Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr,

sajnos három hete véres a vizeletem. Hol rózsaszín, hol barnás, hol több friss piros vér van benne, néha apró alvadékok, néha piros apró lemezkék, hol csak 4, hol 24, hol egész sok vér. Betéten semmi. Semmilyen panaszom nincs, nem fáj ég csíp stb semmi.
A háziorvos felírt 10 napos antibiotikum kúrát, semmi nem változott. Voltam ultrahangon, semmit nem láttak, a 20 éve hordozott 8 mmes vesekövem ugyanott van. Vérvételen vizelet vvtvel zsúfolt és a süllyedés 21. Nőgyógyász semmit nem talált. Javaslatára vizelettenyésztés lesz hétfőn, addigra pontosan egy hónapja vérzek valahonnan.
Van egy veleszületett érfejlődési rendellenességem, ami a kismedencét is érinti, Klippel-Trenaunay Szindróma. Tág, vékony falú érhálózatok mindenhol. (Egyéb: 2020ban egy komoly Covid után Sclerózis Multiplexet diagnosztizáltak rengeteg góccal az agyban és a gerincben. HPV-vel rákmegelőző állapot volt 2020ban, de végül nem kellett műtét. A gerincben idén MRIvel elég sok elváltozást írtak, mikor idén az SM miatt voltam.)
A vérzés egy hatalmas lelki traumát követő 2 nap nonstop zokogás után érkezett, de az elmúlt 3 év sajnos csupa extrán lelkileg megterhelő kihívásokból állt, szinte hihetetlen ahogy egymást követik a tragédiák. Mindezek ellenére pozitív attitűd jellemez, igyekszem elfogadni, amit kapok az élettől.
Nem tudom, merre menjek még, nem lehet-e nagy baj a folyamatos vérzésből. Vasam kiskorom óta kettes, max hármas ráadásul.
A hólyagtükrözést szeretném elkerülni. A kontrasztos CT esetleg mutathat többet? Van bármi javaslata? Ér gondolom nem vérzik egy hónapig, ha elpattan, vagy az is lehet? Nagyon aggódom, van egy 8 éves Csodám, akit szeretnék felnevelni.

Köszönettel:
Ladányi Dóra
Tisztelt Hölgyem,

a vérzés általában érből származik.
A CT - vizsgálat , mint olyan informatív lehet, de szakorvosi urológiai vizsgálatot mindenképpen javaslok.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK