Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Hozzávetőlegesen 3 hete lettem figyelmes kissé kellemetlen érzésre a bal herém környékén.
Az ultrahang alapján bizonyítást nyert, hogy egy 26 mm átmérő ciszta található a bal oldali mellékherémben. Azóta a kissé kellemetlen érzés valamennyire erősödött, viszont fájdalomnak még nem mondható. Természetesen ezáltal bizonyos testhelyzet zavar, természetesen a tudatalatti is dolgozik ez ügyben. A kezelőorvos azt javasolta, hogy ne bántsuk, amíg fájdalommal nem jár vagy nem túlzottan zavaró. Viszont az utóbbi már valamennyire fent áll, továbbá eddig éveken keresztül észre sem vettem a jelenlétét, ami már a kellemetlen érzés miatt sem mondható el. Valami oknál fogva egyik napról a másikra érzékeltem a jelenlétét. Amennyiben minden féle kellemetlen érzés elmúlna, akkor nem is zavarna ezen szituáció - ha nem növekedne.
Az lenne a kérdésem, hogy a leírtak tükrében Doktor Úr mit javasolna?
Továbbá a műtét miatt esetlegesen kialakulható szövődmények nem-e lehetnek "súlyosabbak", mint maga a ciszta jelenléte?
A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: László
Tisztelt Uram,

a mellékherén kimutatott cysta méreténél fogva általában panaszt nem okoz, miután ismertté vált jelenléte és mentálisan is tudatosult.
Javaslom önnek, hogy a cysta jelenlétét próbálja meg elfelejteni avval, hogy évente annak ellenőrzésére jelentkezik.
Ha megerősítést szeretne , várom szeretettel rendelésemen!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok