Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr!
Édesapán 90 éves és állandó katétere van, mert a húgyhólyagjába egy kb. 5cm kő van és prosztata megnagyobbodása is van . A katétertől pedig vannak elég sűrűn olyan időszakok amikor szinte egész nap kb. 10-15 percenként vizelésingere van, nagy fájdalommal. Sajnos a No- spa , Halidor és egyéb fájdalom csillapító gyógyszerek nem hatnak, vagy csak nagyon rövid ideig. Az INDOMETACINUM 100 mg végbélkúp és Volterán végbélkúp segít hogy éjszaka ne legyen olyan sokszor inger, de egész napra nem hat ki. A leírtak alapján tudna-e ajánlani Valami segítséget hogy jobbá tudnám tenni az életminőségét.
Köszönettel és tisztelettel: Tarjányi Gáborné
Tisztelt Hölgyem,

Az állandó katéter és a kő hólyaggyulladást vált ki, ami a hólyagfal gyulladása miatt fájdalommal és gyakori vizelési ingerrel jár együtt. Ezek kezelésére megemelt folyadékbevitelt, medveszőlő tea fogyasztását és Lit -Control Down tabletta szedését javaslom. Eredménytelenség esetén urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt doktor Úr
29 fiú vagyok és ojan problémám van hogy a feleségemmel szex kezdetekor mielőt már betteném neki akkor már el élvezek bocsánat de elég kellemetlen róla beszélni meg kicsinek is tartom meg akkartam próbálni korábban a ojan készítményt ami vasza tartja de nem merem mi a véleménye
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor úr!
Szeretném,ha értelmezné ezt a leletet.
Nem tudom,hogy a PSA hányados megfelelő- e?
65 éves vagyok.
PSA : 3,010 ng/ml 0,100 - 4,000 Valid 15:26

Szabad PSA : 0,200 ng/ml 0,010 - 0,934 Valid 15:26

PSA hányados : 0,07 Valid 15:26

<0,27 prosztata rák kockázata magas; >0,27 prosztata rák kockázata

alacsony
Köszönettel
N.E
Tisztelt Uram,

A szabad PSA-t és a PSA-hányadost én kevésbé tartom fontos adatnak. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doctor Ur!

Az utobbi par honapban nagyon gyakori vizelesi ingerem van kb. 1-3 orankent es sajnos ejszaka is. Az alvas miatt ez zavaro, nappal pedig a munka, vagy utazas, turazas miatt. Nincs fajdalmam, es ha kell tartani is tudom de ha ejjel probslom akkor aludni biztosan nem tudok. Inkabb szintelen soha nem sotet.
A furcsa hogy a fiam is ugyanettol szenved! O csak 21 eves, nem iszik, nem doganyzik, vekony es nem tudunk semmi betegsegrol.
Mindketten szedunk vitaminokat, multi es asvany mert o nem akar egeszsegesen etkezni, semmi zoldseg, gyumolcs. Fajdalma neki sincs, s normalis szinu.
Van hogy azt hisszuk vegeztunk es szinte rogton vissza kell menni
En 54 eves vagyok. Amlodipine, Metformin es Thyroxine-t szedek de minden eredmenyem Jo volt es kontroll alatt. Aktiv vagyok bar van suly folosleg, viszont sokat gyalogolok, futok es tornazom.
Mindketten ejszakai muszakban is dolgoztunk szeretunk fenn maradni es egy egy filmet megnezni hogy a stresszt csokkentsuk. Az nagyon sok van mostanaban. Munka es maganelet is.
De igyekszunk nem inni ejjel, max. ha nagyon kell 1-1 poharral. Illetve a gyogyszerek egy reszet en keson veszem be.
Lehet a lakasban valami allergen, vagy tul sok elekronikus dolog, esetleg felfazas, stressz vagy kialakukt rossz szokas? Ez egy Kicsi lakas es koltozes elott allunk ez is az egyik stressz fortas.
Elegge kellemetlen, es furcsa hogy mindkettonknek ugyanaz a gond amikor a nem es a kor is kulonbozo.
Koszonom elore is a velemenyet es segitseget.

Tiszteletben: Noemi
Tisztelt Hölgyem,

Sok minden okozhatja a panaszát (húgyúti fertőzés, vizelet visszamaradás, stressz.). Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Megfázásbol hojaghurut gyulladás lett és kialakult csípős vizelet mej véres lett Háziorvos irt antibiotikumot 2
X7 darabot de cak7 ez szedjen be ugyanis 03 05 én megkaptam pfézer vakcinát Most megint csip avizelet A második oltás04 09
Lesz mi tévő legyek beszedhetem az antibiotikumot?

S
S
S



Akciós
A

Óta
M
Gyűrű


Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jónapot!
Az lenne a kerdésem hogy,a hímvesszőm ketté aggazik és valahol meg van törve és nem egyenes, felül és a heréknél össze ér de ahol nem ér össze ott közötte piros
A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Orvos úr az a bajom hogy a hímvesszőm két csíkba meg és elvan választva egymastól,megvan töredezve es a herknél megy össze ez baj
Tisztelt Uram,

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Uram!
Kb. 2 hónapja felfáztam, gyakran kellett vizelnem,alhasi fájdalmam volt. Nitrofurantoint,Urzinolt szedtem rá, közben pedig gyógyteákat ittam, ami el is mulasztotta a panaszaimat,majd pár nap múlva ismét előjött. Ekkor ismét Nitrofurantoint kezdtem el szedni, de nem tudtam folytatni,mert a húgycsövemnél (legalábbis én úgy éreztem) egy pontban,amikor vizeltem nagyon fájdalmas,maró,égő érzést éreztem. Ezután a vesém is nagyon fájt, amire Augmentint szedtem, valamint Monural port ittam ez segített a vesetájéki fájdalom megszűntetésében. A kezelő orvosom szerint a baktérium már nem lehetett a vizeletemben, a sürgető vizelési ingert már a sok gyógyszer és tea okozhatja, amire kaptam gyógyszert. A gyakori vizelési inger elmúlt,de továbbra is fájó,égő, csípő érzést érzek a húgycsövemnél,illetve a hólyagom is érzékeny. Vizeletvizsgálat is volt,kezdetben,amikor nitrofurantoint szedtem genny volt benne, de 1 héttel később már nem. Vizeletüledék és tenyésztés vizsgálatot is csináltak kb. 4 héttel a panaszaim megjelenése után, de az negatív lett. Viszont ekkor már gyakori vizelési ingerem abszolút nem volt, csak a húgycső és hólyagfájdalom.
Kérem segítsen! Nagyon el vagyok keseredve, hogy talán nem fog elmúlni ez a csípő,maró fájdalom.
Tisztelt Hölgyem,

Vizsgálat nélkül nem tudok érdemben véleményt mondani. Nőgyógyászati vizsgálat is szóba jön.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!
27 éves férfi vagyok, néhány hónapja kerékpározás közben a jobb herémnél amolyan diszkomfort érzetem támadt, azt hittem talán a nadrág szorítja, próbáltam igazítani rajta, de az érzés megmaradt. Még aznap zuhanyzás közben kitapintottam a jobb oldali mellékherém felső részénél, egy kisebb babszem méretű gócot. Kívülről semmilyen észrevehető elváltozás nincs azóta sem, se pirosodás se here nagyobbodás, sem más. Konkrét fájdalmat nem érzek, csak időnként amolyan sajgó érzést, de az sem állandó. Van hogy 2-3 napig folyamatosan érzem, aztán hetekig semmi panasz. Mi az amire így az elmondottak alapján nagyjából következtetni tud?
Tisztelt Kiss Iván!

Urológiai vizsgálatot javaslok.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó napot.
Nekem olyan problémám van,a heréim felhúzodnak pl.ha hidegebb az idő,fájdalommal nem jár viszont kellemetlen.És szex közben is. És inkább a jobb oldali.Ez miért van?53éves vagyok és dohányzom 30ève.
Tisztelt Lázár!

A herék felhúzódása hidegben és szex közben teljesen normális jelenség.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK