Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

Páromnál aki most 58 éves 2018-ban prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak. Gyógyszert nem írtak fel. A PSA érték akkor 1,72 volt.
2021-ben ismételt vizsgálatkor ultrahang szerinti méret 54x48x46mm totál PSA már 2,46-ra nőtt, szabad PSA 1,4 Étrend kiegészítőket javasoltak amit rövid ideig szedett.
2023 júniusban újabb vizsgálatkor a méret már 58x52x50 a PSA tovább nőtt 2,84-re.
A tünetek lényegében nem változtak az időszak alatt: akadozó vizelet, éjszaka 1-szer általában ki kell mennie.
Ultrahang a hólyagban jelentéktelen mennyiségű visszamaradó vizeletet mutatott. A prosztatában apró meszesedések és retentios cysták láthatók. Továbbra is étrend kiegészítőket javasoltak.
Véleményét szeretném kérni mid ezzel kapcsolatban, különösen az emelkedő PSA értékről.
Esetleg csináltassunk prosztata MR-t ? - azt hallottuk az sokkal pontosabb képet adna mint az ultrahang.
Tisztelt Hölgyem,

az emelkedő PSA értéket jóindulatú megnagyobbodás is okozhatja. Ilyen PSA érték esetén még nem tartom indokoltnak az MRI vizsgálatot,.


Üdvözlettel:

Dr. Kállai László
Dr. Kállai László
Dr. Kállai László urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK