Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Pèniszemen pöttyök vannak a nyelveken is szintén hov-re gyanakszik 2szer voltam urológián azt monta nincs semmi baj. De szerintem elèg nagy baj van mert gyorsan terjed.
Tisztelt Kérdező,

Panaszaival forduljon bőrgyógyászhoz.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Férjem Duodart kapszulát kezdett szedni prosztata megnagyobbodás miatt.
A betegtájékoztatóból nem derül ki egyértelműen,hogy minden szexuális együttlétnél óvszert kell használni, vagy csak abban az esetben,ha terhességet terveznénk vagy terhes lennék. Ha ezek az okok nem állnak fenn, akkor elhagyható az óvszer használata?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Kincsei Réka
Tisztelt Kérdező,

A Duodart szedése nem teszi szükségessé az óvszer használatát.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Udvozlom onoket olyan kerdesem lenne van e olyan keszitmeny smi potencianovelo kesleltető egyben?
Tisztelt Kérdező,

Kérem a kérdését pontosítani. Ha javasolhatom keressen fel rendelésünkön.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktorúr!
Édesapámat kórházban kezelték 1 hónapig tüdőrák és áttétes agydaganat miatt. 2 hétig volt katéter a húgycsőben, mert a gyengeségtől nem tudott felkelni pisilni, és mivel glicerint kapott vízhajtásra, ezért sok volt a vizelet amit a pelenka nem bírt el.
Itthon ápoljuk 2 hete, de mielőtt hazajöttünk kivették a katétert. Mivel azóta nem tudja szabályozni a pisilést, csípett neki, kicsit vérzett is, kapott antibiotikumot, és negatív vizeletet produkált. Sajnos a csípés és a nyomás, valamint a az hogy nem tudja szabályozni nem múlt el. Mi lehet a baj? Hogyan tudnánk orvosolni?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Tisztelt Kérdező,

A vizeletürülés szabályozásának megváltozása összefügghet az agyi beavatkozással is. De pontosan a leírásból nem tudom a megváltozott vizeletürítés egyértelmű okát.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Urologus proztatapNgast allapitot meg atol lehet merevedesi zavar kisvirsgfuziket írt ra sz elegendó ra mit jelent pontosyn proztata pangas?
Tisztelt Kérdező!

A kezelőorvosával kellett volna megbeszélnie, hogy mit ért pontosan prosztatapangáson.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt doktor úr! olyan kérdésel fordulnák önhöz hogy jobb vese eltávolitás elött állok mivel cysták vették körül, a vese nem egészen müködik ha nem távolitatom el akkor milyen szövödmények lehetnek?
Tisztelt Kérdező!

Attól függ, hogy milyen cisztákról van szó. Ezt a kezelőorvosával kell megbeszélnie vagy az összes leletével jöjjön be vizsgálatra ambulanciánkra.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!
57 éves vagyok és az alábbi laboreredményeim lettek, és ennek kérem a véleményezését Öntől:
PSA total 1,1 ug/L ( 0,00-4.00 )
szabad PSA 0,62 ug/L * ( 0,00-0,42 )
szabad/total 0,56 ( 0,25-1,00 )

Köszönöm a kiértékelést, és ha a csillagozottról említene pár szót.
Nagyon köszönöm

Tisztelt Kérdező,

A laborértékei teljesen rendben vannak. A jelen esetben a * jel nem utal kóros elváltozásra.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Uram/Hölgyem! Azzal kapcsolatban kérném a segítségét, hogy hogyan fogják eltávolítani az uréteremből a JJ stentet, a helyi orvosok "megnyugtatólag" csak annyit közöltek, hogy nem kell már "befeküdni" hozzá, majd ambulánsan megoldják. Érdeklődni szeretnék, van-e valamilyen protokoll erre vonatkozólag, hogy milyen fájdalomcsillapítás mellett (illetve technikailag hogyan?) történik a JJ stent eltávolítása? Köszönöm előre is
Tisztelt Kérdező,

A felhelyezett JJ stentet hólyagtükrözéses beavatkozás során távolítják el, járóbeteg szinten.
( A húgycsövet érzéstelenítik és ezt követően optikai kontroll mellett az eszközt a hólyagba vezetik és egy fogó segítségével a stent hólyagi részét megfogják és kihúzzák)

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm
Segítséget kérnék,orvoshoz szégyenlem magam elmenni
Fehér foltok jelentek meg a péniszen,nem viszked nem irritál csak zavar és nem tudom mi a teendő,canesten és betadin kenőcsöt próbáltam.. előre is köszönöm
Tisztelt Kérdező,

A panaszait legelőször is dokumentálja. Készítsen felvételt. Majd keressen fel egy bőrgyógyászati rendelést.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Trigonitist Önök hogyan kezelnek?
Tisztelt Kérdező,

A Trigonitis a hólyag legalsó részében található. Gyakran előfordul, hogy a szomszédos szerv gyulladása váltja ki, de önállóan is előfordul. Amennyiben bakteriális vagy egyéb fertőzés igazolhatóelhúzódó antibiotikum szedése szükségessé válhat. Ezek hiányában tüneti kezelést kaphat a tünetek súlyosságától függően.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok
