Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

33 éves vékony testalkatú, inzulinrezisztens nő vagyok. Nem szedek rá még gyógyszert, de diétázom. Feltettetem a nőgyógyásznál rézgyöngyöt és a tesztelése után jöttek a problémák. (Nem tudom lehet-e köze a rézgyöngynek vagy a szexuális együttlétnek pl egy húgyuti fertőzésnek ehhez, de a nőgyógyászati vizsgálat nem mutatta ki később.) A karácsonyi időszakban felfázásos tüneteim voltak, ami nagyon gyakori vizelési ingerrel járt, mással addig nem. Erre antibiotikumot (monural) kaptam, szedtem mellé tőzegáfonyát és urizol (medveszőlő kivonat) kapszulát. Utána el is múlt, de rá 1 hónapra visszatért, már bal hátul a vesém is fájt, illetve csípett is a vizelet, majd a vizelet probléma elmúlt de a vesefájdalom maradt és felment a lázam 38 fokra 1 este erejéig. Erre 2 nap különbséggel ismét 2 monuralt kellett meginnom. A panaszaim el is múltak, de szerettem volna kivizsgálni és labort csináltattam. Ebben az eltérő eredmények a következők voltak:
Foszfát - 0,85 mmol/L;
Glükóz - 6,0 mmol/L,
Karbamid - 2,3 mmol/L
eGFR-EPI - 82 mL/perc/1,73m2
A vizelet rendben volt.
A háziorvosom azt mondta, hogy a cukorra figyeljek és ne egyek cukrot és mézet. Az igaz, hogy előtte sok mézes teát ittam a betegség miatt, de már 10 éve nem eszem lisztet és cukrot, viszont tény, hogy jobban oda kéne figyelni az egészséges táplálkozásra még inkább.
A kérdésem, hogy a veseműködésem e szerint alacsonyabb és ez az érték mit jelent? Kicsit megijedtem. A háziorvosom nem emelte ki, annyit mondott a vérképem rendben van. Szeretnék tenni azért, hogy egészséges legyek. Hogyan támogathatnám a szervezetem? Valójában rendben van-e minden a vérképemen. Mi okozhatta ezt az eltérést?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Köszönettel,
Judit


Tisztelt Judit,

A vese működésével kapcsolatban nefrológiai konziliumot javaslok.
Az ismétlődő húgyúti gyulladással kapcsolatban megemlítem, hogy a felhelyezett idegen test általában fentarthatja a gyulladást.
Az ismétlődés okának tisztázására kérem keresse fel rendelőnket.

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK