Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor Úr!

Tegnap készült háti és ágyéki gerincemről röntgenfelvétel, 2 háton fekvő helyzetben és 2 oldalfekvésben. 48 kiló vagyok, meglehetősen le van gyengülve a szervezetem és az immunrendszerem, 2 éve szenvedek krónikus, IC-s húgyhólyag-gyulladásban, és nagyon aggaszt a sugárterheléssel járó károsodás, amit a vizsgálat okozhatott bennem, főleg a hólyagomban. Olvastam, hogy a gerincet ért röngenvizsgálatok sokkal nagyobb dózisúak, mint egy panoráma vagy mellkasröntgen, hogy a hólyag és az ivarszervek érzékenyek rá, és hogy a röntgenvizsgálat sejtpusztulással jár, és későbbi rákos megbetegedésekhez vezethet. Ön szerint a tegnapi vizsgálat okozhatott károsodást a krónikusan gyulladt, IC-vel diagnosztizált hólyagomban, és emelhette az elrákosodás kockázatát? Eddigi CT, illetve röntgenvizsgálataim a következők voltak: 3 éve arcüreg röntgen, 6 éve mellkas röntgen, 8 éve gerinc röntgen, 10 éve koponya CT, 3 éve pajzsmirigy izotópos és nyelési röntgen, illetve pár évente fogászati panoráma röntgen. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelt Kérdező,

A radiológiai vizsgálatok besugárzással járnak, nem ismerem, hogy eddig hány alkalommal végeztek és milyen típusú vizsgálatot. A besugárzások dózisát ezekkel az adatokkal foglalkozó szakember tudná megmondani.Ezek a vizsgálatok befolyásolhatják a szervek funkcióit , hogy milyen irányban és milyen rendellenességet váltanak ki, sajnos nem tudom Önnek megmondani.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Kb egy eve jelentkeztek tunetek hol erosebben vagy gyengebben.
Gyakori vizelesi inger szexualis zavarok tompa fajdalom es kesobb gennyes csepeges.
Par honapja voltam urologian. Kupot es prostamol unot szedtem. Volt egy enyhe javulas de nem tul sok.
Talan a vizelesi inger es az altalanos lennti fajdalom javult a tobbi nem. Mit tegyek? Gyanakodjak Std re is?
Ondo es vizelet vizsgalat negativ lett.
Koszonom
Tisztelt Kérdező,

Ha valamiben ezek után tudok segíteni, akkor az összes eddigi leletét hozza magával és kérjen időpontot egy személyes konzultációra.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!

3 hete szültem és sajnos azóta vizeletrekedési problémával küzdök! Mondták, hogy valami sérült és ödémás is. Jobban megy a vizelés, mint 1 hete, de még mindig nem ürül ki teljesen...
Azóta szedem a Mestinont.

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen módon érhetem el, hogy teljesen ki tudjam üríteni a hólyagom?
Katétert nem szeretnék már, mert azzal "nem lesz jobb", lelkileg is nagyon megvisel, 2x1 hetet voltam vele itthon és bent a kórházban is volt 2x2 napot és nyílván az önkatéterezést nem merném magamnak!

Legutóbbi kontrollon az egyik doktor úr azt mondta, hogy lényegében "újra megkell tanulnom használni a hólyagom" és tanácsot szeretnék kérni, hogy ezt hogyan érhetném el!?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Lukácsi-Illés Daniella

Tisztelt Kérdező,

A javasolt gyógyszeres kezelés mellett fogyasszon bőven folyadékot, sokszor keresse fel a mosdót és próbáljon nyomást gyakorolni az alhasára. Amennyiben továbbra is panasza van, kérem jelentkezzen be rendelésemre.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Az agyamba berögződött vizelési ingert milyen gyógyszerrel törölhetném
Tisztelt Kérdező,

Kérem, hogy jelenjen meg személyesen a rendelésemen.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Azt szeretném kérdezni, hogy fitymaszűkűletem van e, amikor lankadt állapotba van hátra tudom húzni, de amikor merev nem tudom. Mi lehet a baj és mit lehet ezzel csinálni?
Tisztelt Kérdező,

Ezt az állapotot szaknyelven relatív fitymaszűkületnek hívjuk. Amennyiben panaszt okoz a műtéti megoldás hozhat csak végleges megoldást.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdv! Ha a péniszben vénás elfolyás miatt gyengült az erekció, azt lehet hatékonyan kezelni vagy valószínű már sosem lesz a régi? 23 éves vagyok. Ezt senkisem diagnosztizálta nálam csak a tünetek alapján feltételezem hogy ez lehet a baj. Rengeteget szorongok és az elmúlt egy hónapban tapasztaltam merevedési zavarokat. Az erek kinézete is megváltozott a péniszemen.
Tisztelt Kérdező,

A vénás elfolyási rendellenesség nagyon ritka, egyébként egészséges fiatalembereknél a pszichés ok sokkal valószínűbb. Első lépésben urológiai vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/velemenyek/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó napot kivánok. 2018 ban tapasztaltam először merevedési problémát magamon. Sajnos a választ és a meg oldást a mai napig nem sikerült meg találni és meg oldani számomra !!?? Voltam több urológusnál de érdemi megoldást sehol nem értem el . Vizsgálatok tömkelegét meg csinálták de javulást sajnos nem értem el. A vizsgálatok eredménye minden hol negativ volt. Alkalmi gyógyszereket irtak fel. Ezek a pirulák az elején hozták a merevedést de most már velük sem sikerül merevedést el érnem. Kérem a tanácsát és a segítséget!!!
Tisztelt Kérdező,

Amennyiben nem találtak belgyógyászati, urológiai , szervi eltérést, akkor valószínűleg pszichológiai oka van.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/velemenyek/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó reggelt kívánok Az lenne a kérésem vagy a kérdésem hogyha együtt vagyok az élettársam ma akkor a nemiszervem nem kemény hanem mindig lelankad és nehezen keményedik be sőt egyáltalán nem hogy ez mitől lenne kivizsgálás vagy valami gyógyszert tudna javasolni köszönöm
Tisztelt Kérdező,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/velemenyek/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
A nemi szervem ! Olyan büdös halszagú ,szokott Mostanában lenni ,mi lehet az oka èn van a rá valami gyógyszer ?
Tisztelt Kérdező,

Lehet fertőzés is, urológiai vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/velemenyek/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Dr úr,/ Dr nő !
Mi lehet a baj ? A hímvesszőm ! Mostanában nagyon büdös szagú ! Akár hogy mosom ,tisztitom , nem fáj ! Nem csíp! Csak nèha mindha nedves lenne a makkom ? Van valami gyógyszer,vagy kenőcs erre ! Köszönöm válaszát! Tisztelettel !
Tisztelt Kérdező,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/velemenyek/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
