Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr! Közel 1,5- 2 hónapja küzdök aranyérrel. Sajnos az első 1-1,5 hónapban elhanyagoltam. Ami azt jelenti hogy bár használtam a Reparon krémet, az életmód váltás nem történt meg. Nehéz fizikai munkát végzek és emellett erölteti edzést is tartottam. Pár naponta enyhültek a tünetek ezért bátorkodtam edzeni, ami újbóli tünetekhez vezetett. 1-1,5 hete felhagytam az erőnléti edzéssel és csak eliptikus trénerezem, a munkában is jobban figyelek hogy mit szabad mit nem, illetve több vizet iszom és több rostban gazdag ételt fogyasztok. Enyhültek a tünetek, de vannak még rosszabb időszakok, illetve felfedeztem egy kis kinövést a végbélnyílás mellett. Erről fotó is készült ha szükséges. Érdeklődnék hogy van-e rá esély hogy a Proktis-m kenyőcsös kezelés illetve Venotec kapszula szedése mellett megszűnjenek a tünetek és újra elkezdhessek edzeni? Nagyjából mennyi ideig kell még folytatni a kezelést?
Tisztelt Kérdező,

Ez nem urológiai téma, forduljon proktológushoz.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr
Pár hete ismerkedtem meg a párommal, aki 48 éves. Sajnos merevedési problémája van. Előjáték,és szeretkezés közben sem áll fel magától a hímvesszője. Természetesen némi segítséggel harcképessé lehet tenni, de ez elég zavaró mindkettőnk szàmára. Elmondàsa szerint nagyon kíván, de valami végett mégsem ugy megy mint kellene. Mi lehet a baj? Mit tanàcsol? Vàlaszát előre is köszönöm vàlaszát.
Üdv
Tisztelt Kérdező,

vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr,

Kiskoromban körülmetéltek ,talán ennek egy nagyon kellemetlen utó és mellékhatása az hogy a péniszem extrémen szörösödik.
Nem csak körülötte és a herezacskó ,hanem maga a himvessző ,egészen a makkig.
Elmentem pár urologushoz ,de konkrétan meg sem nézték a problémát ,csak megnyugtattak h nem kell ezzel foglalkozni ,van ilyen.
Ezzel én sajnos sokra nem megyek , ha nem kezelem a problémát akkor pár nap/hét alatt a helyezet leirhattalan lenne.
Rendszeresen epilálom és borotválom illetve az érzékenyebb helyekről szemöldökcsipesszel távolítom el,
de ez csak nagyon rödig ideig hatásos , így pár naponta meg kell ismételni.
Egy IPL szőrtelenítő gép vásárlásán gondolkodom ,tudom fájdalmas lehet ,de ha hosszú távon segít akkor azt is tudom vállalni.
Tanácsát afelől szeretném kikérni hogy Ön mit gondol erről.
Sajnos súlyosbító tényező hogy vöröses hajam van ,így az IPl eszközök hatásfoka kissé lecsökken.
Kedves Kérdező,

sajnos az ön problémájával kapcsolatban nem tudunk segíteni.

Üdvözlettel: Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó napot van egy párom ès van neki egy olyan problémája hogy nem áll felneki nem tudunk semmi sex kapcsolatot kialakítani tudna e nekem ebbe valami segítséget nyújtani .Előre is köszönöm
Kedves Kérdező!

Urológiai vizsgálatot javaslok intézetünkben

Üdvözlettel: Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor úr,
55 éves vagyok, az egyik herémet hat napja erős ütés érte. Az erős fájdalom 5..6 perc alatt elmúlt, bármiféle látványos elváltozás nélkül, de azóta időnként jelentkező, nagyon enyhe, tompa fájdalmat érzek néha mozgás közben a mellékhere környékén, de ami rosszabb, szex alatt az ejakuláció során kellemetlen szúró görcsös fájdalom jelentkezik az érintett herénél. A here amúgy érintésre sehol nem fájdalmas és duzzanatot vagy egyéb eltérést sem tapasztalok rajta. Ezen felül nem véres sem a vizelet sem az ejakulátum.
Ez valami zúzódás lehet? Mennyi ideig tarthat a gyógyulás? Mi a teendő ilyenkor?
Tisztelt kérdező!

Javaslom, hogy jelentkezzen rendelésemen, ahol a szükséges vizsgálatokat elvégezzük.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvőzlőm tisztelt doktor úr kèrdèsesem lenne az hogy vazelint fecskendeztem pèniszembe ès most előre folyt a makkom aljàhoz es kemènyis es mikor műkődèsbe lèpne fàj mi lenne erre a megoldàs ? Csak műtèt vagy van megoldàs rà?
Tisztelt kérdező!

Az Ön által említett tevékenységnek általában komoly mellékhatásai vannak és a legtöbb esetben a műtéti megoldás elkerülhetetlen.
Vizsgálatra és műtétre a pécsi Urológiai klinikát javaslom, ahol jelentős mennyiségű műtétet végeztek már hasonló panaszok miatt.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr,
55 éves vagyok, az egyik herémet öt napja erős ütés érte. Az erős fájdalom 5..6 perc alatt elmúlt, bármiféle látványos elváltozás nélkül, de azóta időnként jelentkező, nagyon enyhe, tompa fájdalmat érzek néha mozgás közben a mellékhere környékén, de ami rosszabb, szex alatt az ejakuláció során kellemetlen szúró görcsös fájdalom jelentkezik az érintett herénél. A here amúgy érintésre sehol nem fájdalmas és duzzanatot vagy egyéb eltérést sem tapasztalok rajta. Ezen felül nem véres sem a vizelet sem az ejakulátum.
Ez valami zúzódás lehet? Mennyi ideig tarthat a gyógyulás? Mi a teendő ilyenkor?
Tisztelt kérdező!

A panaszok lehetnek a sérülés következményei. A gyógyulás több hétig is eltarthat.
Fekvő testhelyzetben a here felpolcolása és hűtőborogatása (jegelése) jó hatású lehet.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Urulógiai Központ! Először készülök urulógushoz, erre minden férfi életében szerintem előbb-utóbb sor kerül... Viszont én az a típus vagyok, vakon semmibe sem szeretek belevágni, most is olvasgattam rendesen. Az alap vizsgálatban szerintem semmi drámai nincs, lehet sok férfitársam túlhisztizi. Viszont egy másik vizsgálaton nagyon megütköztem. Ez a hólyagtükrözés. Elképesztő ködösítés megy körülötte. A legtöbb helyen (10-ből 8) azt írják, hogy egy rutinszerű egyszerű vizsgálat, némi kellemetlenséggel. Ehhez képest a környezetemben, aki átesett róla MINDENKI brutális fájdalomról számolt be. A szövődményeket általában azzal letudják, hogy vizelési nehézség, illetve enyhe véres vizelet lehet. PL. a vesemedencegyulladást, a húgycsőperforációt, a vérmérgzést szemérmesen kihagyják... Tudom, nagyon ritka, de nem vigasztal, ha én lennék az az egy a százezerből. Egy ismerősömmel két napja találkoztam. Négy napja tükrözték, azóta kicsatolt övvel jár, mert nem tudja becsatolni a fájdalmai miatt. Enyhe szövődmény.... Józan paraszti ésszel, (nem vagyok orvos, ezért zavarom Önöket) úgy gondolnám, hogy egy húgycsőbe egy 9mm-es csövet, amiről azt szokták írni, hogy "vékony", (a merev cisztokópról ne is beszéljünk) feldugni nem egy egyszerű dolog. Szerintem egy ilyen vizsgálat után az sem meglepő, ha a páciens többet egy egészségeset nem tud pisilni, azt is pelenkába. Hangsúlyozom, amit leírtam, a magánvéleményem, a szakemberek Önök!

Tehát jelen pillanatban, ha az orvos nálam hólyagtükrözést javasolna a válaszom a lehető leghatározottabb "nem" lenne, gondolkodás nélkül. Őszintén remélem, hogy nagyon rosszul látom a dolgot, kérem cáfoljanak meg...
Tisztelt kérdező!

A húgyhólyag-tükrözés nem része az urológiai rutin vizsgálatnak. Az, hogy melyik beteg, hogy viseli a tükrözést és milyen szövődmények jelentkeznek utána az teljesen változó.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Doktor Úr!
Olyan kérdésem lene!
Hogy ma reggel mentem WC re és villágos zöld volt a Vizeletem!
Nem fáj a Hasam és látán meg ijedtem kicsit!
Ezért fordultam most önhöz hogy talán tudna vami választ adni rá!
Meg van mind 2 vesém volt vesekövem de az magátol távozot!
Ezért fordulok önhöz hogy mit tudna ajánlani!
Elöre is köszönöm!
Tiszteletel maradok!
Lackner Ilona
Tisztelt kérdező!

Vizelet vizsgálatot (általános+üledék), majd a lelettel urológiai vizsgálatot ambulanciánkon.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Minden esetben tapintható csomó a hererák esetében valamelyik herén?Egy oldali herefájdalmam/mellékhere van de nem tapintók csomót rajtuk.
Tisztelt kérdező!

A herefájdalom általában nem tünete a hereráknak. A hererák tipikusan fájdalom mentes, tömött, egyenetlen felszínű hereduzzanattal vagy a herén belüli csomóval jár.
Vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
