Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Urológiai Központ!
59 éves férfi vagyok! 2008-ban volt első ízben prosztata gyulladásom, (állítólag prosztata megnagyobbodásom is van) ezzel együtt járó vizelet elakadás. A vizeletet a hasfalon keresztül kivezették (katéter). Ezután állandóan problémám volt. Kb. 4-5 re rá kisebb gyulladásom lett, ezt antibiotikummal kikezelték.
Tavaly összes be kellett mennem a sürgősségire (vizelet elakadás, majdnem keringés összeomlás. A vizeletet ismét a hasfalon keresztül kivezették. Több mint tíz éve gyógyszereken élek (persze mást is szedek). Az orvos mindenfajta vizsgálatot elvégzett.
Azt mondta, hogy valószínű kisebb beavatkozás (kaparás) kell. Én azt szeretném, hogy miután több mint 10 éve közködök a prosztatával, hogy radikális eltávolítás legyen. Az orvos azonban azt mondta, hogy erről szó sem lehet.
Tudomásom szerint a kaparás azért nem jó, mert visszanőhet és újra problémát okozhat.
Lehet, hogy igaza van, de én mégis szeretném, mert nekem más egészségügyi problémám is van (szívbillentyű, gersinc, stb.) és ezért szeretném legalább a prosztatát letudni!
Ezért szeretnék tanácsot kérni.
Tisztelt Uram!

Prosztata eltávolítás az Ön esetében nem lehetséges, prosztatát akkor távolítanak el, ha tumoros elváltozás detektálható.
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

Prima Medica Egészségközpontok