Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Orvos!
Éjszakai bepisilés, nappal nem! Miért? 66 éves vagyok.
Köszönöm, üdvözlettel Tihanyi Zoltánné (Kati)
Tisztelt Hölgyem!

Urológiai vizsgálatot javaslok Önnek rendelőnkben. Kérem keressen fel!

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
T. Főorvos Úr!
Nem találok szakirodalmat az allergiás eredetű
fokozott vizeletürítéssel kapcsolatban.
Esetemben pl. sárgarépa, hagyma fogyasztását követően. Nyilván kerülni kell az evésüket, de ha mégsem lehetséges úgy érzem pótolni szükséges bizonyos elemeket, mint Na, K, Ca , Mg.
Hogyan lehetne felderíteni pontosan milyen nélkülözhetetlen elemek ürülnek ilyenkor veszélyes mértékben, és hogyan lehet pótolni azokat?
Köszönettel, Dezső
Tisztelt Uram!

1.: Allergia vizsgálatot javaslok.
2.: Pótlás akkor szükséges, ha a vérmintából kiderül valamelyik elem hiánya.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Jónapot kivánok .67 éves vagyok. Egy-két hetente közösülünk élettársammal,68éves.Az utóbbi időben a spermáim megbarnultak ,.Okozhat e problémát a társamnak? Köszönöm a választ .József
Tisztelt Uram!

Nem valószínű.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Dr. Úr!

Párom pár napja műtéten esett át, és néhány hétig nem lehetséges a nemi élet emiatt. Azóta nem volt orgazmusom, viszont erekcióm nap mint nap elkerülhetetlen, hiszen sok időt töltünk együtt. A kérdésem az lenne, lehet e emiatt alhasi fájdalmam, illetve herefájdalmam, ha relatív sokszor van erekcióm, de annyiban van hagyva?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!

Nem tartom valószínűnek.
Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten teljes andrológiai kivizsgáláson estem át. Másfél éve próbálkozunk párommal, de nem sikerült még teherbe esnie. Az andrológiai labor leleteim a következők voltak :
Szín: norm
Szag:norm
Térfogat:2,6 ml
Ph:8,0
Viszkozitás : norm
Vitalitás : 73%
Sperma koncentráció:33 millió/ml
Spermiumszám/ejac:85,8 millió/ejac
Fvs-konc:0,7 millió /ml
Fvs-szám/ejac:1,8 millió/ejac
Kereksejt:1,1 millió/ml
Agglutináció:0,0%
Mar-teszt:-
Motilitás,vizuális:
Összmotilitás: 68%
Progresszív mot: 53%
Nem progresszív: 15%
Imotilis:32%
Motilitás,casa:
Összmotilitás: 71%
Progresszív mot: 59%
Nem progresszív :12%
Immotilis:29%
Motfológia:
Normális :6%
Fejeltérés:93%
Középrészeltérés:1%
Farokeltérés: 0%
Egyéb :Casa sp. Konc: 40,0 M/ml
Ultrahangos vizsgálat során kiderült, hogy bal herémben van egy kisebb visszér, amiről eddig nem is tudtam. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint indokolt a műtét az én esetemben? Páromnál az első 2 vérvétel történt meg, amelyek eredményei jók lettek. Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!

A tág erek lehűtése javíthatja a jelenlegi spermaképet.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Üdvözlöm!

Esténként sűrű vizelési problémáim vannak, folyamatosan érzem, hogy kell de nem is mindig sikerül!
És ami nagyobb baj, hogy az utóbbi időben korai magömlésben szenvedek !
27 éves vagyok, lehet prosztata probléma? Érdemes orvoshoz fordulnom?
Vagy valamilyen gyógyszer segÍthet?
Válaszát előre is köszönöm !

Üdv
Tisztelt Uram!

Urológiai vizsgálatot javaslok Önnek rendelőnkben. Kérem keressen fel!

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Miert csak ket het utan erezteti hatasat a holyagba fecskendezett botox,?
Tisztelt Hölgyem!

A botox alkalmazásával nincs kellő gyakorlatom, így az elhúzódó hatás okát sem tudom meghatározni.

Tisztelettel:
Dr. Rákász István
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus
Tisztelt Urológia Központ!

Azügyben szeretnék érdeklődni, hogy milyen technológiákkal dolgoznak vesekő esetén. Elérhető Önöknél az ultrahangos kő zúzás? Illetve milyen más lehetőségek vannak?

Válaszukat előre is köszönöm
Üdvözlettel:
Fülöp Ádám
Tisztelt Uram!

Húgyúti kövesség miatt a kistarcsai kórházban tudunk beavatkozást végezni.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Jó napot!
22 éves vagyok. Régebb óta fennálló panaszom, hogy vizeletvisszatartáskor (képtelen vagyok sokáig visszatartani) erős, görcsös fájdalom jelentkezik a bal oldali vesetájékon. Hosszas pihenés után enyhülnek a panaszok. Mi okozhatja a problémát?
Tisztelt Hölgyem!

Például húgyúti kövesség vagy a vizelet visszaáramlása (reflux) a hólyagból a vesébe.
Urológiai vizsgálatot javaslok rendelőnkben. Kérem keressen fel!

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus
Tisztelt Doktor Úr!
Mellékhere gyulladás miatt Ciprinolt szedtem 10 napig. Utána az UH vizsgálat kimutatta hogy kb. felére csökkent a gyulladás. Ezután Nitrofurantoin tablettát szedtem 10 napig. Fájdalmaim nem enyhültek. Mikor szedhetek újra antibiotikumot?
Köszönöm válaszát!
Tisztelt Uram!

Vizsgálat nélkül ezt nem tudom megválaszolni.

Tisztelettel:
Dr. Kállai László
https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

Prima Medica Egészségközpontok
