Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Tüneteim fél éve vannak gyakori vizelés, aktus során diszkomfort érzés a pénisz/ here tájékán, vörös makk felszín.
Ondó tenyésztésem pozitív lett: Citrobacter koseri >10'5/ml, a leleten több antibiotikum is fel van tüntetve "E" jelzéssel.
Minden más negatív (vizelet tenyésztés, urológia UH és fizikai vizsgálat)
Ön szerint ez prosztata gyulladás lehet? Illetve meddig kell ilyen esetben antibiotikumot szedni? Válaszát köszönöm.
Tisztelt Uram,

én ondótenyésztés alapján nem szoktam általában antibiotikumos terápiát javasolni.

Üdvözlettel:

Dr Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó napot kívánok! 4 hónapon belül visszatérő húgyuti fertőzésem/ gyulladásom lett. 2 féle baktériumot mutattak ki a vizeletemből: E-coli és Enterococcus baktériumokat. Az előzőnél 10 napos a mostaninál 5 napos antibiotikum-kúrát javasolt az orvosom, de még mindig nem érzem 100%-osan jól magam. A partneremet kellene-e kezelni, "ping-pong" effektus felléphet-e ezeknél a baktériumoknál? A 2.esetben semmi nem jelezte a betegséget, míg az 1.-nél nagyon beteg voltam, megfázás, nátha stb.....Akkor bakteriális vaginózis is fellépett, ki lettem kezelve, de a partnerem akkor sem, mivel csak a nemi úton terjedő fertőzések lettek megvizsgálva, és a nőgyógyászom nem javasolta a partner kezelését. Túlaggódom, vagy visszakaphattam a partneremtől 4 hónapon belül a fertőzést? Válaszát köszönöm!
Tisztelt Hölgyem,

húgyúti fertőzés esetén nem szoktuk a partner kezelését javasolni. Vizsgálatot javaslok rendelőnkben.



Üdvözlettel:

Dr Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Dr. Úr!
A psa szintem vérvizsgálat során 5.92ng/ml volt, a szabad psa szint pedig 0.49ng/ml (értékhatár 0.00-0.93)
Kell e aggodnóm? Mi okozhatja a megemelledett psa szintet? Mit tegyek? 40éves vagyok.
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Uram,

aggodalomra valószínű nincsen oka, de feltétlenül szükséges az urológiai vizsgálat, melynek része - nagyon fontos része - a prosztata tapintásos vizsgálata. Kérem keressen fel rendelésemen, hogy mindezt el tudjuk végezni.

Üdvözlettel:

Dr.- Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt doktor úr. Az urológus jóindulatú prosztatamegnagyobbodásra thamsulosin pharmacenter 0.4 mg gyógyszert írt fel. Azt mondta hogy mindig este vegyem be a napi 1 kapszulát. A betegtájékoztató még azt írja hogy reggel vagy a napi főétkezés után kell bevenni. Kérdésem mindegy hogy mikor? Vagy mikor fejti ki a gyógyszer jobban a hatását? Válaszát előre is köszönöm.
T. Uram,

a javasolt gyógyszert 24 óránként kell szedni. Azért tanácsoljuk az esti, lefekvés előtti bevételt, mert kisfokú vérnyomáseséssel járhat, ami szédülést idézhet elő.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Orális szex után egy nappal makkom kifehéredett. Májusban történt az eset. Fájdalommentes és nem viszket. A HIV, Syphilis és Gonorrhea tesztem negatív lett és Balanoposthitis-re kaptam kezelést. Canesten és Lomexin krémeket használtam de nem javul az állapotom. Mi okozhatja a tüneteket?
Tisztelt Uram,

panaszaival kérem forduljon bőrgyógyászhoz vagy keressen fel egy STD ambulanciát!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr.
Azt szeretném kérdezni voltam egy magán urukódusnál azzal a panaszal, hogy fehér váladék jött a húgycsőből és a vizelés is csípet mintát vettek amit elküldtek tenyésztésre mint ki derült Gonorrea kaptam el.
Felírtak 2 doboz Zinnat 10db 500Mg 2x1 szemet reggel este
Már az első doboz felszedéset követően színte tünetmentesé vált a dolog
Mikor kontrolra vissza mentem
Még 2 Doboz Zinnat 10db 500Mg 2x1
Írtak fel és plusz mellé
2 Doboz Augmentin DUO 14db 875Mg 2x1
Együttes hasznalatával
az ön veleménye szerint ez nem sok
Ez az antibiotikumos kura?
Ahoz képpest ,hogy már az első héten megszüntek a panaszok
Köszönöm megtisztelő valaszát.
Tisztelt Uram,

a javasolt terápiát eltúlzottnak tartom.
Panaszaival antibiotikum mentes időszakban keressen fel egy STD ambulanciát.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Nem tudom eldönteni, hogy pszichés eredetű a problémám, vagy szervi oka is lehet.
42 éves férfi vagyok. Kilenc év egyedüllét után ismét párkapcsolatban élek, és az első együttlét alkalmával felsültem az ágyban. Kedvesem bármit tehetett, az erekcióm teljesen elmaradt. Aktus előtt, nap közben, ha csókolóztunk, rendszerint erektálni kezdtem, de élesben elmaradt. Nagyon szégyellem és félek hogy megismétlődhet, netán beindul egy ördögi kör. Az előző kapcsolatom során alkalmanként előfordult hasonló, de alapjában véve működött a dolog. Önkielégítés során is néha csak "félkemény" állapotig jutok, máskor meg, mint a kőszikla. Nem tudom eldönteni, hogy köze lehet-e ennek egy fiatalkori esethez, amikor húszéves koromban heretájékon megrúgtak és kórházba kerültem. Antibiotikum kezelésre volt akkor szükség és polcolásra, sokáig nem emelhettem, az orvos szerint kicsin múlott a hereburok repedés. Várom szíves válaszát.
Tisztelt Uram,

a tapasztalt merevedési zavar az ön által leírt helyzetekben gyakori.
Kérem, hogy a megfelelő megoldás érdekében keressen fel rendelésemen.

Tisztelettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó napot kívánok!
Az a kérdésem hogy az Alfuzosin mellé folytathatom-e a Prostamol Unot?
Köszönettel Antal Imre
Tisztelt Uram,

a két gyógyszer együttes szedése lehetséges, de valószínűleg lényeges javulást nem eredményez.

Tisztelettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Már egy hónapja éget, csíp a vizelet. Vizelettenyésztés Pseudomonas aeruginosa baktériumot talált, csíraszám >10'5 Csak Maropenem antibiotikumra érzékeny, amit nem adnak, mert ez az utolsó bástya és lázam nincs szerencsére. Viszont már egy hónapja nem javul semmit a helyzet, sok víz mellett is nagyon csíp, éget. Mit lehet tenni? Köszönöm, ha válaszol!
Tisztelt Uram,

legelőször is tudnom kellene, hogy milyen vizsgálatai voltak.
Az ok tisztázása érdekében kérem keressen fel rendelésemen!

Tisztelettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Doktor úr nekem olyan gondom van hogy nappal semmi gond a vízelet tartással nem folyik be ,de éjszaka állandó jellegel be pisilek mi lehet az oka és mit lehet tenni köszönöm ha válaszol
Tisztelt Hölgyem,

a vizelettartási zavaroknak több oka lehet, kérem a pontos diagnózis megállapításának érdekében keressen fel rendelésemen.



Tisztelettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK