Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Vizeletüritési gondom van, főként éjjel, gyakori inger, de gyenge ürítés. Az urológus húgycső szűkületet állapított meg és Fokusin szedését javasolta. Egy éve szedem és úgy érzem már alig van hatása. Kérdésem, szedjem-e tovább? Van-e más megoldás műtéten kívül (ezt nem szeretném)? Estleg más gyógyszer kimondottan nők részére? Tisztelettel köszönöm válaszát
Tisztelt Hölgyem!

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben. Kérem hozza magával eddigi leleteit. A vizsgálathoz telt hólyag szükséges.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jó napot kívánok.


Szeretném megkérdezni,hogy az alábbi leletek utalhatnak bármi rosszra?

Beutaltak prosztata és here vizsgálatra, rákszűrésre és kissé félek.

Mivel már bőven az 50 éveimet taposom, így ez lehet rutin szerű vizsgálat is?

Az orvos prosztata nagyobbodást is megállapítot.

Az alábbiak az értékeim


Vvt süllyedés. 10. ( Referencia 1-8 )
Fehérvérsejt. 11.70. ( Ref. 4-10 )
Neurtopfil 8.65. ( Ref . 2- 6.90)

Lymphocita 19.80. ( Ref. 20.00 - 45.00)
MCV 77.80. ( Ref. 83.00 - 103.00)
MCH 25.30 (Ref. 27.00-34.00)

Karbamid 7.7 ( ref. 2.5-7.5)

Vas. 7.0 ( ref. 9.6 - 30.00)


CRP 9.9. ( Ref . <5.00)


Ennél a rákszűrésnél mire lehet számítani?

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Uram!

Kora miatt már időszerű az urológiai rákszűrés. A vizsgálat fizikális vizsgálatból, végbélen keresztüli prosztata tapintásból és vérvételből (PSA) áll. Várom rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
76 éves 6 éve állandó hólyagkatéterrel élő, hólyagdivertikulumok miatt, személy vagyok. Szilikon katétert 6 hetente cseréljük. A vizelet fertőzést igyekszünk féken tartani. Egy ideje a katéter viselése csípős, sajgó fájdalmat okoz. Néha a katéter és húgyúti között gennydarabkákat látok. Mit tehetek? Tisztelettel.
Tisztelt Uram!

1: Folyadékbevitel emelése
2: Medveszőlőlevélből készült tea fogyasztása
3: Panaszok, láz esetén szakorvosi vizsgálat

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
A barátnőmmel egy hevesebb szexualis együttlét alatt elszakadt a fitymafékem de csak egy oldalon. Erősen vérzett, de elállítottam a vérzést, lefertőtlenítettem. Azóta semmi baja, picit érzékenyebb. Kérdésem az lenne, hogy magától meggyógyul vagy pedig mindenkeppen szükséges valamilyen műtét vagy egyébb beavatkozás?

Tisztelt Uram!

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Ur.
Ferjem 46 eves,par napja jobb herejeben tomott tapintasu,kemeny csomot vett eszre(mogyoronal nagyobb,dional kissebb).
Rogton urologiai szakrendelesre mentunk,ahol vizsgalat utan az orvos az mondta,rossz indulatu daganat ,amit rogton el kell tavolitani.
Labor viszgalatokra kuldte,tumormarkereket nezetett(alfafeto protein,Hcg),LDH,tesztoszteron.
Minden eredmenye rendben van.Igy mikor visszavittuk azt mondta az orvos,hogy nem rakos elvaltozas.
Egyenlore muteni nem kell,gyulladascsokkentot adott 10 napra.
MR vizsgalatot kell vegezzunk.
Addig is nagyon aggodunk,on szerint laborertekek alapjan ki lehet zarni a rosszindulatusagot?
Mitevok legyunk?
Nagyon koszonom valaszat.
Tisztelt Hölgyem!

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben az eddigi összes lelettel. Kérem keressenek fel!

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
A fiam februárban volt 10 éves. Észrevettem nála hogy a heréi eléggé lógnak ez probléma vagy normális. Köszönöm.
Tisztelt Hölgyem!

Vizsgálat és megjelenés nélkül nem tudok véleményt formálni. Amennyiben kórosnak véli, kérem keressék fel gyermekorvosukat.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Udvozlom!
1-2napja feher, sargas valadek jon 1-1csepp , es ezen kivul vizelet uriteskor elegge ego , fajo erzesem van a hugycsovemben , de ezenkivul semmifele mas tunetet nem tapasztalok , ez lehetseges hogy elmulik magatol vagy orvoshoz kene forduljak vele?
Tisztelt Uram!

Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Dr. úr! 28 éves vagyok olyan problémám lenne hogy napok óta enyhe Tompa fájdalmat érzek a heréimbe különösebben ez nem olyan fájdalom amit nem lehet el viselni inkább zavaró mert tudom hogy valami nincs rendbe tavaly májusban ugyan így fajt a bal Herém de az csak 1 napig másnapra el múlt és azóta nem is jelentkezett mostanáig most egy év el teltével kezdett el fájni de mostmár napok óta tud esetleg valami tanácsot hogy mi lehet mitől fajhat ?
Tisztelt Uram!

A panasz eredetét pontosan egy megbeszélés kapcsán lehet megállapítani. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt doktor úr \nő másfél éve szenvedek el nem múló görcsökkel vesekő megállapitva ami igen csak nehézkesen lett meg sok sok esetben sürgősségi osztályon kikötve shol meg is állapitották semmi bajom kirugtak több munka helyről görcseim miatt nem tudtam folyamazosan dolgozni,urológusok megállapitották nincs kövem , nem urológiai a probléma, De nem hagytam mert folyamatosan fáljdalom csillapitókkal élve sem múlik a fájdalom,szóval béltükrüzés sebészet stb mindenhol negativ minden,azt egy orvos végre elküldött ctre ahol kő meg is lett találva jobb vesémben, amit 2020,06,25 én elakarták távolítani,y jét hejeztek fel belém követ nem tudták ki venni, egy hónap kb amig nem volt fájdalmam azót egyfolytában ahogy felkelek és mozgok vannak görcseim dolgozni igy felsem vesznek sehová sem ,többször konzultálva az orvossal prübáltam megoldást de dajnos azt a vákadzt kaptam ma is hogy nem urológiai eredetü a panaszom pedig folyamatosan barna vizelletem és apró darabocskák jönnek ki belőlem azt egykét nap szintelen azt megint zavaros sötétbarna,ha kaőo olyan elérhetőséget ösdzes leletem eltudom küldeni,vesám marotált jobb oldali és dupla üregrendszerü, ebben van a kő a vede a csipőlapát magasdágában hejezkedik el kérdésem mi tévő legyek ebben hejzetben nem tudok dolgozni és családom sem eltartani és mindenki csak le ráz, mert hugyuti fettőzésem nincsen közben mert ügyrlek hogy a vizelletem többször is ürítem mikor még nem kell hogy pangó vizellet ne legyen várom megtisutelő válaszukat.
Tisztelt Uram!

Hosszú konzultációt javaslok urológiai rendelésünkön. A véres vizelet a DJ-től is lehet.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr ! Tavaj ota visszatérö hójaggyulladást diaknozitáltak ! Gennyes vizelet volt sumetrolimot kaptam !Mig szedtem a gyogyszert jó volt utána föleg éjjel majdnem oránként pisilni kell! 57 éves vagyok.Urzinol tablettát is szedtem! Az ultrahang se mutat elváltozást tavaj a hojag nyálkahártya vastagabb volt. Vérnyomás gyogyszereket is szedek ravvelt covergárdot és betalocot ez vizelethajtót olvastam vajon ez okozhat sok pisilést ? Kisebb vesekö is van ez okozhat sok pisilést ? Köszönöm válaszát!
Tisztelt Hölgyem!

Vízhajtó okozhat gyakori vizelési ingert és húgyúti-kövesség is. Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
