Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt dr. Úr! Hosszú ideje korai magömléssel küzdök. A közösülés 1-2percnél tovább nem tudom kontrollálni. A feleségem szerint ez nem probléma, de engem nagyon megvisel! Próbálkoztam már elszorításos technikával, különböző krémekkel de egyik megoldás sem volt sikerre vezető. Mit tudnék tenni, hogy leküzdjem ezt a problémát? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!

Kérdésére a problémával kapcsolatban konzultáció után tudok Önnek választ adni, miután megtörtént a kivizsgálás.
Jó estét kívánok azt szeretném kérdezni hogy a farkam görbe s hogy ezzel tudnék e nemi életet élni normálisan s tudok e e gyereket nemzeti. Képet nem tudok csatolni de ha visszairnak akkor emailban már tudok csatolni hozzá előre is köszönöm válaszát
Tisztelettel. Dániel
Tisztelt Uram!

Ha problémát okoz a nemi életében, úgy kivizsgálás javasolt.
Tisztelt Urológiai Központ!
59 éves férfi vagyok! 2008-ban volt első ízben prosztata gyulladásom, (állítólag prosztata megnagyobbodásom is van) ezzel együtt járó vizelet elakadás. A vizeletet a hasfalon keresztül kivezették (katéter). Ezután állandóan problémám volt. Kb. 4-5 re rá kisebb gyulladásom lett, ezt antibiotikummal kikezelték.
Tavaly összes be kellett mennem a sürgősségire (vizelet elakadás, majdnem keringés összeomlás. A vizeletet ismét a hasfalon keresztül kivezették. Több mint tíz éve gyógyszereken élek (persze mást is szedek). Az orvos mindenfajta vizsgálatot elvégzett.
Azt mondta, hogy valószínű kisebb beavatkozás (kaparás) kell. Én azt szeretném, hogy miután több mint 10 éve közködök a prosztatával, hogy radikális eltávolítás legyen. Az orvos azonban azt mondta, hogy erről szó sem lehet.
Tudomásom szerint a kaparás azért nem jó, mert visszanőhet és újra problémát okozhat.
Lehet, hogy igaza van, de én mégis szeretném, mert nekem más egészségügyi problémám is van (szívbillentyű, gersinc, stb.) és ezért szeretném legalább a prosztatát letudni!
Ezért szeretnék tanácsot kérni.
Tisztelt Uram!

Prosztata eltávolítás az Ön esetében nem lehetséges, prosztatát akkor távolítanak el, ha tumoros elváltozás detektálható.
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Másfél eve küzdök minden honapban hüvelygyulladassal, vegyes fluorral, mar a vilag osszes gyogyszeret elszedtem. Jelenleg ujfent "kikezeltek" belőle. A probléma az hogy több mint fél éve vannak húgyuti panaszaim is. Úgyértem teljesen lenn fáj, a szemeremdombom tetejen, mint mikor pisilni kell. Olyan fájdalom mint mikor már órák óta tartogatja az ember. Húz, feszít, nagyon fáj, aludni se tudok, csak fajdalom csillapitoval. Éjszakám es nappalom is pokol. A gyógyszerek csak ideig oraig hatnak. Nolicin, Monural, pyassan megvolt már. Sőt, egyszer a Klion is elmulasztotta mar amit a huvelygyulladas miatt kaptam. Az urológiai vizelettenyesztes viszont semmit nem mutatott ki. Nogyogyaszatilag rendben találtak, a huvelygyulladasok kivételével. Igy viszont semmit nem kezdenek velem. A mostani nogyogyaszom mar majdnem szószerint ram mondta, hogy idegi eredetű, pszichologus kellene inkabb. Nem tudom mit tegyek, lehet tényleg lelki baj? Dehat akkor miert hat a gyogyszer es miert azt erzem hogy faj a holyagom. Vagy menjek el maganorvoshoz, tudnak esetleg mas vizsgálatot is vegezni? Egy ujabb negativ vizelet tenyesztesert nem akarok 30 ezret kiadni. 😞 A vizeles egyebkent egyáltalán nem faj es nem is csíp.
Köszönöm a segítségét!
Tisztelt Hölgyem!

A probléma összetettsége miatt urológiai kivizsgálás javasolt, kezelést csak annak függvényében tudok Önnek javasolni.
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!

40 éves férfi vagyok. Korom miatti urológiai alapvizsgálat felől érdeklődöm. Különösebb panaszom nincsen, mindössze szeretnék odafigyelni magamra.

Milyen vizsgálatokat szükséges elvégezni?

Köszönettel:
Farkas István
Tisztelt Farkas István!

Amennyiben nincsen panasza, csak általános urológiai kivizsgálást szeretne , akkor a fizikális vizsgálatot javasoljuk Önnek. A kórelőzményt, illetve a fizikális vizsgálatot követően a doktor úr javasolhat Önnek még PSA ( prosztata tumormarker) vizsgálatot,-amely vérvételből törénik- illetve here ultrahangot.
Tiszteletem! Egyre aggasztóbb problémám van. Merevedési zavarom, korai magömlésem van már egy jó ideje de nem foglalkotam vele. Sajnos ez miatt már elment az önbizalmam is nem merek szexkapcsolatot létesíteni. Amikor felizgulok akkor bekeményedik de már a behatolásnál elélvezek és sajnos utánna nem keményedik vissza vagy ha az idő elteltével igen, akkor ismét hamar elélvezek. Önkielégítés közben tovább birom mereven tartani de van hogy úgy is lankadt szerszámmal elélvezek. Régebben is hamar elélveztem elsőnek de a második menetet már jól birtam néhány sör hatására. Valahol én ronthattam ezt el a nagyon sok önkielégítéssel, már gyerekkoromban is rendszeressen csináltam. Az szeretném kérdezni hogy milyen megoldás lehetséges a problémámra vagy erre már nincs is megoldás? Vettem szexboltba potencia növelőt de attol sem tartós a merevedésem. Talán orvossal kéne felíratnom gyogyszert? Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Székács Zsolt!

Problémája mindenképpen urológiai konzíliumot ígényel. A vizsgálat alkalmával a doktor úr megvizsgálja Önt, ez alapján tudják megbeszélni a kezelési lehetőségeket.
Tisztelt Doktor Úr!!
Évente járok önszorgalomból szűrésekre az egészségem megőrzése miatt, múlt héten voltam hasi ultrahangon is kiváncsiságból. A negatív uh- hasi ultrahang, de rá írták, hogy a jobb vese pyelonja ampulláris tipusú, ez mit jelent ez miatt aggódom, mi a teendő???
köszönöm a válaszát,
Tisztelettel Ditta
Tisztelt R. Ditta!
Az ampulláris pyelon az a vese medence formáját írja le, mely egy normális variációja a vesemedencének.
Üdvözlettel: dr. Kállai László urológus
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
61.éves vagyok -két hónapja volt BPH_TURP-műtétem-kezelő orvosom nem adott választ.Szeretném tudni meddig fájhat,meddig vérezhet, és még milyen szövödmények lehetnek..,..?-Szeretném ha az ejakulátum újból a húgycsőből jöhetne-ez lehetséges?
Köszönettel: J.
Tisztelt Uram!
3-6 hónap szükséges, hogy teljesen meggyógyuljon. Jelenleg lehetnek még panaszok, de ha erős vérzése van vissza kell menni urológusához. A legtöbb prosztata műtét után a magömlés véglegesen megszűnhet.
Üdvözlettel dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm.Kérem segitsen válaszával.
Nem régen végeztettem 1teljes tesztoszterom vizsgálatot,és 7 nmol/l lett az eredményem. Ez jó vagy rossz eredmény?
Tisztelt Uram!
Az Ön értéke alacsonyabb, a total tesztoszteron normál értekei a férfiaknál 9,9 – 28 nmol/L.

Üdvözlettel: dr. Rákász István - urológus
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK