Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Problémáim egy kb fél éve kezdődtek egy hosszantartó nőgyógyászati gyulladás után. Olyan érzésem van, mintha a húgycsövem égne. Nem kell gyakran pisilni járni, nem fáj a hasam sem, de ez az égő, csípő érzés folyamatos. Korábban volt vizelettenyésztésem, enterococcus jött ki, amire antibiotikumot kaptam célzottan, de nem lett jobb, viszont húgycsőmintából utána azt mutatták ki urológián, hogy nincs semmi a vizeletemben. Legutóbb pedig e.coli tenyészett ki, szintén antobiotikumot kaptam, de továbbra sem lett jobb. Reggel ébredés után általában jobb, majd pisilés után egész nap tart, érintésre/törlésre rosszabb. Mi tévő legyek?
Tisztelt Hölgyem,

nőgyógyászati kontroll v izsgálatot javaslok.
Utána urológiai vizsgálat lenne javalt ambulanciánkon.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó napot kívánok! Édesanyám vese beteg! Jelenleg az orvosa szabadságon van engem nagyon aggasztanak az eredményei és nagyon nehez tudok várakozni mire megtudunk valamit! A papírjára az volt írva hogy: 4.cm conglomeratum a vese erek magasságában!
Ennek a jelentését szeretném megkérdezni mert sajnos nagyon skk rosszat olvastam az interneten!
Előre is köszönöm!
Tisztelt Hölgyem,

ennyi információ alapján, nem tudok érdemi választ adni.
Vizsgálatot javaslok a rendelőnkben.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt dr ur hereviszer tagulatom van bal heremben plusz a melekhereben egy 5mm nagysagu ciszta ezekkel nincs is baj szuletett ket gyermekem is mar.es rendszeresen jarok urologushoz panaszom a következő lenne.bal heremen 2db egymás mellett lévő 1 2 milis csomó található.5eve vettem észre akkor el is mentem vele ultrahangra viszont nem találtak semmit az ultrahangon.ha sokat vizsgálom ezt a pontot a heremben mivel szoktam végezni önvizsgálatot akkor fájdalmat erzekenyseget érzek ezekből a csomokbol mi lehet ez dr úr válaszát előre is koszonom
Tisztelt Uram,

a leírásból kiderül, hogy rendszeresen jár ellenőrzésre.
Javaslom, hogy kövesse ezt a gyakorlatot a továbbiakban is.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!

33 éves vékony testalkatú, inzulinrezisztens nő vagyok. Nem szedek rá még gyógyszert, de diétázom. Feltettetem a nőgyógyásznál rézgyöngyöt és a tesztelése után jöttek a problémák. (Nem tudom lehet-e köze a rézgyöngynek vagy a szexuális együttlétnek pl egy húgyuti fertőzésnek ehhez, de a nőgyógyászati vizsgálat nem mutatta ki később.) A karácsonyi időszakban felfázásos tüneteim voltak, ami nagyon gyakori vizelési ingerrel járt, mással addig nem. Erre antibiotikumot (monural) kaptam, szedtem mellé tőzegáfonyát és urizol (medveszőlő kivonat) kapszulát. Utána el is múlt, de rá 1 hónapra visszatért, már bal hátul a vesém is fájt, illetve csípett is a vizelet, majd a vizelet probléma elmúlt de a vesefájdalom maradt és felment a lázam 38 fokra 1 este erejéig. Erre 2 nap különbséggel ismét 2 monuralt kellett meginnom. A panaszaim el is múltak, de szerettem volna kivizsgálni és labort csináltattam. Ebben az eltérő eredmények a következők voltak:
Foszfát - 0,85 mmol/L;
Glükóz - 6,0 mmol/L,
Karbamid - 2,3 mmol/L
eGFR-EPI - 82 mL/perc/1,73m2
A vizelet rendben volt.
A háziorvosom azt mondta, hogy a cukorra figyeljek és ne egyek cukrot és mézet. Az igaz, hogy előtte sok mézes teát ittam a betegség miatt, de már 10 éve nem eszem lisztet és cukrot, viszont tény, hogy jobban oda kéne figyelni az egészséges táplálkozásra még inkább.
A kérdésem, hogy a veseműködésem e szerint alacsonyabb és ez az érték mit jelent? Kicsit megijedtem. A háziorvosom nem emelte ki, annyit mondott a vérképem rendben van. Szeretnék tenni azért, hogy egészséges legyek. Hogyan támogathatnám a szervezetem? Valójában rendben van-e minden a vérképemen. Mi okozhatta ezt az eltérést?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Köszönettel,
Judit


Tisztelt Judit,

A vese működésével kapcsolatban nefrológiai konziliumot javaslok.
Az ismétlődő húgyúti gyulladással kapcsolatban megemlítem, hogy a felhelyezett idegen test általában fentarthatja a gyulladást.
Az ismétlődés okának tisztázására kérem keresse fel rendelőnket.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
56 éves vagyok és évente járok prosztata szűrésre. Eddig minden leletem rendben van. Egy ideje anti depreszánst szedek ( scypa, vagy escitil. és 0,25 frontint) Az lenne a kérdésem, hogy ezek a gyógyszerek a következő vérvételnél a PSA értékét nem tudják -e beolyásolni, akár fals, nem valós olyan irányba, hogy rossz eredmény jöjjön ki, ezzel tévesen tájékoztasson?
Tisztelt Uram,

nincs tudomásom arról, hogy a felsorolt gyógyszerek befolyásolnák a PSA szintjét.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Főorvos Úr! Hólyagműteten túl vagyok,2021. Decemberben SOTE- n. Cisztikus ciszta és gyulladt szövetek. 1,5 éve égő csípő érzés a húgycsőben, műtét sem oldotta meg. 10 fajta gyulladás csökkentő szedése sem járt sikerrel. Prosztata megnagyobbodásra szedek gyógyszert, zsugorodott kicsit, de az égő vizelés nem múlik. Sűrü inger van, folyamatos nyomó érzés a hólyagra. Mára teljes gyengeség van rajtam, erőtlen vagyok. 6 urulógusnál jártam. Az okot nem találják, már lassan dolgozni nem tudok. 53 éves vagyok. Segitségét kérném!!!!
Tisztelt Uram,

a kérdése alapján az ön esete nem "egyszerű" mint azt a többszörös urológiai kezelésekből is látni.
Javaslom, hogy egy részletes megbeszélésre keressen fel rendelőnkben és remélhetőleg találunk az ön számára megfelelő megoldást.

Eddigi vizsgálati eredményeket, kórházi dokumentumait hozza el magával kérem.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm ! Volt 7 éve egy herevisszér műtétem és szövődményként jött a mellékhere gyulladásom és a herevízsérv .Kaptam antibiotikumot nem reagált a gyulladás rá . 3 éve volt a herevízsérv műtétem és a dr úr azt mondta össze van hegesedve a herém-mellékherém. Most nekem is és páromnak is folyamatosan van valami fertőzésünk ( a hüvely heveny gyulladása) az ő diagnózisa. Kérdésem az lenne okozhatja neki az én régóta tartó here mellékheregyulladásom ezt ? Nekem is megjelent par hete a sűrű vizelés . Lehet ez nekem egy góc a testembe amig nem műtik ki a gyulladt herémet ??
Tisztelt Uram,

A kérdésére a pontos választ csak mindkettőjük vizsgálata után lehet megadni.

Kérem keressenek fel rendelőnkben.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm!
Decemberben húgyhólyag daganat eltávolító műtétem volt. Arra lettem figyelmes, hogy a makkomnál szúró fájdalmat érzek vizelés közben. olyak hasi fájdalommal is jár. Vizelet erőségével nincsen probléma viszont mintha "Vékonyabban" jönne mint régen. Házi orvosom antibiotikumot irt fel ami hatására javult... de nem múlt el teljesen. A kérdésem az lenne ,hogy ez normális egy ilyen műtét után?
Tisztelt Uram,

Ritkán a műtéti beavatkozás következménye is lehet, de más elváltozás is előidézheti.
Javaslom, hogy az ok tisztázására keresse fel rendelőnket, ahol vizeletáramlásos vizsgálatot tudunk végezni, ami segít a kezelés meghatározásában.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Valószínűleg heresérvem van 1 bő hete. Legközelebb 1 hét múlva rendel az orvosom.
Addig hogyan éljek? Hogyan készüljek a várható műtétre? (Munkahelyemen ülőmunkát végzek.)
Tisztelt Uram,

az urológia vizsgálat ilyen elváltozás miatt nem igényel előkészületeket.

Tisztelettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Dr úr 9-napja mütöttek here viz sérvvel a herém be van dagadva ez meddig lessz igy .Köszönöm válaszát
Tisztelt Uram,

vízsérv műtét után, ez általában így szokott lenni és a duzzanat, akár hónapokig is eltarthat.
Beszélje meg és egyeztessen kezelőorvosával!

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok