Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

61 éves vagyok, 5,2 PSA értékem lett egy urológiai vizsgálat során, melyen előzőleg prosztata megnagyobbodást diagnosztizált az orvosom. Az eredménnyel kapcsolatban azt mondta, 3 hónap múlva ismét nézzük meg az értéket. Daganatokkal kapcsolatban mindig az idő tényező fontosságát hangsúlyozzák, ha esetleg ez van a háttérben nem sok ez az idő veszteség?
Egyébként ez a hivatalos protokoll??
Köszönöm.
Tisztelt kérdező!

A kolléga javaslata korrekt! A 3 hónap múlva végzett PSA esetén jelezni fogja az esetleges elváltozást. Ha az emelkedés igazolható, akkor javasolható egy szövettani mintavétel, amely pontos választ ad a 2 emelkedés okára.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK