Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

jonapot segitene nekem nagyon hamlik a peniszem semi sem segit 8 honapja meteltek meg kurulvagyok metelve.sex is fajdalmas mert a peniszen alig van mar bor hiaba nenem kenyocsel semi kuldok kepet is voltam mar uologian de semi .
Tisztelt Uram,

Panaszaival, kérem forduljon bőrgyógyászati szakrendelésre!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó napot kívánok !
Azt szeretném kérdezni hogy ki írták a urulogian ezt a gyógyszert Betmiga 50 mg ! Mikor kezdem el érezni hogy lenne hatás ? Két hete szedem de még semmi hatást nem érzek ! Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Hajdu Beáta
Tisztelt Hölgyem,

ezzel a kérdésével, kérem forduljon az önt kezelő orvoshoz.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy páromnak az ondója eléggé kellemetlen erős szagú.Ha együtt vagyunk, nekem is olyan szagom van míg ki nem ürűl teljesen.Ő azt mondja hogy neki mindig is ilyen volt.Hallottam olyanról h lehet hormon túltengés.Bár nála volt ilyen,mert fiatal korában mellműtéte volt mert nőies melle volt,amit leműtöttek.
Vagy lehetséges, hogy valami fertőzés?
Babatervezésbe vagyunk, ami nem akar sikerülni.Nálam minden rendben,lehetséges hogy emiatt nem akar sikerülni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem,

igen, lehetséges. Javaslom andrológus kollégához fordulást.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Cím!
A férjem szinte már napi szinten szenved a vesekőtől, vesehomoktól. Kálcium-oxalát követ mutattak ki neki évekkel ezelőtt. Nem eszik magas oxalát tartalmú ételeket, és a kalcium bevitelre is ügyel, valamint legalább 3 liter vizet iszik, ( a vízmű tájékoztatása szerint nálunk a víz kalcium tartalma 50 mg alatt van) ennek ellenére nagyon sokat szenved. Találtam egy cikket, hogy a oxalobacter formigenes szedése esetleg hasznos lehetne neki. Sajnos csak indiai oldalakon találtam ilyen kapszulát, ezért szeretném megkérdezni, hogy tudnak-e javasolni más beszerzési forrást, és hogy van-e bármilyen tapasztalatuk ezzel a készítménnyel? Köszönettel, Káli Mária
Tisztelt Hölgyem,

nem ismerem ezt a kezelést, így nem is javasolhatom ezt önnek.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Urológia!
Fizikális, ultrahang és CT leleteim alapján azt állapitotta meg az urológus, hogy a hólyagomon kivül gyulladás-megvastagodás látható, valamint a vastagbélen is vannak kitüremkedések, így elküldött gasztroenterológushoz. Időpontot későbbre kaptam. Diétázom, kimélő étrend, a gyulladás miatt semmi tejtermék, minimális hús. Sok tőzegáfonya, rengeteg folyadék.
Széklet és vizelet rendben, vérzés nincs. Vizelet ürités végén néha gáz, buborék távozik a húgycsövön. Ez miatt nagyon aggódom, nem lesz baj? Mire számitsak?
Tisztelt Uram,

urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben:

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Vizelet citológia leletem értelmezésében kérném segítségét:
10 ml szalmasárga vizelet centrifugátumából 2 db immunlemezre készült minta, HE festés.
Hámsejtekben szegény vizelet mintában a háttérben egyenletes eloszlásban kis számban friss és decomponálódott vvt.-k, néhány neutrophil granulocyta, igen kevés coccus baktérium látható, közöttük néhány típusos urotheliális hámsejt, melyek a felszínesebb régiókból származnak.
Malignitás nem igazolható.
Vélemény: Mikroszkópos haematuria, bakteriuria.
Citológiai diagnózis: C2
Besorolás: egyéb
Előzményben nemiszerv fájdalmam, végbéltáji érzékenység, vizeléskor égő, csípő érzésem volt. Kb. három hónapja kezdődött. Ultrahang, prosztata vizsgálat negatív.
Szedtem antibiotikumokat: Tarivid, Sumamed, Ciprinol
A vizeletvizsgálat alatt is szedtem a Ciprinolt. A vizeletvizsgálat és a tenyésztés negatív lett.
A problémám csökkent, de teljesen nem szűnt meg. Olyan érzésem van, mintha valami felsértette volna a hugycsövet.
A citológia alapján szükséges-e további vizsgálatokat végezni? Úgy érzem az urológus is tanácstalan mi lehet a problémám oka.
Tisztelettel köszönöm a választ!
Tisztelt Uram,

a citológiai lelet miatt nincs további teendő.

A továbbiakban vizelet üledék és vizelettenyésztés vizsgálatot javaslok.


Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr. Enyhe jobb mellékhere fájdalommal kerestem fel urológus doktort. Ultrahang vizsgálat megvolt, semmi elváltozást nem találtak. Kis "folyadék" a mellékhere mellett, a doktor úr szerint áteshettem egy kiesebb fertőzésen. Gyulladás elleni tablettát kaptam. Kicsit enyhébb lett a fájdalom. De vissza kell mennem, húgycső kenetvételre. Ezzel kapcsolatos a kérdésem is. Mennyire fáj a hímvesszőből vett kenetvétel és a kenetvétel utáni pár nap valóban olyan szörnyű, ahogyan azt az interneten írják? "Vizelés közben 2-3 napig mint ha pengével vágnák." Válaszát előre is köszönöm.

Róbert
Tisztelt Uram,

Az hogy mennyire fájdalmas a mintavétel és utána a vizelés, egyénenkét nagyon változó és az egyéni érzékenységtől is függ.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Gombás trigonitis

Tisztelt Doktor Úr! Közel 1 éve kínoz égő érzés a hólyagomban. Baktérium, gomba sosem tenyészett ki. Tükrözésen a trigonum nyálkahártyán vastag fehér lepedék látható, alatta és körülötte piros gyulladt, húgycső is piros gyulladt. Az orvosom szerint a fehér lepedék gomba, és azért nem tenyészik ki, mert nem ürül a vizelettel, kapaszkodik a hólyag falához. Önök szerint is létezik gomba a húgyhólyagban, és nem feltétlenül beágyazódott, biofilm alá bújt baktérium a trigonitis? Gentamicines hólyag feltöltésem is volt, minimálisan csökkentett a panaszaimon. 6 hónap orungalt írtak fel a lepedékre. Ez célravezető lehet? A fehér lepedék mindig gombát jelent?
Tisztelt Hölgyem,

Létezik gombás húgyúti fertőzés, de nem gyakori.
A trigonumon lévő fehér lepedék nem feltétlenül jelent akár gombás, akár bakteriális fertőzést.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!
38 éves férfi vagyok. Az elmúlt szűk fél évben kb 4 alkalommal volt húgycsőből genny-szerű folyásom, ebből első három alkalommal hasmenés mellet jelentkezett nagyobb mennyiségben, negyedszerre kisebb szivárgás csak úgy. Kivörösödött makk, fityma miatt balanoposthitissel diagnosztizáltak bőrgyógyászaton úgy 1 éve (std vizsgálaton 6-7 féle gombára, fertőzésre negatív voltam). Volt olyan urologús aki gyulladt aranyér miatt proktológiát javasolt, de ott is mindent rendben találtak, minimális aranyerem van, de elmondásuk szerint nem az okozta. Circumcisio műtéten átestem, illetve azóta (2 napja) korrekciós műtétem is volt mivel elég trehány munkát végeztek elsőre. Vérkép, vizelet, minden negatív eddig. Mitől lehet ez a gennny-szerű szivárgás? (színe nem sárgás, inkább áttetsző de sűrű anyag, a hasmenéssel párosuló nagyobb mennyiségnél kissé fehérebb, inkább ondó-szerű volt, utána erős, égő érzést hagyva a húgycsőben). Válaszát köszönöm előre is!
Tisztelt Uram,

panaszait húgycsőgyulladás okozhatja.
Szakorvosi vizitet javaslok.

Rendelőnkben szívesen fogadjuk önt.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Problémáim egy kb fél éve kezdődtek egy hosszantartó nőgyógyászati gyulladás után. Olyan érzésem van, mintha a húgycsövem égne. Nem kell gyakran pisilni járni, nem fáj a hasam sem, de ez az égő, csípő érzés folyamatos. Korábban volt vizelettenyésztésem, enterococcus jött ki, amire antibiotikumot kaptam célzottan, de nem lett jobb, viszont húgycsőmintából utána azt mutatták ki urológián, hogy nincs semmi a vizeletemben. Legutóbb pedig e.coli tenyészett ki, szintén antobiotikumot kaptam, de továbbra sem lett jobb. Reggel ébredés után általában jobb, majd pisilés után egész nap tart, érintésre/törlésre rosszabb. Mi tévő legyek?
Tisztelt Hölgyem,

nőgyógyászati kontroll v izsgálatot javaslok.
Utána urológiai vizsgálat lenne javalt ambulanciánkon.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a növekvő légúti megbetegedések száma miatt rendelőinkben újra kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!