Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr.Úr!
Édesapám (60) vizeletürítési problémával kereste fel a megyei kórház urológusát 1 hónappal ezelőtt. Akkor a dr.úr megállapította,hogy a prosztata kemény,és gyulladásra gyanakodtak,így kapott gyógyszert,amit be is szedett 1 hónapon át. A gyógyszer felírásakor a PSA érték 40 volt,majd most 1 hónapra rá 60ra növekedett. Természetesen nagyon megijedtünk. A jövőhét folyamán vesznek mintát,így majd konkrétabbat fogunk tudni. A kérdésem az lenne,hogy ezekkel az értékekkel még lehet reménykedni bármi jó dologban,hogy nincs még nagy baj,és akár gyógyszerrel,vagy bármilyen kezeléssel még akár hosszú évekig köztünk lehet édesapám?
Nagyon köszönöm válaszát!
Tisztelt Uram,

a pozitív mintavétel mellett is van megfelelő kezelési mód, természetesen ennek mikéntje függ az állapotfelmérés eredményétől.
Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK