Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
78 éves vagyok 2015 óta küszködöm prosztata megnagyobbodás minden panaszával, azóta szedek Alfetim SR 5 mg 2x1 tablettát, évente járok PSA ellenőrzésre májusban 2,51 volt, tavaly hasi UH-n mért prosztata méret 53x47x48 mm volt.
Rendszeresen olvasgatom a betegségemmel kapcsolatos cikkeket, hogy milyen terápiával lehetne késleltetni vagy megakadályozni a hólyag elzáródás miatti prosztata műtétet?
De laikusként azt olvasom ki: „A BPH kezelésében alkalmazott összes gyógyszer csökkenti a tüneteket, de nincs hatással a húgyhólyag elzáródására.”
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9732187/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19002123/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21604233/
Tisztelt Doktor Úrtól szeretném kérdezni, hogy a finasterid tablettával való kombinált terápiát javasolná-e az én esetemben, mert a fenti felmérés nem igazolja egyértelmű hatásosságát, vagyis a prosztata méretének csökkentésén kívül javulna-e a vizelet áramlása is?
Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm!
Tisztelt Uram!

Nincs kellő ismeretem az állapotát illetően. Nem tudom van-e vizeletkiürítési panasza, mennyire ürül ki a hólyagja.
Ha nincs nagyobb maradék, akkor az un. kombinált szedésének van létjogosultsága.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK