Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Lipaz enzim hiánya miatt gyakran van hugyuti fertőzésem. Cranberry 5000 mg-ot szedek. Azóta nincs ilyen problémám. Kérdésem mennyi ideig lehet folyamatosan szedni? Köszönöm előre is a választ.
Tisztelt Kérdező,

Kövesse a szer használati utasításában leírtakat.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!

Az öcsém 42 éves,ki van repedezve a fitymája kenőcsöt irtak rá neki de nem használ.mütétet javasoltak neki de mivel cukros azt mondták nehezen gyógyulna igy inkább ne.Ön mit javasol erőltessük a műtétet?már több hetes az állapota és semmi javulas
Köszönöm a válaszát!
Tisztelt Kérdező,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Sürün kell vizelnem, főleg hajalban, de egyszerre nem nagy mennyiséget. Várom megtisztelő válaszát
59 éves vagyok.
Tisztelt Uray Gyula,

Sokmindentől lehet, urológiai vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
A prosztata megnagyobbodás miatt elvégzett TURP műtét után segítik-e megelőzni az újabb prosztata megnagyobbodást a természetes hormonoptimalizáló étrendkiegészítők, mint pl. a királydinnye kivonat - 52 éves korban
Tisztelt Klinger Gábor,

Nem ismerem a királydinnye kivonat hatásait.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Fityma bőre alatt tapasztaltam egy érhez hasonló, viszont tapintható dolgot. Átmérője 1 mm körül lehet.

Ezzel kapcsolatban érdeklődnék hogy mekkora probléma ez?
Tisztelt Kérdező,

Kérem, hogy jelenjen meg rendelésemen a pontos válasz megadása érdekében.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó napot kívánok, olyan kérdésem lenne hogy a péniszt lehet nővelni valamilyen módon, "nem műtétre" gondolok, sokat olvasgattam erről de nem merek úgy semmit kiprobálni, válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Kérdező,

Érdemleges, fiziológiás eszköz a pénisz növelésére nincs! nem is javasolnék semmilyen elérhető módot a pénisze méretének növelésére.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Urológusnál voltam, aki fitymatúltengést állapított meg. Nemi vágy csökkenését érzem. Mit lehet ilyenkor tenni?
Tisztelt Kérdező,

A legfontosabb egy alapos állapotfelmérés. Ez ügyben kérem jöjjön el a rendelésemre.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó reggelt kívánok! A here zacskóm átmérője 50x23cs méter, szívelegtelensegtol szenvedek, és be ödemasodtam a covid után. Minden nemű mozgásban korlátoz. Azt mondta a helyi urulogus, hogy felszívódik, nem vízsérv csak ödéma, a has szöveteiből ürül. De mára már keményedik is a here zacskóm. Sem pisilni, sem aludni, sem menni, sem állni nem tudok tőle. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint is lehetséges a diagnózis és várjuk a csodát, vagy tud megoldást a dr. Úr? Köszönöm szépen előre is!
Tisztelt Kérdező,

A herezacskó megnagyobbodása valószínűleg kardiális ok miatt alakult ki. Elsődlegesen a szív munkáját kéne támogatni.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!

Voltam urológusnál Nyíregyházán ahol lakom. Azt állapították meg meg hogy herevisszér tágulatom van mind a két oldalt. Azt mondták a gyereknemzést nem befolyásolja. Akár 40-gyerekem is lehet. ezzel nincs is problémám de a herezacskón viszont kitágult és csavarodott vénák találhatóak amik olyan esztétikai problémát okoznak, magyarul annyira csúnyák hogy nekem komoly lelki gondot okoznak. Volt hogy kapcsolatom emiatt hiúsult meg. A kérdésem az lenne hogy tudna esetleg tanácsot adni hogy kihez fordulhatnék ez ügyben. Mert itt Nyíregyházán nem nagyon tudtak választ adni erre a kérdésre.
Tisztelt Kérdező,

Amennyiben a tágult erek esztétikai problémával bírnak, javaslom a műtét elvégzését.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Kedves Doktor Úr!

Tegnap készült háti és ágyéki gerincemről röntgenfelvétel, 2 háton fekvő helyzetben és 2 oldalfekvésben. 48 kiló vagyok, meglehetősen le van gyengülve a szervezetem és az immunrendszerem, 2 éve szenvedek krónikus, IC-s húgyhólyag-gyulladásban, és nagyon aggaszt a sugárterheléssel járó károsodás, amit a vizsgálat okozhatott bennem, főleg a hólyagomban. Olvastam, hogy a gerincet ért röngenvizsgálatok sokkal nagyobb dózisúak, mint egy panoráma vagy mellkasröntgen, hogy a hólyag és az ivarszervek érzékenyek rá, és hogy a röntgenvizsgálat sejtpusztulással jár, és későbbi rákos megbetegedésekhez vezethet. Ön szerint a tegnapi vizsgálat okozhatott károsodást a krónikusan gyulladt, IC-vel diagnosztizált hólyagomban, és emelhette az elrákosodás kockázatát? Eddigi CT, illetve röntgenvizsgálataim a következők voltak: 3 éve arcüreg röntgen, 6 éve mellkas röntgen, 8 éve gerinc röntgen, 10 éve koponya CT, 3 éve pajzsmirigy izotópos és nyelési röntgen, illetve pár évente fogászati panoráma röntgen. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelt Kérdező,

A radiológiai vizsgálatok besugárzással járnak, nem ismerem, hogy eddig hány alkalommal végeztek és milyen típusú vizsgálatot. A besugárzások dózisát ezekkel az adatokkal foglalkozó szakember tudná megmondani.Ezek a vizsgálatok befolyásolhatják a szervek funkcióit , hogy milyen irányban és milyen rendellenességet váltanak ki, sajnos nem tudom Önnek megmondani.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok
