Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm! Merevedési zavarjaim vannak. Voltam andrológián, prolaporba. Prolactin 129, tesztoszteron:10.40 PSA:1.87 FPSA:12.5 ami alacsonyabb mint a referencia érték Lehet, hogy prosztata rák gyanúja felmerülhet?
Tisztelt kérdező!

A laborok alapján kicsi a valószínűsége a prosztata rosszindulatú elváltozásának, de a korrekt vizsgálat morfológiai szakvizsgálat alapján pontosítható.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
61 éves vagyok, 5,2 PSA értékem lett egy urológiai vizsgálat során, melyen előzőleg prosztata megnagyobbodást diagnosztizált az orvosom. Az eredménnyel kapcsolatban azt mondta, 3 hónap múlva ismét nézzük meg az értéket. Daganatokkal kapcsolatban mindig az idő tényező fontosságát hangsúlyozzák, ha esetleg ez van a háttérben nem sok ez az idő veszteség?
Egyébként ez a hivatalos protokoll??
Köszönöm.
Tisztelt kérdező!

A kolléga javaslata korrekt! A 3 hónap múlva végzett PSA esetén jelezni fogja az esetleges elváltozást. Ha az emelkedés igazolható, akkor javasolható egy szövettani mintavétel, amely pontos választ ad a 2 emelkedés okára.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Abszolút fitymaszűkület esetén mindenképpen szükséges körülmetélés? Lehet, hogy a problémámat részben rövid fitymafék okozza, de szűkület is biztosan van. Viszont a teljes körülmetélést mindenképp el szeretném kerülni. Erre van esély?
Tisztelt kérdező!

Abszolút, fitymaszűkület esetén körülmetélés javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Üdv!
Acinetobakter Iwoffi-ra pozitív tesztem lett, és gentamicinre érzékeny. Több mint féléve kerestük a hugyuti fertőzésem okát, és végre megtaláltuk. Külföldön élek, viszont az én orvosom elutazott 2 hétre, és addig nem fogok tudni választ kapni tőle, 40mg Gentamicin oldatos injekciót írt fel nekem, de sajnos nem mondta hogy hány napig kell alkalmazni. Nagyon hálás lennék, ha kisegítenének egy válasszal, már nagyon szeretnék meggyógyulni.
Tisztelt Andor!

Legalább 5 napig 2x, de tanácsolom a 10 napos kezelést!

Üdvözlettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Űdvözlöm elváltam 2éve azota nem is szeretkeztem senkivel.Azt szeretném kérdezni közben fityma szükületem lett mit tegyek?
Tisztelt Kérdező,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt doktorúr!

Folytonos vizelési ingerem van és volt nap ,hogy vagy 10 szer is el kellett mennem vizelni.Mivel ezt nem tartottam helyénvalónak ,így felkerestem egy urológust ,aki vizelet mintát vett és kizárta a hugyuti fertőzést.
Ultrahanggal megállapította,hogy miimális nagyságú prosztata gyulladásom van.
Antibiotikumot nem kaptam csak proxelan kúpot javasolt rá.
Amit tudni kell előzményként hogy elötte kb 3 héttel bicikli túran vettem részt ,ahol iszonyú hideg volt és nem voltam megfelelően felöltözve.
Az volna.a.kérdesem hogy ez okozhatta e a gyulladást?
Nincsennek fájdalmaim se fájdalmas vizelés ,csak állandóan piailnem kell.
Ön szerint meddig fog ez még tartani?
Kell rá valami más kezelés?
Tisztelt Kérdező,

Felfázás okozhat ilyen jellegű panaszokat. nem tudom, hogy meddig fog tartani, vizsgálatot javaslok rendelőnkben.


Tisztelettel:
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr! Mit tehetek hőhullámok ellen.Prosztata műtét után vagyok Jelenleg hormon kezelés alatt. A hőhullámok félóránként jelenkeznek, tudom hogy ez mellékhatás de mit tehetek ennek enyhítésére.
Köszönettel : Itván
Tisztelt Kérdező,

A Remifenin nevű gyógyhatású készítményt érdemes kipróbálni.

Tisztelettel:
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!

36 éves aktív szexuális életet élő családos ember vagyok.
Számomra zavaró a korai magömlés, ami az én estemben kb 3 percet jelent. Persze tisztában vagyok azzal, hogy ez még belefér a normális ejakulációba, de engem zavar, hogy ilyen 'rövid'.
Semmilyen szexuális életre kiható problémával nem küzdök és nem is küzdöttem életem során. Merevedéssel problémám nincsen. Pszichés problémám sincs. Feszültség sincsen bennem ez miatt. Szívesen élek nemi életet, de mégiscsak zavar.
Emiatt szeretném véleményét, tanácsát kérni. Szedtem már Priligy tablettát is, érezhető volt a hatása, de legyünk őszinték, ha az ember élete végéig szedi nagyon nagy költség és nem utolsó sorban az ember nem mindig tervezi előre a szexuális együttlétet.
Mint tudjuk együttlét elött viszont be kell venni minimum 2 órával. Azzal viszont nem vagyok tisztában, hogy a gyógyszer hosszú távú alkalmazása után fent marad e a hatása és elhagyható e gyógyszer? Esetleg van valami más alternativa? (lidokain kenőcs meg hasonlók nem játszanak).
Gondolkodtam még a körülmetélésen is, mivel azt olvastam ez segíthet. Vagy van e olyan más műtéti beavatkozás, ami megoldás lehet a problémámra? (pl. makk alatti idegvégződésekből távolítanak el műtéti úton)

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Kérdező,

A Priligy élettani hatása addig áll fenn, amíg a szervezetben van. A pszichés hatás lehet tartósabb is. Nem tudok olyan műtéti módszert, amely hatékony korai magömlésben.

Tisztelettel:
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Dr úr!

Olyan problémám van, hogy nem marad meg az erekciom az aktus során.Megtörténik a merevedés de utána nem tudom fentartani.Lehet e ez szervi baj vagy valami más.Próbálkoztam Sildenafil Pfizer 100mg os tablettával,amit felirt a háziorvosom de az se volt az igazi.Esetleg valami erösebbet kéne kipróbálnom,vagy inkább elöször egy szakvizsgálatra lenne szükség.Éjszaka vagy néha reggelente van rendes merevedésem.
Válaszát elöre is köszönöm.
Tisztelettel
Attila
Tisztelt Kérdező,

A merevedési zavarnak lehet pszichés és szervi oka is. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
T dr úr magas vérnyomással kezelnek merevedési gondjaim lettek erre sildenailt, irt fel az orvos minden oké a merevedéssel 30-35 perc is van egy aktus keményen. de nagyon kevés az ondó sűrű és gyenge az ejakulácionál a kilövellés és nagyon erős szaga van az ondomnak. Az orgazmus szinte semmi azaz kb 1mp a legelején.Nincs az az intenzív összehúzódásos érzés aminek lennie kellene.egy kellemetlen érzés van utána olyan mintha gyulladás lenne az ágyékomban .Vizsgálat alapján Prosztata ,herék rendben.
Tisztelt Kérdező,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Húgyúti fertőzés
Inkontinencia
Intimtorna
Húgycső- és hólyagtükrözés
Férfi
Prosztata
Merevedési zavar
Here problémák
Herefájdalom
Korai magömlés
Férfimeddőség
Fitymaszűkület
Közös Problémák
Vesekő
Rákos megbetegedések
Nemi betegségek
Vesemedence gyulladás
Vesefájdalom

Prima Medica Egészségközpontok
