Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Az elmúlt év őszén húgyúti fertőzéssel kezeltek. Többször is vizelettenyésztést végeztek, amely enterococcus faecalis és klebsiella pneumoniar baktériumot mutatott ki. Az erre adott antibiotikum beszedését követően az ismételt vizelettenyésztés újra kimutatta a klebsiella pneumoniae baktériumot, amelyre egy másik antibiotikumot írtak fel. Ezt követően megismételték az antibiotikum kúrát. Ezt követően már negatív lett a vizelettenyésztés. Sajnos az elmúlt hetekben újra húgyúti fertőzés jeleit észleltem, így újra urológushoz fordultam, aki vizelettenyésztést rendelt el, amely ismételten kimutatta a klebsiella pneumoniae baktériumot.
Szeretném végre megtudni, mi okozza a visszatérő fertőzést, illetve mennyire veszélyes a vizeletben kimutatott klebsiella pneumoniae baktérium és hogy lehet eredményesen kezelni?
Köszönöm előre is válaszát.

Éva
Tisztelt kérdező!

Vizsgálatot javaslok rendelőnkben.

Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK