Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

31 éves nő vagyok , és vizeletelakadási problémával küzdök.
Emellett 15.terhességi hétben járunk a kisbabámmal. Van már 2 gyermekem.
A kálváriám kedden reggel kezdődött. Reggel ébredés után telt hólyaggal keltem fel. Elindultam a mosdóba,de sajnos nem tudtam semmit produkálni 1,2 csepp vizeletnél többet. Többszöri próbálkozásra és meleg tusolás után sem indult be. Ekkor bejöttünk az Esztergomi kórházba, ahol megtörtént a lecsapolás, osztályra vétel, majd telefonos konzultáció után( urologussal ) 3 nap katéter elrendelése. Vér-vizelet vizsgálat megtörtént nincs baktérium/ gyulladás. A vizelet rendben van.
Csütörtökön a katétert eltávolították, aznap egész nap ment a vizelet ürítés. Uh is történt, a vese,holyag rendben volt. Pénteken hajnalban arra ébredtem, hogy nem megy ismét. Így újra kaptam a katétert. Hajnal fél 3 kor ment ,majd 4 óra magasságában már nem.
Orvos sajnos azóta sem látott.
Információt nem kapok. Kórházból hazamenni sem engednek. Így viszont elég nehéz. Csak tanácsra lenne szükségem, tudom ,hogy vizsgálat nélkül szinte lehetetlen , de nem tudom kihez fordulhatnék! Több urológussal beszéltem telefonon.
Kérdésem csak annyi lenne ,hogy ön Így látatlanban mit gondol az esetemről?
Súlyos? Ritka? Én sosem hallottam még ilyenről. Kivéve most mióta olvasgatok a témában.
Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Tisztelettel: Deák Dalma
Tisztelt Hölgyem,

a vizeletürítési nehezítettségének oka lehet a terhes méh megváltozott helyzete, de egyéb oka is lehet.
Ennek tisztázására egy un. urodinámiás vizsgálat szükséges. Pl. Urológiai Klinikán Budapesten.
Remélem tanácsommal tudtam segíteni, hogy merre induljon !

Jó egészséget kívánok!


Üdvözlettel:
Dr. Rákász István

https://www.urologiaikozpont.hu/munkatarsak/urologus/dr-rakasz-istvan
Dr. Rákász István
Dr. Rákász István urológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK