Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos régóta küzdök egy problémával. 44 éves nő vagyok.A férjemmel való együttlétek után sok alkalommal tapasztalok húgyúti fertőzésre utaló jeleket ( gyakori vizelési inger és fájdalmas vizelés, egyéb más tünet nincs). Már több urológusnál is jártam a probléma miatt. Legelső alkalommal még találtak e-colit, amit miután kikezeltek, a panaszaim megszűntek. Azonban ez azóta is többször előfordult, viszont a vizeletemben nem találtak semmit. Legutóbb az urológus azt mondta, hogy a húgycsőnyílás van "erős fizikai ráhatásnak" kitéve ( "érzéken és begyullad"), és ez okozhatja a panaszaimat. Ne is csináljak semmit, ne kérjek antibiotikumot a panaszok elmúlnak majd maguktól 1-2 napon belül. Szeretném megkéredzni Öntől, hogy valóban ez lehet-e a problémám, mert már nagyon vigyázunk a férjemmel, tisztálkodunk rendesen és alaposan, de számomra akkor is egy stressz ez a rendszeresen jelentkező probléma. Köszönöm megtisztelő válaszát!
Tisztelt Kérdező,

Ez is okozhatja a panaszát, de a húgyúti fertőzést minden esetben ki kell zárni. Vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tiszteletem. Most vagyok életem első komoly kapcsolatában 25 évesen szűz vagyok, Az a problémám, hogy az első alkalom nem jött össze mivel megmerevedtem és egyből lelankadtam. Maszturbálásnál amig izgatom a péniszem addig teljesen merev de miután abbahagyom az izgatást elkezd lelankadni, szoval csak addig merev amig izgatom. Reggeli merevedésem általában van illetve urologus is rendben talalt mindent. Elore is koszonom a segitseget.
Tisztelt Kérdező,

A panasza feltehetően pszichés eredetű, de vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Dr Úr!
45 éves sle beteg vagyok. Reggeli 2.vizeletemben találtak 6 vörös 7 fehérvérsejtet és 16 laphámsejtet. Úgy érzem kicsit többet járok pisilni, Kérdésem hogy ez lehet e hugyuti fertőzés? Illetve bakteriális vaginózis om van 3 éve amiből nem tudnak kikezelni ez okozhatja e a vizeletben lévő dolgokat?
Háziorvosom nem küldött sehová, nem néztek steril vizeletet sem, hanem sumamed 250 mg tablettát adott 6 darabosat nekem és a férjemnek is, mert szerinte a bakteriális vaginózistól van ez a vizeletemben. Csak az a fura hogy ez nekem 3 éve van és a vizeletben nem szokott vér lenni. Megtisztel válaszával! Köszönettel :Erika
Tisztelt Kérdező,

A vizeletben vér lehet. A húgyúti fertőzés részjelensége is, de származhat a hüvelyből is. Középsugaras vizeletvizsgálatot vagy katéteres vizeletminta vételt javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy szakorvosként mit gondol, biztonságosnak tartja-e az intim területen (pénisz töve, herezacskó stb.) végzett IPL szőrtelenítő kezeléseket. Igen szőrös típusú férfiként évekkel ezelőtt vettem rész 8-10 alkalomból álló ilyen kezeléssorozaton, amivel nagyon elégedett voltam, jó hatással volt. Azóta megházasodtam, született gyerekem is. Mivel a párommal tervezünk további gyereket, felmerült bennem, hogy a lassan ismétlésre szoruló IPL kezelés biztonságos-e, újra elvégezve nem káros-e a nemzőképességre.

Mivel a felvillanó fény, a pillanatnyi hőhatás következtében a herezacskó érzékeny bőrén sem történik semmi sérülés, égés, nem hinném, hogy bármi gondot okozhatna a here speriumok termelését végző mélyebb szöveteiben. Szeretném ugyanakkor kikérni szakorvos véleményét.

Köszönöm!
Tisztelt kérdező!

Nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr!

Egy hete voltam proktológusnál, mert volt egy belső aranyerem, amit gumi gyűrűzéssel kezeltek. Fájt tőle az egész alhasam két napon keresztül, de szerencsére elmúlt, majd a harmadik nap óta vizelési inger van rajtam. A tájékoztatón szerepelt, hogy ez várható, de megszeretném kérdezni, hogy ez vajon természetesnek számít-e vagy visszamenjek a Doktorhoz vagy látogassak el urológia rendelésre? Hemorid kúpot kell használnom 10 napon keresztül reggel, illetve este és parafinolajat kell innom. Vettem Waluniral max-ot is és megiszom napi 2-2,5 liter vizet, betartom az ételeket is, melyeket mondtak. Köszönöm szépen a válaszát.
Tisztelt kérdező!

Urológiai vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!

Augusztusban mycoplasma genitalium húgycsőgyulladást állapítottak meg, melyre 1,5 g Azithromicynt kaptam. Sajnos már június óta panaszaim voltak, de a nőgyógyászom nem tesztelt le rá. Az antibiotikum kúra után két héttel visszamentem az urológusomhoz, mert panaszaim nem múltak, s kenetet vett ismét, ami negatív lett. Sajnos még mindig ég és fáj a húgycsövem egyfolytában. Lehetséges, hogy hónapok kellenek, hogy begyógyuljon? Van egyáltalán esély erre? Mivel tudnám enyhíteni a panaszaimat? (Iszok füzike, ill. kukoricahaj teát s szedek gyulladáscsökkentő gyógynövényes tinktúrákat) Sajnos így is fájdalmas a nap 24 órájában.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel
Tisztelt kérdező!

A Mycoplasma fertőzést nemi betegségnek tartjuk, kérem forduljon bőr- és nemi beteg gyógyászhoz (STD szakemberhez) !

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt szakértő!
Egészen pontosan másfél éve here fájdalommal mentem orvoshoz, kiderült, hogy van egy Kb 8mm-es mellék here cisztám. A panaszom egy két hónap után elmúlt, azt mondák hogy nem kell műteni, csak ha zavar, panaszom van rá. Azóta sincs panaszom, nekem nem tűnt fel hogy nagyobb lett volna.
Panaszom ugyan nincs rá, de kb fél éve szinte nincs némi vágyam. Én azt gondolom hogy stressz miatt van, hiszen nagyon stresszes volt ez a kovidos év vége és még ráadásul történtek velem nem túl jó dolgok, egyszóval stresszes volt az elmúlt időszak.
A kérdésem az, hogy ez a ciszta nem zavarhat be valamibe, ami ehhez köthető?
Teljesen kikészít ez a helyzet mert nem tudom mi miatt van.
15 éves vagyok.
Köszönöm a segítséget!
Tisztelt kérdező!

A mellékhere ciszta szervileg nem szokta befolyásolni a nemi vágyat, legfeljebb pszichésen.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Üdvözlöm!

Egy pár hete jelentkezett először nálam élénk vérzés végbél nyílásnál. Fájdalmat nem éreztem se előtte se utána de közben sem. Mi lehet az oka a vérzésnek?
Tisztelt kérdező!

A húgyúti Fertőzés gyanúja miatt urológiai vizygálatot javaslok. Az ösztrogénes kúpokról a felíró kollégától érdeklődjön.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktornő / Úr! Egy csekélységnek tűnő, de számomra mégis fontos kérdéssel fordulok önhöz: a drogériákban kapni egy bizonyos fajta intim szőrtelenítő krémet. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy jó pár alkalommal a herezacskómat is bekentem ezzel, szerencsére nem történt baj, már nem is használom, de az lenne a kérdésem, hogy ez a krém, mely elég agresszív lúgos anyagokat tartalmaz, károsíthatja-e a heréket? Válaszát köszönöm! Attila
Tisztelt kérdező!

Nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt doktor úr. Segítséget kérnék egy olyan kérdésben hogy korai magömlés be szenvedek gyermekkorom óta. Most 36 éves vagyok és nagyon bánt. Behatolás után pár másodperc és elmegyek. Vásároltam tegnap egy a neten latot Rihno gold nevű gélt. Ön szerint esetleg hatásos e a készítmény hosszú távon vagy kamu az egész. Ön mit ajánlana van e esetleg ami segít. Nagyon fontos lenne mivel a Feleségem már nem kívánja e miatt a szexet. Esetleg tud e neki is ajánlani valamit ami segítene hogy kívánja az együtt lettet. Előre is köszönöm válaszát segítséget.
Tisztelt Uram,

Panasza elsődleges eredetű, javaslok egy személyes elbeszélgetést. Várom a rendelőnkben.

Üdvözlettel, Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Húgyúti fertőzés
Inkontinencia
Intimtorna
Húgycső- és hólyagtükrözés
Férfi
Prosztata
Merevedési zavar
Here problémák
Herefájdalom
Korai magömlés
Férfimeddőség
Fitymaszűkület
Közös Problémák
Vesekő
Rákos megbetegedések
Nemi betegségek
Vesemedence gyulladás
Vesefájdalom

Prima Medica Egészséghálózat