Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Dr. én magam végeztem magamon a mütétet van tán 30 éve én magam vágtam be a fityma féket egy köröm vágoval csipentetem tövig be és ni ,,se urologus se sebés. Megoldotam magamnak a Kelleti kérdést 5 perc tán volt az idöm. Igaz kisfájdalom vérzés volt. De kérdésem ,,akkor minnek mütö ezt mindenki megoldhasa maga odaha is. Köszönöm , iStock69
Tisztelt Uram,

A lehetséges szövődmények miatt.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Néhány hete azt vettem észre, hogy főleg éjszaka folyamán "kiesik" a vizelési inger. Felébredek és annak ellenére sokat ürítek, hogy a hólyagom nem jelzi, nem feszít. Érdeklődnék hogy mi okozhatja ezt? Köszönöm szépen
Tisztelt Uram,

Sok minden okozhatja, pl. neurológiai betegség is, de első lépesben urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó reggelt kivánok dr úr szeretnék bejeletkezni vizsgálatra .
Tisztelt Uram,

Ezt telefonon és a honlapon is megteheti. Várjuk Önt szeretettel.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt dr ur
Olyan bajom van hogy sex kozben.mintha erzeketlen lenne a farkam.es mikor kijon a sperma nincs kejerzetem.csak kijon.nem elvezem.nem vagyok impotens.fel all.ejszaka is es reggel is magatol.51 eves vagyok.ugy vettem eszre a spermam is keves.kulfoldon dolgozom.nem tudok itt orvoshoz menni..de haza sem tudok menni.milyen gyogyszer segitene h elvezzek jot.v sok legyen spermam..egyaltalan van erre gyogyszer.nem vagyok ideges.jo no a felesegem.mit tegyek?mar kozel 2 eve ugy vagyok.adjon tanacsot
Tisztelt Uram,

A panaszának nagy valószínűséggel nem urológiai oka van, hanem pszichés vagy neurológiai (idegrendszeri) .Gyors gyógymódot nem tudok javasolni. Urológiai és neurológiai vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Erdekelne teljeskörü urológiavizsgàlat ára. Krónikus vizelési panaszom van több mint 20-éve. Orvosnál voltam de eredménytelen.
Tisztelt Uram,

A vizitdíj: 31000 ft, ultrahang 15000 ft testtájanként, és kb 2 vizitra van szüksége.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr,

Próbálom viszonylag röviden megfogalmazni ezt a komplex, régóta fennálló problémát, tünetegyüttest, kérem segítsen, nem tudom, merre tovább!

22 éves vagyok, az utóbbi 3 évben kilenc alkalommal jártam már három különböző urológusnál a következő panaszokkal: folyamatosan kellemetlen szagú makk (Betadine-ra múlik kb. 1 napig), negyedévente legalább egyszer piros pöttyök jelennek meg a makkon, amik maguktól eltűnnek 3-4 nap alatt, gyakori szúró, égő érzés a húgycsőben vizeléskor, nyomásra is érzékeny, az esetek egy részében nehezített a vizelés, haspréssel is csak nehezen sikerül, sokáig várnom kell, míg nem érzem már a szorítást a gát tájékán, amitől nem indul be a vizelés. (A panaszok akkor alakultak ki, amikor még egyáltalán nem éltem szexuális életet.)

- 2018-ban "Enterococcus faecalis nagy csíraszámban Agglutináció "D" Streptococcus csoportsavóval pozitív" eredményem lett húgycsőmintából, azóta 3 különböző antibiotikumos kezelést kaptam prostatitis diagnózissal. Emellett kaptam Voltaren kúpot, gyógynövényes kúpot, a vizelési nehézség miatt pedig TAMSULOSIN PHARMACENTER-t.
- 2019-ben egyéb tünetek miatt kiderült, hogy fissura és aranyér is van, amit legyűrűztek, illetve kezeltek, az orvos szerint összefüggésben állhatott a fájdalom miatt a vizelési nehézséggel. Mivel nagyon gyakran székrekedésem van, a fissura újra és újra kialakul. (Ennek oka az epekövesség következtében kialakult rossz emésztés, erre a műtétre ebben az évben kerül sor.)
- 2020/2021: továbbra is fennállnak a fent említett panaszok, a legfrissebb eredményem 1 hónapos, amiben a húgycsőmintából negatív lett: Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma; vizeletminta eredménye: "Kórokozó baktérium nem tenyészett ki. A vizelet nem tartalmaz antibiotikumot vagy egyéb, a baktériumok szaporodását gátló anyagot"; tumormarker eredménye: Prosztata specifikus antigén (PSA) 1,16 - normál tartományban; egyéb vizeletértékek a normál tartományban, illetve negatív eredménnyel.

A legutóbbi urológus szerint neurológiára lenne érdemes mennem a nehéz vizelés miatt, illetve bőrgyógyászatra az égő, szúró érzés miatt, mert a negatív eredmények fényében nem tudott többet hozzátenni. Uroflow vizsgálatot ajánlott, amit ugye az egyébként is nehéz vizelés miatt a stresszes körülmények között még inkább esélytelen volt kivitelezni. Kérdeztem tőle, hogy esetleg a korábban a húgycsőmintából kitenyészett Enterococcus lehet-e a probléma okozója továbbra is, de szerinte akkor a vizeletből is kitenyészett volna, most viszont ezt külön nem vizsgálta. Akkoriban is volt vizeletvizsgálatom, abból sosem tenyészett ki az Enterococcus, ellenben a húgycsőből igen. Lehetséges, hogy most is van még, csak mivel ezt külön nem nézte, nem tudjuk? Tudomásom szerint az Enterococcus egyes esetekben csak összetett antibiotikumos kezeléssel múlik el, és a tünetek további fennállása miatt úgy tűnik, az eddigiek külön-külön nem tették meg a hatásukat (?)

Ön szerint merre tovább, mi lehet ez, évek óta szenvedek a kellemetlen panaszoktól és mivel gondoltam, magán úton hamarabb jutok egyről a kettőre, már közel negyedmillió forint ráment a vizsgálatokra, kezelésekre, amik eddig úgy tűnik, eredménytelenek.

Kérem szíves segítségét, véleményét a fentiekkel kapcsolatban!

Köszönettel,
TP.
Tisztelt Uram,

Vizsgálat nélkül nem tudok érdemben véleményt mondani. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
86 éves vagyok, 2 napja vettem észre, hogy a bal herém nagyobb lett és a zacskó pirosabb lett. Enyhe fájdalmat érzek. Mi a teendö?
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben. Láz esetén haladéktalanul keressen fel egy urológiai rendelést.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
A bal-herém a napokban megnagyobbodott, enyhe fájdalmat érzek. Mit tehetek?
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben. Láz esetén haladéktalanul keressen fel egy urológiai rendelést.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!
Első szexuálisan aktív évem óta (11 éve) gyötrődöm az újra és újra kialakuló hólyaghurutommal.
Rengeteg kivizsgáláson, magán és nem magán rendeléseken voltam a problémámmal, ahol sorra más és más antibiotikumot írtak csak fel és csupán egyszer csináltak vizelettenyésztést ami természetesen negatív lett...
Szedtem már megelőzésre uro vaxont, tőzegáfonyát, folyamatosan figyelek a nagy mennyiségű folyadék bevitelre, együttlét után egyből vizeletet ürítek, zuhanyzom (sose használok ülőfürdőt), széklet ürítés után megfelelő irányba tisztítom magam, versenyeken pedig egyből cserélem minden izzadt ruhámat szárazra, melegen tartom a lábaimat, gyógyteákat iszom mégis évente 4-5 alkalommal biztosan előjön a problémám. Nőgyógyász nem állapított meg semmi rendellenességet, bár megjegyezte igen ritkán szokott nőgyógyászati alapja lenni ennek a problémának. Ő azt mondta ha szülök egy gyereket az helyrebillenti (nem szültem még)....
Úgy érzem maximálisan odafigyelek mindenre mégis gyötör a probléma.. ha előjön akkor intenzíven nagy fájdalommal teszi azt, ilyenkor pedig már csak az antibiotikum szokott segíteni. Attól viszont probiotikum szedése mellett is -hasmenés, hasfájás és néha hányás is gyötör.

Tud esetleg valamit tanácsolni életmódban vagy esetleg valamiféle vizsgálatot ajánlani?
A D-mannóz porról olvastam hogy hatásos lehet, de nyílván az ember nem tünetet akar folyton kezelni, hanem megtalálni a probléma okát.
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Hölgyem,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben. Kérem hozza magával eddigi leleteit is.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm!

Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a nemiszervemen megjelentek szemölcshöz hasonló barnás duzzanatok. Ezek már hónapok eltelte után sem tűntek el. Azonban a háziorvosom annak ellenére, hogy maximálisan jól végzi munkáját, mégiscsak hölgy és számomra ez nagy mértékű kellemetlenséget okozna, illetve a vírusra való tekintettel, talán még nehezebb lenne ennek a lefolytatása gondolatom szerint. Ön, mint erre szakosodott szakember, milyen kezelést tudna javasolni, illetve ennek gyógyítására alkalmas folyamatot?
Hálásan köszönöm, hogy foglalkozik szerény problémámmal.
Mihamarabb várom válaszát.
Üdvözlettel.: Márk
Tisztelt Uram,

Az elváltozások miatt egy bőrgyógyászati vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok
