Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Körülbelül 3 napja vettem észre hogy fitymám vége elött lenne egy pici gyűrű nem fáj, vizelési gondjaim sincsenek. Hátra tudom húzni csak merev állapotba nem tudom hátra húzni fitymám.Tisztálkodom rendesen és nem volt semmilyen szexuális aktusom mostanában és nem tudom mi lenne ilyenkor a teendő.
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
64 éves vagyok. 20 éve magas vérnyomásos és ehhez tartozóan rendszeres gyógyszerszedő. Merevedési zavar miatt kb. 10 éve szedek potencianövelőt. Ennek ellenére lassan egy éve ismét jelentkeztek a zavarok. Urológushoz fordultam, aki a 100 mg-os Viagrát 20 mg-os Tadalafil Accord-ra cserélte. Ez néhány hónapig jó volt, de utána ismét előjöttek a gondjaim. Tessék mondani, a Tadalafil Accord-ból szabad a 20 mg-nál többet szednem?
Tisztelt Uram,

A 20 mg-os Tadalafil a 100 mg-os Viarának felel meg. Dózis növelése nem indokolt és csupán a mellékhatások gyakoriságát váltja ki. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr !
Körülbelül 8 éve voltam hasi ultrahangon, ahol 3cm-es ciszta találtak a vesémen. Továbbküldtek urológiára, ahol azt mondták nem kell foglalkozni vele. Most körülbelül 1 hónapja elkezdett fájni a hasam bal oldalt a bordaív alatt és hátrahúzott a vesémhez. Élményem nagy labort csináltatni a vérzsíron kívül nem volt rossz eredményem . Továbbmentem hasi ultrahangra , ahol 4cm-esnek látták a cisztámat és úgy mintha be lenne vérezve. Elküldtek Urológiára ahol azt mondták a ciszta szélei meszesek kicsit így meg kell nézni, hogy nem lett-e rosszindulatú,bár azt mondták, hogy 29 évesen szerintük nem. Sokszor szokott viszketni a vesémnél, viszont se véres vizeletet se semmi probléma nincs a vizeletembe, nagyon néha érzem, hogy kicsit csípősebb érzés van. Ön szerint tényleg lehetséges ennyi idősen a daganat? Ha igen ennél a daganatnál mi a teendő ? Nagyon félek . Ha nem daganat mi lehet más a vesémmel, hogy fáj? Előre is köszönöm
Tisztelt Uram,

A vesecysta önmagában csupán gondozást igényel, ha mérete a vesére és a környezetre működésre zavart okoz, szóba jöhet a műtéti megoldás. Amennyiben a cysta falban meszesedés alakul ki, akkor fokozott figyelmet igényel.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!
Édesapán 90 éves és állandó katétere van, mert a húgyhólyagjába egy kb. 5cm kő van és prosztata megnagyobbodása is van . A katétertől pedig vannak elég sűrűn olyan időszakok amikor szinte egész nap kb. 10-15 percenként vizelésingere van, nagy fájdalommal. Sajnos a No- spa , Halidor és egyéb fájdalom csillapító gyógyszerek nem hatnak, vagy csak nagyon rövid ideig. Az INDOMETACINUM 100 mg végbélkúp és Volterán végbélkúp segít hogy éjszaka ne legyen olyan sokszor inger, de egész napra nem hat ki. A leírtak alapján tudna-e ajánlani Valami segítséget hogy jobbá tudnám tenni az életminőségét.
Köszönettel és tisztelettel: Tarjányi Gáborné
Tisztelt Hölgyem,

Az állandó katéter és a kő hólyaggyulladást vált ki, ami a hólyagfal gyulladása miatt fájdalommal és gyakori vizelési ingerrel jár együtt. Ezek kezelésére megemelt folyadékbevitelt, medveszőlő tea fogyasztását és Lit -Control Down tabletta szedését javaslom. Eredménytelenség esetén urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt doktor Úr
29 fiú vagyok és ojan problémám van hogy a feleségemmel szex kezdetekor mielőt már betteném neki akkor már el élvezek bocsánat de elég kellemetlen róla beszélni meg kicsinek is tartom meg akkartam próbálni korábban a ojan készítményt ami vasza tartja de nem merem mi a véleménye
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!
Szeretném,ha értelmezné ezt a leletet.
Nem tudom,hogy a PSA hányados megfelelő- e?
65 éves vagyok.
PSA : 3,010 ng/ml 0,100 - 4,000 Valid 15:26

Szabad PSA : 0,200 ng/ml 0,010 - 0,934 Valid 15:26

PSA hányados : 0,07 Valid 15:26

<0,27 prosztata rák kockázata magas; >0,27 prosztata rák kockázata

alacsony
Köszönettel
N.E
Tisztelt Uram,

A szabad PSA-t és a PSA-hányadost én kevésbé tartom fontos adatnak. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doctor Ur!

Az utobbi par honapban nagyon gyakori vizelesi ingerem van kb. 1-3 orankent es sajnos ejszaka is. Az alvas miatt ez zavaro, nappal pedig a munka, vagy utazas, turazas miatt. Nincs fajdalmam, es ha kell tartani is tudom de ha ejjel probslom akkor aludni biztosan nem tudok. Inkabb szintelen soha nem sotet.
A furcsa hogy a fiam is ugyanettol szenved! O csak 21 eves, nem iszik, nem doganyzik, vekony es nem tudunk semmi betegsegrol.
Mindketten szedunk vitaminokat, multi es asvany mert o nem akar egeszsegesen etkezni, semmi zoldseg, gyumolcs. Fajdalma neki sincs, s normalis szinu.
Van hogy azt hisszuk vegeztunk es szinte rogton vissza kell menni
En 54 eves vagyok. Amlodipine, Metformin es Thyroxine-t szedek de minden eredmenyem Jo volt es kontroll alatt. Aktiv vagyok bar van suly folosleg, viszont sokat gyalogolok, futok es tornazom.
Mindketten ejszakai muszakban is dolgoztunk szeretunk fenn maradni es egy egy filmet megnezni hogy a stresszt csokkentsuk. Az nagyon sok van mostanaban. Munka es maganelet is.
De igyekszunk nem inni ejjel, max. ha nagyon kell 1-1 poharral. Illetve a gyogyszerek egy reszet en keson veszem be.
Lehet a lakasban valami allergen, vagy tul sok elekronikus dolog, esetleg felfazas, stressz vagy kialakukt rossz szokas? Ez egy Kicsi lakas es koltozes elott allunk ez is az egyik stressz fortas.
Elegge kellemetlen, es furcsa hogy mindkettonknek ugyanaz a gond amikor a nem es a kor is kulonbozo.
Koszonom elore is a velemenyet es segitseget.

Tiszteletben: Noemi
Tisztelt Hölgyem,

Sok minden okozhatja a panaszát (húgyúti fertőzés, vizelet visszamaradás, stressz.). Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Megfázásbol hojaghurut gyulladás lett és kialakult csípős vizelet mej véres lett Háziorvos irt antibiotikumot 2
X7 darabot de cak7 ez szedjen be ugyanis 03 05 én megkaptam pfézer vakcinát Most megint csip avizelet A második oltás04 09
Lesz mi tévő legyek beszedhetem az antibiotikumot?

S
S
S



Akciós
A

Óta
M
Gyűrű


Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jónapot!
Az lenne a kerdésem hogy,a hímvesszőm ketté aggazik és valahol meg van törve és nem egyenes, felül és a heréknél össze ér de ahol nem ér össze ott közötte piros
A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Orvos úr az a bajom hogy a hímvesszőm két csíkba meg és elvan választva egymastól,megvan töredezve es a herknél megy össze ez baj
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
