Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

urologiaikozpont.hu Létrehozva: 2020.11.11 07:38 Módosítva: 2020.11.16 14:59

A Prima Medica Egészséghálózat 2020 év elejére elérte a havi 4000 fölötti pácienstalálkozást, nettó árbevétel tekintetében pedig 2019-ben az 1,2 milliárd forintot. Ehhez a sikertörténethez csatlakozott 2019-ben az Urológiai Központ is, amelyről dr. Babai László, a központot magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója beszélt a portfolio.hu-nak.

Urológiai Központ – a Prima Medica Egészséghálózat része

- Szakmailag specializált járóbeteg-rendelésként nem az a célunk, hogy minden szakmát lefedjünk, viszont cél, hogy amit lefedünk, ott a lehető legmagasabb szakmai színvonalat tudjuk nyújtani. Az Urológiai Központ tekintetében ez annyit jelent, hogy egyaránt foglalkozunk olyan mindennapos problémákkal, mint a hólyaghurut, és olyan nehezebben kezelhető betegségekkel is, mint az erekciós- vagy vizelési zavarok, a fájdalmas és kellemetlen urológiai problémák. Mint minden központiunkban, itt is szakmailag elismert, rangos orvosok dolgoznak, akik számára a szakmai fejlődés és kihívások mindennél fontosabbak – hangsúlyozza dr. Babai László, a központot magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója.
A koronavírus járvány időszakában fontos lehetőség központunkban a távkonzultáció, amely saját informatikai fejlesztés. Az orvos megírja az ambuláns lapot, ahogy ezt lezárja, a páciens rögtön látja az ügyfélkapujában. Illetve ez fordítva is történhet, amit a páciens feltölt, azt látja a kezelőorvosa. Ez a rendszer internetalapú, otthonról ugyanazt látja az orvos, mintha bent ülne a rendelőben. Júliusban kellett csatlakozni az EESZT-hez, onnantól kezdve működött a receptküldés is.

A teljes cikk itt olvasható:   

Koronavírus, egészségügyi törvény, orvosok - Mit tervez a milliárdos árbevételű magánhálózat?                

Téma szakértői

Dr. Rákász István

Dr. Rákász István

urológus
Dr. med.habil Buzogány István PhD

Dr. med.habil Buzogány István PhD

urológus
Kispál Mónika

Kispál Mónika

pszichológus

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr!

Nemrég derült ki egy vizsgálat során, hogy a párom (22 éves) Testicular Microlithiasis-ben szenved, ráadásul elég sok lerakódást észleltek nála.

A kezelőorvosa, valamint az internet is azt írta erről, hogy ez az állapot sajnos nem kezelhető (és hogy figyeljük, hogy kialakul-e daganat)

Ettől függetlenül szeretném megkérdezni Önt is: egészen biztos, hogy nincs sehol, semmiféle kezelés, ami ezt a betegséget képes lenne meggyógyítani?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Kedves Hölgyem,

A herék állományának "microkövesedésére" nincs gyógymód. Javasolt évente here uh végzése az esetlegesen jelentkező komolyabb megbetegedés miatt.

Üdvözlettel: Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan

Kapcsolódó oldalak

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a növekvő légúti megbetegedések száma miatt rendelőinkben újra kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!