Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

60 éves vagyok, urológiai vizsgálaton voltam, ahol prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak.
Vérből PSA meghatározás történt, 5.2 volt az értéke. Beszéltem az orvosommal telefonon, azt mondta 3 hónap múlva ismételjük meg a vizsgálatot és a továbbiakat majd annak függvényében egyeztetjük. Mindig azt halljuk a daganatokkal kapcsolatban, hogy az időtényező milyen fontos, nem sok ez a 3 hónap kivárás, ez a szakmai protokoll?
Köszönettel: István
Tisztelt kérdező!

Az ilyen mértékű-mérsékelt -PSA emelkedést jóindulatú prosztatamegnyagyobbodás is okozhatja. Ilyen esetben a 3 hónapos PSA kontroll teljesen elfogadott szokás, ha más vizsgálat (pl.: prosztatatapintás) alapján nem merül fel rák gyanúja.
Kétség esetén vizsgálatot javaslok rendelőnkben.
Üdvözlettel:

Dr. Kállai László

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-kallai-laszlo
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK