Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm! Krónikus prosztatagyulladást állapítottak meg nálam, de a prosztatám normál méretű. A húgycsövemben pantoea agglomerans baktériumot találtak. Sűrűn vizelek. Csípő érzés jelentkezik magömléskor és vizeléskor is. A húgycsövem fáj, ha kívülről odanyulok ott is érzem, a herèmbe is szoktam érezni. Nagyon érzékeny a makkom, illetve a bőr alatt, amiután lehúztam. Az orvosom nem lát rajta semmit, de ég és fájdalmas. Ha a boxer hozzáer már az is irritálja. Ez miatt fájt a szexuális együttlét is amikor volt partnerem. Gombám az nincs. Csak egy heti antibiotikumot írt ki az első orvosom, így váltottam. Fosfomycint kellett 2 naponta innom, összesen 15-öt, plusz a probiotikum és vitamin. De nem ért még ez sem semmit. Mit lehetne tenni? Legfőképp az zavar, hogy kívül-belül fáj.
Tisztelt kérdező!

Tanácsolom, hogy keressen fel rendelésemen a panaszai pontos felmérésére.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó napot kivánok!
Szeretkezésen szeretnék javitani a páromal!
Hamar elmegyek,de ezt szeretném javitani!
Mit tudnak javasolni?
Tisztelt kérdező,

A panasz gyógyítható, ezért kérem keressen fel rendelésemen.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr.71 éves vagyok.Prostata nagyobbodással élek,március óta katéterrel(hat hetente csere),gond nélkűl.A PSA-rendben,a műtétet nem erőltetem.Nyolc éve özvegy vagyok.Amit az orvosomtól nem mertem megkérdezni: szabad-e így önkielégíteni? mi történik az ondóval? hogy távozik? Okozhat-e gyulladást vagy egyéb gondot ami miatt szégyenkeznem kellene.Vagy felejtsem el az egészet? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt kérdező,

A katéter jelenléte valószínűleg kifejezetten zavarja a merevedés kialakulását. Tanácsként próbája meg, az ondó a katéteren fog távozni, mivel így nem a húgycső felé hanem a hólyagba kerül.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr! Az Uromexil Forte nevű gyógyszer valós? Azt írják róla az interneten, hogy javítja a tesztoszteron szintet, ezáltal helyreállítja a potenciált. Igaz lehet ez?
Tisztelt Kérdező,

Ezt a készítményt nem ismerem, ezért nem tudok megfelelő információval szolgálni.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr! A jobb herém, felső része egy strandolás során picit megnyomódott de nem vészesen. Aznap elég érzékeny volt, még másnap is. Aztán szép lassan elmúlt, ennek kb 2 hete. De a tompa fájdalmak még most is elojonnek néha, tapintásra hol érzékenyebb kicsit de hol meg nem. Komoly panaszok nincsenek de ön szerint ezzel van e teendő , vagy ha Komoly panaszok nincsenek ráhagyjam e? Köszönöm válaszát előre is.
Tisztelt Kérdező,

Tanácsolom, hogy keresse fel rendelésünket vizsgálatra és hereultrahang végzésére.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm! Olyan panaszom lenne ,hogy a jobb herèm folyamatosan fáj nem elviselhetetlenül olyan tompán. A pisilèsem csip. Ezèrt gondoltam felfáztam vettem tőzegáfonya kapszulát napi minimum 1,5l vizet megiszom de nincs javulás. Kb egy honapja tart. Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Kérdező,

Panaszaival tanácsolom, hogy keresse fel rendelőnket.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tiszteletem! Érdeklődnék, eddig 16-os méretű katétert használtam, most 20-asat adtak.(szilikonos) Mi a különbség köztük? Lehet belőle baj vagy fájdalom, hogy nagyobb méretű? Köszönöm előre is
Tisztelt Kérdező,

Esetlegesen a húgycsőben keletkező váladék ürülését nehezítheti.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!

Egy vizelettenyésztés során Enterococcus sp. baktérium (csiraszám: 10'4 / ml) tenyészett ki.

Érzékenységet (E) az alábbiakban mutatott: Ampicillin, Amoxicillin, Vancomycin, Ciprofloxacin, Levofloxacin, Gentamicin H, Nitrofurantoin.

Ehhez kapcsolódóan az alábbi megjegyzéseket kaptam: Az enterococcus sp. magas szintű gentamicin rezisztenciával nem rendelkezik, ezért amennyiben penicillinekre vagy
glikopeptidekre érzékeny, akkor azokkal szinergista hatás várható. Csak kombinációban alkalmazható.
A vizelet nem tartalmaz antibiotikumot, vagy egyéb, a baktériumok szaporodását gátló anyagot.

Egy orvos számomra Ciprofloxacin 500 mg-ot írt fel. A megjegyzésben az állt, hogy csak kombinációban alkalmazható. A kérdésem az lenne, hogy elég-e ezt az egy antobiotikumot szednem, vagy pedig ehhez még mást is kellene, erre utal-e a kombináció?

Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelt Kérdező,

Igen, a Ciprofloxacinra érzékeny a kórokozó, az Ön leírása szerint.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jónapot. Az lenne a kérdésem hogy most lesz 3 hónapja hogy hpv nemi szemölcsöket szedtek le rólam lézeres operációval , a nemi szervem és az ánusom körül. Azóta még nem újult ki újjabb szemölcs . Akkor most még éll bennem a hpv , fertőzhetek. Első szemölcsöt kb 2 éve észleltem magamon azóta is ugyan az a párom akivel folyamatosan éltem nemi életet. Ő volt minden féle vizsgaláton hpv leoltáson is és negatív lett neki minden. 2 év alatt nem fertőzödött meg , valószínüleg ő be lehet oltva hpv ellen. Most szeretnénk gyereket igy belefoghatunk? Valászát előre is nagyon köszönöm
Tisztelt Kérdező,

Panaszaival forduljon bőrgyógyászhoz.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Egy kis iránymutatást szeretnék kérni Öntől. Már évek óta szenvedek attól, hogy időnként bevörösödik a nemi szervem. Régen ritkábban, de mostanában egyre sűrűbben fordul elő. Rengeteg magánrendelésen voltam már, de a megoldást senki sem találta. Antibiotikumos kezelések tömkelegén vagyok túl, amitől egy ideig tünetmentes vagyok aztán kezdődik minden elölről. Tenyésztést is csináltak, de minden negatív lett (nemi betegség, gombás fertőzés stb.). Mostanában a prosztatám is egyre többször be van gyulladva. Az egyik orvos szerint ez összefügghet a pirossággal,de nem tudott olyan segítséget nyújtani amitől a probléma elmúlt volna. Volt aki azt ajánlotta, hogy áztassam kamillába, volt aki szerint minden vizelés után szárazra kell törölni. Lehet hogy megoldás lenne a körbemetélés? Nagyon el vagyok keseredve, hiszen ezzel együtt élni lehetetlen.
Köszönöm a válaszát!
Tisztelt Kérdező,

Ha eddig nem járt bőrgyógyászatra, akkor tanácsolom a bőrgyógyászati rendelő felkeresését.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok
