Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor úr,

43 éves férfi vagyok, párommal gyermeket szeretnénk már 1 éve. Nekem még nincs gyermekem. Első körben a feleségem nőgyógyásza küldött el sperma vizsgálatra. Alig pár eredmény érkezett, amik a következők:
Ejaculátum mennyisége: 3,0 ml
pH: 8,50
Mikroszkóposan átlagosnál kissé kevesebb számú spermium látható, néhol szigetszerűen összecsapzódva.
Motilis alak kb. 20-30%. Alaki abnorm 5%. 20-30 fvs látható.

Mindössze ennyi adat szerepel a leleten. Nőgyógyász azt javasolta, keressünk egy urológust. Akihez bejelentkeztünk, csak 2 hét múlva tud fogadni.
Tudom, kevés ez az információ, de Ön mit lát ebből? Lehet természetes úton ilyen eredményekkel gyermekem? Feleségemnél polipot találtak a méhében, azt december elején el is távolították.

Köszönöm
Tisztelt Uram,

a jelzett panaszaival elsősorban andrológust keressen fel. ( interneten találni fog megfelelő szakrendelést )
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK