Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr!
Január óta véres,gennyes vizeletet van, vizelettenyésztés során derült ki. Kb. 1 éve alhasi,hüvelyi fájdalmam van.
Nőgyógyászati vizsgálaton minden rendben volt.
Kb. 1 hete vérvizelésem van, mikor megtörlöm a vizelés után, világos eperlekvárhoz hasonló váladék van a WC papíron.
Házi orvos először,ciprinolt majd nitrofourantint,suprax gyógyszert itt fel,smit fel is szedtem.
Nem tudott tovább segíteni,mert ugyanúgy véres a vizelet ,és a hasam alja egyre jobban fáj.
Beutalt urologiára, húgyholyagtükrözést irtak ki.
A kérdésem az lenne,hogy milyen betegség merülhet fel ilyen tünetekkel.
Minden wc használat után tapasztalom a váladékot.
Gyors válaszát előre köszönöm.
Tisztelt Asszonyom,

a tünetek hátterében több minden is lehet , húgyúti kövesség, húgyúti daganat.
A szükséges vizsgálatok után több információ lesz kezelőorvosa birtokában.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
45 évesvagyok és sex már romlott nincs meveredésem mit tegyek vagy mit javasol??
Tisztelt Uram,

panaszai a férfiak körében gyakoriak.

Kérem a panaszok feltárására, a kiváltó okok felderítésére és a megfelelő kezelés meghatározására keressen fel rendelésemen.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Prosztata evapirácios eltávolítása után 8 héttel is még szúró érzésem van vizeléskor. Ez normálisnak tekinthető ? A vizelet szép tiszta átlátszó.Elöre is köszönöm.
Tisztelt Uram,

a beavatkozás után a prosztata ágyban keletkezett seb behámosodásához idő kell, nagyjából 3 hónap.
Remélhetőleg ezt követően a panaszok elmúlnak.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Éves szokásos laborvizsgálaton a Glomerulus filtrációs ráta értékem: 6,551.
Érdeklődöm, hogy szükséges- e további vizsgálatra mennem, vagy ....Köszönettel: Eszter
Tisztelt Hölgyem,

a panaszaival javaslom, keressen fel nefrológiai rendelést.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Az interneten sokszor megjelenik az Uromexil Forte potencia növelő hatásáról külömböző cikk! Szeretném kérdezni, hogy Önnek mi a véleménye erről a szerről és javasolja-e a szedését!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Uram,

Az említett gyógyászati segédanyaggal nincsen tapasztalatom. Megfelelő klinikai kipróbálása nincsen.

Tanácsolom, hogy amennyiben a férfiasságával gondok vannak, keressen fel rendelésemen.
Tisztelettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdv Doktor úr!
Az ejakulációt a PC izom megfeszítésével visszatartom (közben orgazmust megélve), a kérdésem a következő : Ez mennyire egészségtelen/rendellenes? Illetve mennyire összekapcsolható a retrográd ejakulációval? Ugye ezzel nem teszek rosszat magamnak ? (ha nem ejakulálok sokkal több energiám marad)
További minden jót kívánok.
Tisztelt Uram,

rövid válaszom: hogy a visszatartása nem egészségtelen.

Üdvözlettel:
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!
A tüneteim akkor kezdődtek, amikor megszültem a gyermekemet. Ennek már 5 éve. Mióta kijöttem a kórházból visszatérő húgyúti panaszaim vannak, amelyek a húgycsőre korlátozódtak. Az évek során kaptam monuralt (Nem használt), Amoxicillin-klavulánsavat (eleinte megszüntette a tüneteket, mára már csak enyhíti), Nolicint (nem használt). Mivel nem tudták megmondani a problémát, ezért nitrofurantoint írtak ki, hogy szedjem minden aktus előtt. Ez is hatástalannak bizonyult. Szedtem tőzegáfonyát, d-mannózt, uro-vaxomot. Szintén sikertelenül. Kb. 1,5 évvel ezelőtt apró hámsejtek jelentek meg a vizeletemben. Megijedtem, úgy gondoltam, hogy talán a sok antibiotikum mellékhatása, ezért a nitrofurantoint is elhagytam. De a hámsejtek 1,5 év alatt egyre nagyobbak lettek. Nem mindig ürül, de amikor igen, akkor már nagyjából egy 100 Ft-os nagyságú. Az utóbbi időben próbálom elkerülni az antibiotikumokat, mert minden hónapban szedhetném, és igazándiból, hiába szedem már végig az augmentint, sosem tiszta a vizeletem. Mindig van benne genny, laphámsejt, és ezek a kis úszkáló nyálkahártya darabok, viszont fájdalom nem igazán van, csak nagyon kellemetlen szagú vizelet. 5 év után végre kitenyészett egy baktérium: Klebsiella pneumoniae. Sokat olvasgattam róla, sajnos mindenhol arról olvasok, hogy nagyon nehéz kiírtani, van, akinek évek alatt sem sikerült. Most Sumetrolimot írtak fel nekem 2 dobozzal, 10 napig kell szedni. ( A férjemnek is.) A gyógyszert a kezelés 4. napján abbahagytam, mivel a tüneteim rosszabbak lettek. Olvastam a biofilmekról, amit a baktériumok hoznak létre, hogy védjék magukat a test immunválaszától és az antibiotikumoktól. Valószínűnek tartom, hogy ez nálam már sajnos fennáll. (Mindig ugyan azon a helyen érzem a húgycsőben. Kezelés nélkül elmúlik a fájdalom pár nap után, de a laphámsejtek, a genny, bűzös szag marad. Jelenleg alternatív terápiát alkalmazok, amely a tüneteket enyhíti, de meg nem szünteti a problémámat. (gyógyteák, oregánó olaj, immunerősítők, c-vitamin, probiotikum)

A kérdésem igazából az volna, hogy lehetséges-e, hogy a Sumetrolim megbontotta a biofilmet és az immunrendszer megtámadta a baktériumokat, ezért lettek ismét fájdalmas tüneteim? (Égő érzés a húgycsőben, vizelési inger) Vagy egyszerűen nem jó gyógyszert kaptam? (A tenyésztéskor antibiotikum rezisztenciát is néztek, tehát segítenie kellene, mert érzékeny rá a baktérium.)
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Alexandra
Tisztelt Hölgyem,

a problémája eléggé összetett.
A vizsgálata során a leírtak alapján nem történt meg a hüvelyi vegyhatás vizsgálata. Tekintettel a sorozatos antibiotikum fogyasztásra feltételezem, hogy a lactobacillusok száma jelentősen csökkent a hüvelyébe, mely alapul szolgálhat az ismétlődő alsó húgyúti fertőzés kialakulásához.

Kérem keressen fel rendelésünkön!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!

31 éves nő vagyok , és vizeletelakadási problémával küzdök.
Emellett 15.terhességi hétben járunk a kisbabámmal. Van már 2 gyermekem.
A kálváriám kedden reggel kezdődött. Reggel ébredés után telt hólyaggal keltem fel. Elindultam a mosdóba,de sajnos nem tudtam semmit produkálni 1,2 csepp vizeletnél többet. Többszöri próbálkozásra és meleg tusolás után sem indult be. Ekkor bejöttünk az Esztergomi kórházba, ahol megtörtént a lecsapolás, osztályra vétel, majd telefonos konzultáció után( urologussal ) 3 nap katéter elrendelése. Vér-vizelet vizsgálat megtörtént nincs baktérium/ gyulladás. A vizelet rendben van.
Csütörtökön a katétert eltávolították, aznap egész nap ment a vizelet ürítés. Uh is történt, a vese,holyag rendben volt. Pénteken hajnalban arra ébredtem, hogy nem megy ismét. Így újra kaptam a katétert. Hajnal fél 3 kor ment ,majd 4 óra magasságában már nem.
Orvos sajnos azóta sem látott.
Információt nem kapok. Kórházból hazamenni sem engednek. Így viszont elég nehéz. Csak tanácsra lenne szükségem, tudom ,hogy vizsgálat nélkül szinte lehetetlen , de nem tudom kihez fordulhatnék! Több urológussal beszéltem telefonon.
Kérdésem csak annyi lenne ,hogy ön Így látatlanban mit gondol az esetemről?
Súlyos? Ritka? Én sosem hallottam még ilyenről. Kivéve most mióta olvasgatok a témában.
Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Tisztelettel: Deák Dalma
Tisztelt Hölgyem,

a vizeletürítési nehezítettségének oka lehet a terhes méh megváltozott helyzete, de egyéb oka is lehet.
Ennek tisztázására egy un. urodinámiás vizsgálat szükséges. Pl. Urológiai Klinikán Budapesten.
Remélem tanácsommal tudtam segíteni, hogy merre induljon !

Jó egészséget kívánok!


Üdvözlettel:
Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!

40 éves férfi vagyok. Jelenleg pánikbeteg és depressziós gyomor és bélpanaszok miatt. Kivizsgálás folyamatban. Korábban diagnosztizáltak a vizeletben ureoplasma baktériumot de az már eltűnt. Jelenleg a vizelet nehezebben indul meg, de ami van az mindig kifolyik. Nem véres, nem fáj, nem gennyes...háziorvosnál is ellenőriztük vizelet teszt, nem volt vele probléma. (egy valami pici kereszt volt). Este van néha hogy ki kell mennem többször toalettre vizelni. Amúgy direkt nem is erőltetem hogy nagy nyomással jöjjön a hasam miatt. Lehet ezen probléma a depresszio miatt, a szorongó test miatt? Szexuális tevékenység is teljesen lecsökkent a problémáim miatt, ezen rész abszolut nincs előtérben jelenleg. Nagy baj hogy sperma ürítés régen kb másfél hónapja nem történt? Egyébként ingerem sincs rá, meg a pulzusom is annyira megy hogy nekem minden megerőltető most, keveset tudok enni és szédelgem. A lélek sem visz rá... sajnos. Lehet ilyenkor szedni saballot vagy kis füzike cseppeket? Válaszát köszönöm. Tisztelettel.
Tisztelt Uram,

A panaszai pontos tisztázására két javaslatom van.
Az első, hogy keressen fel rendelésemen.
A második pedig az lenne a leírtak alapján, hogy tanácsos lenne esetleges pszichés kórkép felkutatását elindítani.

Üdvözlettel:
Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésem a következő lenne.Két hete alsó és felső légúti panasszal fordultam háziorvoshoz. Aznap lázam is volt.Lent égő szúró érzés vizeléskor. Erre Leflokin 500mg egy héten át szedése mellette tőzegáfonya és urostamollal.tünetek enyhültek de nem volt olyan mint régen.Rá két hétre Pénteken urologia ahol vizeletet vittem minden rendben.herék rendben és prosztata is.ultrahang ahol nem láttak elvaltozást a veséknék húgyhólyag rendben. Vizelési inger még mindig fent áll. Szeretkezésnél az ondó sűrűsége azóta vízesebb és hamarabb is elmegyek mint előtte.
Mit tegyek? Mi lehet a baj amit nem vettek észre hova forduljak
Tisztelt Uram,

panaszainak okát esetlegesen megfelelő mintavétellel igazolni tudjuk.

Kérem keresse fel rendelésünket.


Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok