Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
56 éves vagyok. Eddig egyszer volt (kb. 15 éve) prosztatagyulladásom. Fiatalabb koromban általában hosszú időközönként kellett vizeletet ürítenem, éjszaka soha. Tisztában vagyok vele, hogy az öregedési folyamattal együtt jár a változás. Rendben lévő az, ha éjszakánként sokszor 2-szer is (de egyszer majdnem mindig) ki kell mennem? Van olyan néha (nem mindig), hogy amikor napközben rám jön az inger, alig tudom 5-10 percig visszatartani. Korábban ilyen problémám soha nem volt. Laikus vagyok, de most szerintem nincs prosztatagyulladásom, mert a fájdalom, folyamatos vizelési inger, alkalmankénti kis mennyiségű vizelet, stb. tünetek nincsenek.
Édesapámnak kb. ennyi idős korában volt prosztata eltávolítása.
Lehetek hajlamos rá?
Mit tudok tenni a prosztatám minél további megtartása érdekében?
Válaszát, tanácsait előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!

Panaszai prosztata megnagyobbodásra utalhatnak. Ezek a tünetek valószínüleg az életvitelét is zavarják. Kérem keressen fel a rendelőnkben vizsgálatra és a pontos felmérésre valamint a szükséges terápia meghatározásának érdekében.

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan

Üdvözlettel:
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK