Korai magömlés okai és kezelése

Korai magömlés okai és kezelése

Szerző: Urológia Központ Létrehozva: 2019.04.02 13:15 Módosítva: 2019.07.17 14:14

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi nem tudja a magömlést kontrollálni, és az ejakuláció a behatolás előtt, vagy azt követően rövid időn belül megtörténik. A háttérben sokszor szorongás, vagy mentális probléma áll, de sok betegség következménye is lehet.

A korai magömlés bármelyik életkorban előfordulhat, kutatások szerint kb. a férfiak 30%-át érinti. Mivel ezzel a problémával nem mindenki fordul szakemberhez, így ennek a száma sokkal több is lehet.

A magömlés a makk mechanikus ingerlésének hatására történik, mely bekövetkezhet a merevedés teljes, vagy részleges hiányában is, felfokozott ingerületi állapot hatására. Társulhat kezdődő merevedési zavarhoz. Ilyenkor a fokozott koncentrációval igyekeznek ezt ellensúlyozni a férfiak. Ennek a fokozott ingerületi állapotnak a hatására jelentkezik a korai magömlés.

A korai magömlés fogalma viszonylagos, mert egy perc alatt létrejött ejakuláció sem okoz gondot, ha a partnernek ez alatt orgazmusa volt. Korai magömlés előfordulhat egy férfinél életében az első szexuális együttléttől, de kialakulhat az idők folyamán is.

A korai magömlés okai

A korai magömlés okait ki kell vizsgálni, mert komoly betegséget is jelezhetA leggyakrabban pszichés probléma, szorongás álla a háttérben, ritkán társul betegséghez, vagy testi okokhoz, de bizonyos rendellenességek is szóba jönnek.

  • prosztata, vagy húgycső gyulladás
  • öröklött tulajdonságok
  • bizonyos pajzsmirigy problémák
  • kóros hormonszintek
  • neurotranszmitterek (agyi vegyületek) abnormális szintje
  • ejakulációs rendszer kóros reflex tevékenysége
  • műtét vagy trauma okozta idegrendszeri károsodás
  • gyógyszerekről, vagy narkotikumokról való leállás

Korai magömlés kezelése

A korai magömlés kezeléséhez sokszor több terápia együttes alkalmazása a legmegfelelőbb. Szexuálterapeuta, pszichoterapeuta és gyógyszerek együttes adása a terápiás eljárás.

Szexuálterapeuta olyan tippekkel tud segíteni, amiket a szexuális elvégezve a korai magömlést késleltetni tudja a páciens.

Gyógyszeres kezelés

Ezek csak orvos előírásra ajánlatos szedni, a mellékhatások elkerülése végett. Bizonyos antidepresszánsok, és helyi érzéstelenítésre használt krémek segíteni tudnak a korai magömlésben.

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt
Bejelentkezés  kivizsgálásra:

 

+36 30 512 1375

online bejelentkezés az urológiai központba

Téma szakértői

Balog Melinda

Balog Melinda

Pszichológus
dr. Rákász István

dr. Rákász István

urológus

Húgyúti fertőzés
Inkontinencia
Intimtorna
Húgycső- és hólyagtükrözés
Férfi
Prosztata
Merevedési zavar
Here problémák
Herefájdalom
Korai magömlés
Férfimeddőség
Fitymaszűkület
Közös Problémák
Vesekő
Rákos megbetegedések
Nemi betegségek
Vesemedence gyulladás
Vesefájdalom

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészséghálózat

Prima Medica Egészséghálózat