sikeres volt, a készüléket egy kezdő
szintre állitották és beindították azzal hogy hat hónapig üzemeljen így és ha időközben nem lesz valamiféle panasz akkor a hat hónap elmultával hívni fognak ellenörzésre mely alkalommal szükség
esetén újra programozzák azaz növelik vagy csökkentik a készülék hatékonyságát valamint megtanítanak arra hogy továbbra szükség szerint magam szabályozzam a készüléket. Amikor a hat hónap elmult, megkaptam a hívást hogy jelentkezzek a klinikán. A megadott időpontban megjelentem a klinikán ahol közölték velem hogy sajnos ma a doktor nem tud fogadni mert sürgős műtéten vesz rész pillanatnyilag...de megadtak egy új, legközelebbi terminust. Sajnos, nem tudtam kihasználni mert a tartózkodási engedélyem időközben lejart és el kellett hagynom Franciaorzságot.
Franciaországból Montenegróba mentem és hozáláttam hogy az ex Jugoszlávia területén felkutassak
egy olyan kórházat vagy urológia klinikát ahol ismerik az én készülékemet...Sajnos a sok sok hívásra,
kérdésre csak negatív választ kaptam, leginkább azt hogy ilyen készülékről ezidáig még csak nem is hallottak. A legrövidebben így került sor arra hogy önnek is feltegyem a kérdést: ismeri e a Medtronic Interstim II System nevű készüléket és ha igen van e mód és lehetőség arra hogy mint idegen állampolgárt fogadjonak az önök klinikáján? Amennyiben az ön válasza is negatív lenne tudna e másik klinikát ajánlani (kizárólag Budapesten estleg Bécsben, ugyanis e két városba Montenegróból
egy direkt repülővel másfél órán belül el tudok jutni).

Előre köszönom a türelmét valamint a levelem olvasására szentelt idejét és válaszát várva tisztelettel üdvözlöm
Ivanovic Vjera

Montenegro, 2023, április 5.

Melléklet: Medtronic Interstim II System (sajnos a rendszer nem adja meg a lehetőséget hogy elküldjem a mellékletet, de a megadott elnevezés alapján az adatok elérhetőek az interneten)

Tisztelt Kérdező,

Sajnos ebben én sem tudok önnek segíteni.

Remélem talál megoldást problémájára!

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Egiramlon 5/5 vérnyomáscsökkentőt szedek , 2x1-et, emellett, jóindulatú prosztata megnagyobbodásra Alfuzosin Pharmacenter 10 mg-ot, este lefekvéskor .
Ez a prosztata gyógyszer, úgy tudom befolyásolja a vérnyomást, csökkenti !?
Szedhető így együtt, illetre kell valamire vigyázni ?
Tisztelt Uram,

Az Alfuzosin mellékhatásként csökkentheti a vérnyomást, de ha eddig nem tapasztalt ilyet, akkor már nem valószínű, hogy fogja.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr!
Január óta véres,gennyes vizeletet van, vizelettenyésztés során derült ki. Kb. 1 éve alhasi,hüvelyi fájdalmam van.
Nőgyógyászati vizsgálaton minden rendben volt.
Kb. 1 hete vérvizelésem van, mikor megtörlöm a vizelés után, világos eperlekvárhoz hasonló váladék van a WC papíron.
Házi orvos először,ciprinolt majd nitrofourantint,suprax gyógyszert itt fel,smit fel is szedtem.
Nem tudott tovább segíteni,mert ugyanúgy véres a vizelet ,és a hasam alja egyre jobban fáj.
Beutalt urologiára, húgyholyagtükrözést irtak ki.
A kérdésem az lenne,hogy milyen betegség merülhet fel ilyen tünetekkel.
Minden wc használat után tapasztalom a váladékot.
Gyors válaszát előre köszönöm.
Tisztelt Asszonyom,

a tünetek hátterében több minden is lehet , húgyúti kövesség, húgyúti daganat.
A szükséges vizsgálatok után több információ lesz kezelőorvosa birtokában.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
45 évesvagyok és sex már romlott nincs meveredésem mit tegyek vagy mit javasol??
Tisztelt Uram,

panaszai a férfiak körében gyakoriak.

Kérem a panaszok feltárására, a kiváltó okok felderítésére és a megfelelő kezelés meghatározására keressen fel rendelésemen.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Prosztata evapirácios eltávolítása után 8 héttel is még szúró érzésem van vizeléskor. Ez normálisnak tekinthető ? A vizelet szép tiszta átlátszó.Elöre is köszönöm.
Tisztelt Uram,

a beavatkozás után a prosztata ágyban keletkezett seb behámosodásához idő kell, nagyjából 3 hónap.
Remélhetőleg ezt követően a panaszok elmúlnak.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok