Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Milyen korral jar a spermium kepzodes hianya?
Tisztelt Uram,

A normál esetben, amikor nincs ignorálható megbetegedés, mely befolyásolja a férfi ivarsejt képződést, akkor idősebb korban jelentős számbeli csökkenés következik be, de teljes hiány általában nem alakul ki.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó napot kívánok Doktor Úr! Hasi vágásos méh eltávolító műtétem volt 10 hete.
Előtte is a nőgyógyász véleménye szerint nyomta a húgyhólyagot a mióma több is volt különböző méretűek és elhelyezkedésűek sűrű vizelési ingerem volt. Kb. 2.5 liter a napi folyadék bevitelem.Semmilyen változás nem lett a műtét után sajnos ugyanúgy megmaradt ez a sűrű vizelési inger.Elképzelhető, hogy a bent maradt méhnyak nyomja a húgyhólyagot?
Tudom, hogy így látatlanban nem igazán lehet diagnózist felállítani, de ilyen lehetséges?Éjszaka kétszer ébredek, napközben kb.10-12 szer és le is mértem max. 1.5-2 dl. vizelet ürül. Nagyon köszönöm válaszát!
Tisztelt Hölgyem,

Panaszait valószínűleg mechanikus ok válthatja ki, tehát nem a méh nyomása. Kérem panaszával keressen fel, a gyakori vizelési ingerre kiválógyógyszeres megoldás létezik.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Olyan problémám van, hogy WC-zéskor, mikor távozik a széklet, érzem hogy fáj a végbélnyílásom. Én úgy érzem mintha repedne, nem érzem hogy aranyerem lenne. A lényeg hogy mikor megtörlöm WC papírral, nagyobb mennyiségű vért fedezek fel a WC papíron, valamint a WC-ben is látok némi vért. A széklet normális színű, NEM fekete. Mi lehet a probléma, illetve tudna valamit javasolni?
Tisztelt Uram,

Panaszai aranyérre vagy végbél repedésre utalnak. Kérem keressen fel proktológust, aki tisztázza a vérzés okát.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdv!
Remélem tudnának tanácsot adni.
Kerékpározni voltam szombaton, kb 3-4 órát és gondolom a nyereg rossz minősége miatt, a péniszem teljesen zsibbadt lett közben/utána. Korábban is éreztem ettől ilyet, de hamar helyreállt a dolog, most viszont már 3. napja is ugyanúgy fent áll ez a fajta érzékenység-zsibbadtság a péniszem felső részén. Ettől függetlenül teljesen működőképes, minden funkciója,de fent áll ez a folyamatos érzékenység, zsibbadt érzés.
Mit javasolnának?
Tisztelt Uram,

Kerülje a további kerékpározás és/vagy szerezzen be megfelelő új nyerget. Amennyiben panaszai egy hónap alatt nem rendeződne, kérjen időpontot rendelésemre.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
55 éves férfi vagyok, és egy ideje (pár éve) küszködök a prosztatám okozta kellemetlenségekkel. Egyrészt csöpögő és gyakori vizelet (többször éjszakai is), gyenge vizeletsugár, másrészt szexuális problémák is sajnos rendszeresen. A vágy hiánya is, és amikor mégis aktus történne, egyrészt nem is elég kemény, máskor meg még az sem, abszolút nem működik. Voltam urológusnál, próbálkoztam kétféle gyógyszerrel, Tadalafil Teva és Nebido injekció. Van amikor hat, de többnyire nagyon kis ideig. Volt AndroGel is, de ez sem hatásos. Olyat szeretnék, amit nem az alkalom előtt kell bevenni, és csak akkor fejti ki hatását, ezt nem preferálom. Vizelési problémára a Forever Vizalize for Men-t szedem, de ez sem teljesen hatásos. Van-e más megoldásuk ezekre a problémákra? Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Attila
Tisztelt Uram,

A panaszai megfelelő kezelésére szükségesnek tartom az eddigi leleteivel való személyes megjelenést. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt uram!
A hugycsőnyílásom kivan pirosodva vizeléskor enyhe égető érzés tapasztalhato és a makkon alul körbe piros foltok láthatóak
Mivel tudnám kezelni? Esetleg betadine kenőcs alkalmas lenne? Gombás fertőzésre gyanakszom
Tisztelt Uram,

Gombás fertőzés esetén a Canesten kenőcs jó lehet, de urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!

A véleményét szeretném kérni az alábbi esetben:
Páromnak rendszeresen vannak gombás fertőzéses problémái. Ennek kapcsán, az orvosa kérte az én vizsgálatomat is. Az ondó mintám eredményében a következő áll:
"Az enterococcus sp. magas szintű gentamicin rezisztenciával rendelkezik, ezért penicillinekkel és glikopeptidekkel szinergista hatás nem várható".
"Enterococus sp. Csíra szám: 10'5/ml, Eschericia coli Csíra szám:10'3 / ml"
"Genatmicin H: Érz.: R; mg/l.: -".
Ezután meglátogattam az urológusomat, aki megvizsgált, és a diagnózis "Sine morbo". Ő nem látta az ondó minta eredményét, viszont azt mondta, hogy ez egy véget nem érő vita a nőgyógyászok és az urológusok között, hogy férfiként nem adok át gombás fertőzést a barátnőmnek. A nőgyógyász viszont továbbra is arra gyanakszik, hogy én fertőzőm vissza a páromat rendszeresen. Kinek higgyünk?

Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelt Uram,

Vizsgálat nélkül nem tudok érdemben válaszolni.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Üdv! Vizelési nehézségeim vannak, sűrű vizelési inger, vizelet csepeges. Enyhe alhasi nyomást érzek. Tudna valamit ajánlani, mert a covid miatt nem lehet bejutni az urologiara. Köszönöm
Tisztelt Uram,

Hozzánk be lehet jutni ilyenkor is.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Üdvözlöm azall a kérdésel fordulok ön höz
Hogy a jobb oldali herém néha szúródik de enyhén pármásod percig ami a hasam alá is ki hat , mi a tehendő ?
Meg lehet a munkátol is ?
Tisztelt Uram,

Sok mindentől lehet, urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt doktor úr mit lehet teni korai magömlés ellen
Tisztelt Uram,

Például gyógyszeresen is lehet kezelni. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
