Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr!
A tüneteim akkor kezdődtek, amikor megszültem a gyermekemet. Ennek már 5 éve. Mióta kijöttem a kórházból visszatérő húgyúti panaszaim vannak, amelyek a húgycsőre korlátozódtak. Az évek során kaptam monuralt (Nem használt), Amoxicillin-klavulánsavat (eleinte megszüntette a tüneteket, mára már csak enyhíti), Nolicint (nem használt). Mivel nem tudták megmondani a problémát, ezért nitrofurantoint írtak ki, hogy szedjem minden aktus előtt. Ez is hatástalannak bizonyult. Szedtem tőzegáfonyát, d-mannózt, uro-vaxomot. Szintén sikertelenül. Kb. 1,5 évvel ezelőtt apró hámsejtek jelentek meg a vizeletemben. Megijedtem, úgy gondoltam, hogy talán a sok antibiotikum mellékhatása, ezért a nitrofurantoint is elhagytam. De a hámsejtek 1,5 év alatt egyre nagyobbak lettek. Nem mindig ürül, de amikor igen, akkor már nagyjából egy 100 Ft-os nagyságú. Az utóbbi időben próbálom elkerülni az antibiotikumokat, mert minden hónapban szedhetném, és igazándiból, hiába szedem már végig az augmentint, sosem tiszta a vizeletem. Mindig van benne genny, laphámsejt, és ezek a kis úszkáló nyálkahártya darabok, viszont fájdalom nem igazán van, csak nagyon kellemetlen szagú vizelet. 5 év után végre kitenyészett egy baktérium: Klebsiella pneumoniae. Sokat olvasgattam róla, sajnos mindenhol arról olvasok, hogy nagyon nehéz kiírtani, van, akinek évek alatt sem sikerült. Most Sumetrolimot írtak fel nekem 2 dobozzal, 10 napig kell szedni. ( A férjemnek is.) A gyógyszert a kezelés 4. napján abbahagytam, mivel a tüneteim rosszabbak lettek. Olvastam a biofilmekról, amit a baktériumok hoznak létre, hogy védjék magukat a test immunválaszától és az antibiotikumoktól. Valószínűnek tartom, hogy ez nálam már sajnos fennáll. (Mindig ugyan azon a helyen érzem a húgycsőben. Kezelés nélkül elmúlik a fájdalom pár nap után, de a laphámsejtek, a genny, bűzös szag marad. Jelenleg alternatív terápiát alkalmazok, amely a tüneteket enyhíti, de meg nem szünteti a problémámat. (gyógyteák, oregánó olaj, immunerősítők, c-vitamin, probiotikum)

A kérdésem igazából az volna, hogy lehetséges-e, hogy a Sumetrolim megbontotta a biofilmet és az immunrendszer megtámadta a baktériumokat, ezért lettek ismét fájdalmas tüneteim? (Égő érzés a húgycsőben, vizelési inger) Vagy egyszerűen nem jó gyógyszert kaptam? (A tenyésztéskor antibiotikum rezisztenciát is néztek, tehát segítenie kellene, mert érzékeny rá a baktérium.)
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Alexandra
Tisztelt Hölgyem,

a problémája eléggé összetett.
A vizsgálata során a leírtak alapján nem történt meg a hüvelyi vegyhatás vizsgálata. Tekintettel a sorozatos antibiotikum fogyasztásra feltételezem, hogy a lactobacillusok száma jelentősen csökkent a hüvelyébe, mely alapul szolgálhat az ismétlődő alsó húgyúti fertőzés kialakulásához.

Kérem keressen fel rendelésünkön!

Üdvözlettel:

Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK

Kedves Páciensünk!

Örömmel osztjuk meg, hogy az Urológiai Központ Kolosy téri rendelőjében július és augusztus hónapban felújítási munkálatokat végzünk a magas színvonalú páciensellátás érdekében. Ezalatt az időszak alatt Kolosy téri rendelőnkben dolgozó orvosaink az Urológiai Központ Széna téri és Bosnyák téri rendelőiben várják a Pácienseket!

Ostrom utcai rendelő orvosai | 1015 Budapest, Ostrom utca 16. földszint 6-osrendelő:

Bosnyák téri rendelő orvosai | 1147 Budapest, Csömöri út 18. :

Amennyiben további információra van szüksége kérjük írjon az info@urologiaikozpont.hu e-mail címre vagy hívja a +36 30 512 1375-ös telefonszámot!

Megértését ezúton is köszönjük szépen!

Urológiai Központ csapata