Urológiai Központunk szolgáltatásai

Urológiai Központunk szolgáltatásai

Szerző: Urológiai Központ Létrehozva: 2019.08.06 09:56 Módosítva: 2021.05.11 16:08

Urológiai Központunkban a szakorvosi viziteken túl vannak egyéb vizsgálatok és beavatkozások, melyek egyaránt elérhetőek a konzultáció keretein belül.

A kismedencei ultrahang vizsgálat során a hasüregi szervek, nyirokcsomók és a hasüreg nagyobb erei kerülnek górcső alá. Az urológus ezen felül még a húgyhólyag, nemi szervek, vesék vizsgálatát végzi. Here ultrahang során szakorvos ellenőrzi e páros szerv állapotát. A vizsgálat képet ad az esetleges gyulldásról, cisztáról, a here űrteréről és ereinek állapotáról.

A vizsgálatot vizelettartási panaszok esetén végezzük. Az urodinamikás vizsgálattal képet kapunk a húgyhólyag izomzatának és a zárizomzatnak működéséről. Az eszközös vizsgálattal felderíthető a szervi vagy funkcionális problémák és követhető a terápia hatékonysága.

A hólyag katéterezése igen gyakori eljárás. A kórházi betegek, csaknem 12-16%-ban végzik ezt a beavatkozást. Napjainkban már nemcsak kórházi körülmények között végzik, hanem vannak, akik naponta, saját magukat katéterezik meg. A katéterezés alkalmával vizeletet bocsájtunk le a húgyhólyagból. Ez történhet kivizsgálás miatt, illetve terápiás célból is.

A condyloma a végbél és a nemi szerveken előforduló vírusosszemölcs. A kialakulásáért a HPV családba tartozó vírus, a Condyloma acuminatum, a felelős és mind a férfiaknál, mind a nőknél előfordulhat. Eltávolítása igen fontos, mert a fertőzés beterjedhet a hüvelybe, húgycsőbe, végbélbe.

A fitymafék a férfi nemi szerv előbőrét, a fitymát köti össze a makkhoz a pénisz alsó részén. Ha ez az összeköttetés rövid, mely egy enyhe rendellenesség, akkor nemi aktus közben berepedhet, elszakadhat. Az esetleges sérülést természetesen megelőzhetjük egy rövid műtéti megoldással.

 

Ezen vizsgálatok és beavatkozások csak vizit keretében elérhetőek, a díjak a vizitdíjon felül fizetendőek. A költségekről az árjegyzékben tájékozódhat.

Húgyúti fertőzés
Inkontinencia
Intimtorna
Húgycső- és hólyagtükrözés
Férfi
Prosztata
Merevedési zavar
Here problémák
Herefájdalom
Korai magömlés
Férfimeddőség
Fitymaszűkület
Közös Problémák
Vesekő
Rákos megbetegedések
Nemi betegségek
Vesemedence gyulladás
Vesefájdalom

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!